Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Trump dolarin artik heryerde duseceginin alameti olarak geldi. Belki 5 'ere cikacak ama dunya eski dunya degil. Can cekisen aslanin son birkac kukremesi misali dolar. Belki 10a cikacak. Sonra da cokecek bunu sagir sultan bile anladi. Sizde gecmisten kalan sartlanmalar hukum suruyor hala.

Turkiye guclenecegi icin degil, Dunyadaki guc dengelerinin kurulu duzeninin catlaklar vermesi sonucu dolar patlayacak. Bu Trump'in nasibi olacak. Zaten bizim guclu konuma gecmemiz bu sekilde olacak. Govde gosterisi yaptigimiz icin degil, kriz hertarafi ele gecirince refaha alismis devletler kriz tecrubesinden yoksun oldugu icin bir bir dokulecegi icin.

Avrupada bir anda irkci partiler turedi. Frexit kapida. Biraz dis dunyayi arastirin.

Turkiye'nin boyu birakin uzamasin. Bos olcustugu akranlarinin boyu birden kisalacak. Iste o zaman Turkiye gelisti zannedersiniz. Ama yine iskalarsiniz. Dunya tarihinde baris ve refah hic olmadi. Basi ceken medeniyet ve yaptirimlari oldu. Kandirmayin kendinizi. Kanuni oyunu nasil oynadiysa bize de oyle oynaniyor. Tarihte ulkelerin rolu hep devretmistir. Siz biraz tarih bilinci de edinin. Turkiye yeni rolu icin hazirlaniyor. Ama kanal istanbul neden yapilsin zihniyetine anlatamazsin
Yılda 50 milyar dolar cari açık olan ülke ile 200 milyar dolar cari fazlası veren ülkeyi karşılaştırıyorsunuz.
Benim ülkemdeki her şey borç ile yapılıyor. Yap işlet devret taktiği ile.Dünyanın her yerinde kullanılan bu sistem bizde yolsuzluk aracı olarak kullanılıyor.
Misal Osmangazi köprüsü. Millet karşı çıktığında bu kafaya anlatamazsın dediler senin gibi birkaç zeki insan.
Günde devletin zararı 620 bin dolar o köprüdeki. Bak günde diyorum. 40 bin araç geçmesi garantisi veriyor devlet. 20 bin araç geçiyor o köprüden.
Yahu sen zaten hayvan gibi para kazanacak bir şirkete neden garantör olursun? Bunun faturasını kim ödeyecek?
Ama öyle demeyin yol yabtı, bu gafaya anladamam demeye devam...

Bu arada Türkiye'nin rolü var, daha doğrusu birisinin rolü mevcut. Bop eşbaşkanlığı. Ortadoğudaki ülkelerin bölünmesine yardımcı olunacaki sonrasında kendisi bölünecek. Olay bundan ibaret.

Güç dengeleri değişecek doğru ancak bu güç dengeleri senin benim elime değil, üreten ülkelerin eline geçecek. Bunlar daha "zararına" yerli otomobil yapmaya uğraşadursunlar.

Ne varmis son cumlemde ?
Ben de parti tutmuyorum. Ama gordugum kadari ile Turkiyede`deki arkadaslar kendilerine disaridan bakamiyorlar. Bu beni uzuyor. Ben Bulgaristan`da yasiyorum. Almanya`da da bulunuyorum surekli. Turizm Acentesinde Turk Pazari sorumlusuyum ve Turkiye`nin ekonomik gelisimleri burda hergun yankilaniyor.

Belki ben de vatanda degilim ve iceriden bakamiyorum. Ama en azindan herkesi anlamaya calisiyorum. Kendi fikrimi ortaya koymam beni de oteki yapiyor ayrica. Hic hosa giden bir durum degil.
Sizi 1 gün Türkiye'de yaşamaya davet edeyim o zaman. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor anlaşılan :D :D

Sistem toplayacağım fakat dolar kuru şu an çok yüksek. Arkadaşlar seçiminden sonra dolar düşer sistemi o zaman al diyorlar. Sizin görüşünüz nedir bu konu hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşeceğini hiç sanmıyorum. Geçen senede seçimlerden sonra düşer demişlerdi dolar oldu 4,7.

Arkadaşlarınız bu kafayla iyi yaşamış bu zamana dek. Doların düşeceğini sanıyorlar, hem de seçimden sonra düşecekmiş. 16 Nisan tarihindeki referandum sayesinde 3 kuruş düşüş göstermişti dolar kuru. İşte o gün ekonomi şaha kalkmıştı (!)

Kur grafiklerine bi' bakın, seçim dönemlerinde nasıl dalgalanmış? Seçim sonucu ne olursa olsun doların düşeceğini hiç zannetmiyorum.

Ben arkadaşlarımla dolar kaça çıkacak diye iddiaya giriyorum.

Dolar düşmeyecek, yükselecek derim. Ayrıca, kimse doların yarın 5TL olmayacağının garantisini veremez. Bence sistem toplayacaksan şimdiden topla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı