- Makaleler
- 110
Cidden o zaman düşmesi yada aynı seyirde kalması lazım.O zaman düşmesi lazım değil mi?
Cidden o zaman düşmesi yada aynı seyirde kalması lazım.O zaman düşmesi lazım değil mi?
Hayır hocam, daha da fırlayacak bence. Çünkü Merkez Bankası faiz indirmeye devam etmek isteyecek. Faiz inerse dolar daha da ateşlenir. Ayrıca böyle olmasa bile, tam tersi olsa bile, FED faiz artirma kararinda israrci olup yakin zamanda boyle bir adim atacağını tutanaklarla raporlarla yine vurgularsa 3.50'ye dayanır diyorum ben.O zaman düşmesi lazım değil mi?
Hayır hocam, daha da fırlayacak bence. Çünkü Merkez Bankası faiz indirmeye devam etmek isteyecek. Faiz inerse dolar daha da ateşlenir. Ayrıca böyle olmasa bile, tam tersi olsa bile, FED faiz artirma kararinda israrci olup yakin zamanda boyle bir adim atacağını tutanaklarla raporlarla yine vurgularsa 3.50'ye dayanır diyorum ben.
Kısa bir süre etkisi görülmez. Ayrıca sadece biz değil bütün ülkeler böyle. (Mesela Meksika daha beter bizden şu an deger kaybı açısından). Ama endüstriyel üretim ve ithalat dolara dayalı olduğu için birkaç ay sonra sanayi, üreticiler acı çekmeye başlayacak, sancılar artacak.350 mi? Bir hesap yapayım ben. 1094 ile 1127 oluyor bende. 1127- 1094= 33 TL fark. Ben kurtarıyorum gene ama bu ülke ne olacak?
Kısa bir süre etkisi görülmez. Ayrıca sadece biz değil bütün ülkeler böyle. (Mesela Meksika daha beter bizden şu an deger kaybı açısından). Ama endüstriyel üretim ve ithalat dolara dayalı olduğu için birkaç ay sonra sanayi, üreticiler acı çekmeye başlayacak, sancılar artacak.
Evet. Hatta yakın zamanda İran'la da böyle yapılmasına dair planlar olduğuyla ilgili haberler çıktı. Doları aradan çıkararak, kur değişiminin etkisini kaldirmak için. Ama bütün finansal piyasalar dolar üzerine kurulu olduğu için etkili olsa bile ne kadar olur araştırmak lazım. Ama kesinlikle olmalı.Evet. Mesela Vatan şu anda kurları umursamıyor. Ancak bir müddette sonra böyle nir şey olmayacak. Samanı bile yurt dışından getiriyoruz. Bence mesela Rusya dan gaz alıyoruz TL-Ruble şeklinde olmalı. Anlatabildim mi bilmiyorum ama anladınız siz![]()
Evet. Hatta yakın zamanda İran'la da böyle yapılmasına dair planlar olduğuyla ilgili haberler çıktı. Doları aradan çıkararak, kur değişiminin etkisini kaldirmak için. Ama bütün finansal piyasalar dolar üzerine kurulu olduğu için etkili olsa bile ne kadar olur araştırmak lazım. Ama kesinlikle olmalı.![]()
Bunun kararının alınacağı bir toplantı olmayacakEğer toplantıda bunun kararı alınırsa çok güzel olurEn azından rahatlarız.
Bunun kararının alınacağı bir toplantı olmayacakZaten kolay bir şey değil bu. O konu başka ama olursa güzel olur tabi.
JP Morgan'ın analizi 2017 sonunda dolar TL karşısında 3.65'e kadar çıkacak diyor. Bence o kadar sürmeyecek.Neyse, tek yapabileceğimiz şey beklemek ve ne olduğunu görmek. Bence dolar 3.50 civarından fazla yükselmez. Çünkü şu anda bile dolar 3.40 ın üzerine zor çıkıyor, hatta çıkmıyor.
İşin garibi Trump geldi diye neden dolar artıyor ki? Amerika osursa tüm ülkeler ishal kalıyor. En iyi böyle anlatılır bu olay.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.