Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kaç yıl daha düşmeyecek. En azından 1-2 yıl. Türkiye'de Avro'nun değeri düşmeden Dolar düşmez. Avro'nun gidişatı şuan yukarı yönde. Haliyle Dolar'da yükselmeye devam edecektir. Trump bile Dolar/TL'yi düşüremedi. Hem kurlar hemde vergiler artıyor. Sonumuz hayır ola...

Ben ev almayı planlıyorum. Bu bağlamda bütün birikimimi dolar 2.80 iken dolar yaptım. Benim tahminim dolar 2018 Şubat'a kadar hızlı bir şekilde çıkmaya devam edecek. Ocak sonu, Şubat başı kur tahminim de 4.10~4.30. Tabi bu, olağanüstü bir durum olmazsa.

Lakin şöyle bir sorun var: Türkiye sıradan bir coğrafyada değil. Bulunduğumuz topraklar ABD tarafından "kentsel dönüşüm" kapsamına alınmış durumda. Bu bağlamda her an her şey olabilir ve dolar aniden fırlayabilir. Vize krizi bunun en büyük örneği idi. 2018'de de buna benzer krizler bekliyorum. Özellikle de 27 Kasım kritik bir zaman zira Zarrab ilk defa hakim karşısına çıkacak. O duruşmadan sonra Türk bankalarına verilecek olan ceza söylemi gerçekleşirse TL'nin kaybı çok büyük olacaktır. 2019'da başkanlık seçimi vs olacak, o zamana kadar 5 TL'yi bulur herhalde.

Ve hep diyorum, buyurun Dolar/TL'nin 10 yıllık tarihi:

upload_2017-11-2_22-24-50.png

Ne düşer diyenlere ne de çıkar diyenlere itibar et. Ne olacağını sadece ekonomi politikalarını belirleyenler bilir. Örneğin devalüasyon yapılır dolar uçar ya da geçen seneki gibi faiz attırımı yapılarak düşürülebilir, bunun cevabını burada bulamazsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı