Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seçimden filan sonra düşmez kardeşim. Ayrıca kaça düşecek maksimum 4 liraya düşecek ki o bile büyük rakam. Türkiye geri kalmış bir ülkedir kimse bunu red edemez.

Konuyu acan arkadas ne sormus? Siz nereye bagliyorsunuz?
Kimse PC toplamak icin firsat kollamasin, kimse guzel birsey yapmasin. Geri kaldik diye uzulelim hep beraber.

Siz gidin kendiniz gibi umutsuzluga kapilmis olanlarla fikir alisverisinde bulunun.
Otekilestirmek gibi olmasin ama uslubunuzla artik kapali devre olmussunuz. Artik iyi seyler olamaz sizin icin, olursa da bu kafayla onu katlederek umutsuz furyasini ispatlamaya calisacak gibi duruyorsunuz :D
Seçimden filan sonra düşmez kardeşim. Ayrıca kaça düşecek maksimum 4 liraya düşecek ki o bile büyük rakam. Türkiye geri kalmış bir ülkedir kimse bunu reddedemez.

Al iste, lafa bak!
Secimden sonra dusmez diyorsunuz sonra da duserse de 4`e duser diye burun kiviriyorsunuz. 3.8`e dustu mu napcan ? 3`leri 2`leri hatirlican napcan ? :D Kitlemissin kendini.

Son düzenleme:
Al iste, lafa bak!
Secimden sonra dusmez diyorsunuz sonra da duserse de 4`e duser diye burun kiviriyorsunuz. 3.8`e dustu mu napcan ? 3`leri 2`leri hatirlican napcan ? :D Kitlemissin kendini.

Sabrımı sınıyorsunuz herhalde? Ben %100 eminim düşmeyeceğinden ama farz edelim ki ben yanıldım 4 Lira bile çok yüksek bir rakam bunun savunulacak bir yanı yok. Sizin gibi zihniyete sahip insanlar yüzünden zaten bu durumdayız dostum. Yukarıdaki (Devlet adamları) insanlar sizi çözmüş. İlk 4.80 lere çıkar sonra 4.50 lere düşür ve sizin gibiler buna düştü desin :) Komiksin. Ben tabiki de diyeceğim neden benim param yüksek yoksa kaderime razı mı olayım? Doların 2.30 gibi rakamlarda olması iyidir ama 4 Lira olması bu o ekonominin artık çöktüğü demektir. Dolar dediğin şey global bir para. Her neyse sen dolar 10 olunca dersin "Yavvv düşecek 9.5 olacak dersin" ;) Bu arada ilk paragrafa göre; Evet geri kalmış bir ülkeyiz her yönden!

Trump dolarin artik heryerde duseceginin alameti olarak geldi. Belki 5 'ere cikacak ama dunya eski dunya degil. Can cekisen aslanin son birkac kukremesi misali dolar. Belki 10a cikacak. Sonra da cokecek bunu sagir sultan bile anladi. Sizde gecmisten kalan sartlanmalar hukum suruyor hala.

Turkiye guclenecegi icin degil, Dunyadaki guc dengelerinin kurulu duzeninin catlaklar vermesi sonucu dolar patlayacak. Bu Trump'in nasibi olacak. Zaten bizim guclu konuma gecmemiz bu sekilde olacak. Govde gosterisi yaptigimiz icin degil, kriz hertarafi ele gecirince refaha alismis devletler kriz tecrubesinden yoksun oldugu icin bir bir dokulecegi icin.

Avrupada bir anda irkci partiler turedi. Frexit kapida. Biraz dis dunyayi arastirin.

Turkiye'nin boyu birakin uzamasin. Bos olcustugu akranlarinin boyu birden kisalacak. Iste o zaman Turkiye gelisti zannedersiniz. Ama yine iskalarsiniz. Dunya tarihinde baris ve refah hic olmadi. Basi ceken medeniyet ve yaptirimlari oldu. Kandirmayin kendinizi. Kanuni oyunu nasil oynadiysa bize de oyle oynaniyor. Tarihte ulkelerin rolu hep devretmistir. Siz biraz tarih bilinci de edinin. Turkiye yeni rolu icin hazirlaniyor. Ama kanal istanbul neden yapilsin zihniyetine anlatamazsin

Eğer ki seçimden sonra başka biri ülkenin başına gelir ve dolar o zaman düşmeye başlarsa asıl sorun o zaman olur.

Yani bir kişinin değişmesiyle doların düşmesi anormal değil mi ? Eğer bir kişinin değişmesiyle dolar düşebilecekse o vakit dolar Türkiye'deki şartlara bakmaksızın yükseliyor.

Fakat doları düşürebilmenin en iyi yolu ;

- Üretimi arttırmak + Ürettiğimizi yurt dışına dolar ile değil TL ile satabilmek. Unutmayın ki doların bu kadar yüksek olmasının nedeni Türk lirasının değersiz olmasıdır.

Eğer ki seçimden sonra başka biri ülkenin başına gelir ve dolar o zaman düşmeye başlarsa asıl sorun o zaman olur.

Yani bir kişinin değişmesiyle doların düşmesi anormal değil mi ? Eğer bir kişinin değişmesiyle dolar düşebilecekse o vakit dolar Türkiye'deki şartlara bakmaksızın yükseliyor.

Fakat doları düşürebilmenin en iyi yolu ;

- Üretimi arttırmak + Ürettiğimizi yurt dışına dolar ile değil TL ile satabilmek. Unutmayın ki doların bu kadar yüksek olmasının nedeni Türk lirasının değersiz olmasıdır.

Başka birisi gelirse dolar pek düşmez maksimum 4 lira olur. Ondan sonrası önemli. Doların yükselmesindeki en büyük sorun ithalatın, ihracattan çok olması ve siyasi dengesizlik. Buraya yatırım yapmak istemiyor yurtdışı firmaları çünkü hukuk denilen bir şey yok. Yaptığı yatırım yok olabilir.
Trump dolarin artik heryerde duseceginin alameti olarak geldi. Belki 5 'ere cikacak ama dunya eski dunya degil. Can cekisen aslanin son birkac kukremesi misali dolar. Belki 10a cikacak. Sonra da cokecek bunu sagir sultan bile anladi. Sizde gecmisten kalan sartlanmalar hukum suruyor hala.

Turkiye guclenecegi icin degil, Dunyadaki guc dengelerinin kurulu duzeninin catlaklar vermesi sonucu dolar patlayacak. Bu Trump'in nasibi olacak. Zaten bizim guclu konuma gecmemiz bu sekilde olacak. Govde gosterisi yaptigimiz icin degil, kriz hertarafi ele gecirince refaha alismis devletler kriz tecrubesinden yoksun oldugu icin bir bir dokulecegi icin.

Avrupada bir anda irkci partiler turedi. Frexit kapida. Biraz dis dunyayi arastirin.

Turkiye'nin boyu birakin uzamasin. Bos olcustugu akranlarinin boyu birden kisalacak. Iste o zaman Turkiye gelisti zannedersiniz. Ama yine iskalarsiniz. Dunya tarihinde baris ve refah hic olmadi. Basi ceken medeniyet ve yaptirimlari oldu. Kandirmayin kendinizi. Kanuni oyunu nasil oynadiysa bize de oyle oynaniyor. Tarihte ulkelerin rolu hep devretmistir. Siz biraz tarih bilinci de edinin. Turkiye yeni rolu icin hazirlaniyor. Ama kanal istanbul neden yapilsin zihniyetine anlatamazsin
Ne kadar ötekileştiren ne kadar Ön yargılı bie yorum. Taraflı yorum yaptığınız sürece sizinle tartışmıcam zira ben hiç bir partiyi tutmam. Büyük Türkiye hayalleriniz yalan olacak ama iş işten geçecek. Dolar Türkiye de artıyor bunu anlayın artık. Neyse taraflı ve ötekileştiren kişilerle tartışamam. Son cümleniz bunu söylüyor.

Ne varmis son cumlemde ?
Ben de parti tutmuyorum. Ama gordugum kadari ile Turkiyede`deki arkadaslar kendilerine disaridan bakamiyorlar. Bu beni uzuyor. Ben Bulgaristan`da yasiyorum. Almanya`da da bulunuyorum surekli. Turizm Acentesinde Turk Pazari sorumlusuyum ve Turkiye`nin ekonomik gelisimleri burda hergun yankilaniyor.

Belki ben de vatanda degilim ve iceriden bakamiyorum. Ama en azindan herkesi anlamaya calisiyorum. Kendi fikrimi ortaya koymam beni de oteki yapiyor ayrica. Hic hosa giden bir durum degil.

Ne varmis son cumlemde ?
Ama kanal istanbul neden yapilsin zihniyetine anlatamazsin.

Hocam şu zihniyet demişsiniz daha ne olsun? Ayrıca benim kanal istanbul hakkındaki görüşlerimi nasıl anladınız?

Türkiye dışarıya nasıl yansıyor bilmiyorum ama bana göre kötü. Şahsen ben 2 bin küsur TL para alıyorum ve inanın bu vasıflı bir işçi için çok az fakat bunun üstünü veren yerlerde yok. Türkiye'de geçinmek hele ki bir yuva kurmak hayli zor. Yakınımda birisi evlenecek ve altından kalkamıyorlar ve ikiside çalışıyor onlarda benim gibi maaş alıyorlar. En kötü ev kiraları 600 TL. Mobilya fiyatları uçmuş gitmiş (Bu işin içindeyim) keza temel gıda ürünleride artmış durumda. Bir meyvesuyu eskiden 2.30 iken şuan 5 TL (Vişneyi örnek verdim diğerleri değişebiliyor.). İşte bu yüzden yurtdışındaki kişiler dışarıdan bakıp "Ya ülke çok iyi, nankörler" demesinler.

Son zamanlarda duydugum en sacma sapan yorum bu. Amerika'nin yillik enflasyonu %2 civarinda ortalama ki son zamanlarda artti, normalde daha dusuktu. Amerika'da cogu sektorde sana zam yapmalarina gerek yok, fiyatlar hic degismiyor. Benim kaldigim evin kirasi 780 dolardi, 1 sene sonra 792 dolara cikti yalnizca. Sen gecen sene kiraladigin evden bugun cikinca kaca kiraliyor yeni kiraci?

Dolar cokecek, duzen degisecek vs sozleri hic bir seyden anlamadiginin bir gostergesidir benim icin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı