Dolar ne zaman düşer?

Şakası bir yana, benim Anne - Babadan, Dede - Dayılara kadar hepsi AKP'li. Peki nasıl oldu da bu ortamdan gerçekleri gören bilinçli bir Vatandaş oldum. Benim için olayın önemli aşaması ''Şükür'' etmeyi bırakmak oldu. Her şey için en önemli noktada bu. Kendini daha iyilerine layık görmek. Her zaman daha fazlasını istemek. Senden kötü durumda olanlara bakıp ''Yaağ abi bin şükür aç değilim susuz değilim. Evim barkım var. Onların durumunda olabilirdim'' dememek! Bilinçli, hakkını sonuna kadar arayan, ''daha fazlasını'' istemekten çekinmeyen bir Vatandaş olmak. İşin sırrı burada...
Ümidim var 24 Haziran'da.
 
Ülkeye döviz girişi olduğu zaman dolar düşer. Bunun için de ihracat şart. İhracat için de imalat şart. İmalat için sürdürülebilir sanayi ve teknoloji şart. Bunu sağlamak için de yetişmiş mühendis, bilim insanı şart, yatırımcı şart, işçi şart.

Eğitim bu kadar kalitesiz haldeyken, hayatını bilime adamak üzere yetişmiş, 30'lu yaşlarına kadar eğitim almış eleman sadece tanıdık bulamadığı için işsiz kalıyorken, yatırım yapılmaya korkuluyorken, ülkedeki tedarik sorununu çözmek yerine doğrudan ithalat yapılırken bunlar çok zor.
Önce zihniyetlerin değişmesi lazım. Hayal dünyasından çıkıp gerçeklerin algılanması lazım. Sonra da çok çalışmak lazım.

Bu gazi ülke tek kuruşu olmadan kuruldu ve mükemmel bir ivmelenmeyle 15 sene büyüdü. Sonradan gelen yönetim boşlukları, dış müdahaleler ile bugün içinde bulunduğumuz durumu doğurdu.
Bir şeyleri başarmak için "tanıdık" faktörü aradan çıktığı gün bazı şeyler düzelmeye başlayacak.
Sorunlara çözüm aramak yerine zart diye çözmek birisinin sana balık vermesine benzer. Balık vermesinler, balık tutmayı öğrenmeye çalış....
O kuruşlar 15 senede dağ gibi borç oldu. Sonra bir yiğit çıktı meydana o dağları yıktı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı