Dosyaların uzantısı .gujd oldu

yok düzelmedi... Dediğim gibi kurtarmak istediğim bir kaç dosya var onları da PhotoRec ile hayata döndürmeye çalışıyorum; zira fidye virüsünün, dosya uzantılarını değiştirdikten sonra orijinallerini sildiğini okumuştum Sosyal'de.. Kurtaramazsam ileride (.gujd uzantılı dosyalarda) geçerli bir decrypter üretilirse, o zaman denemek üzere saklayacağım enfekte olan harddiski...
Geçmiş olsun. Bana da gujd uzantılı fidye virüsü bulaştı. Uzantıları değiştiğinde orjinali nasıl silinme durumu nasıl oluyormuş. Ben değiştirdim ama bende şifrelendiği için silinmiyor diye biliyorum. Umarım en kısa zamanda bu uzantıya da çözüm üretirler. Malware ile virüsten kurtulmadığınız sürece yeni yüklediğiniz dosyalar da şifrelene biliyor bilginiz olsun.

Geçmiş olsun. Bana da gujd uzantılı fidye virüsü bulaştı. Uzantıları değiştiğinde orjinali nasıl silinme durumu nasıl oluyormuş. Ben değiştirdim ama bende şifrelendiği için silinmiyor diye biliyorum. Umarım en kısa zamanda bu uzantıya da çözüm üretirler. Malware ile virüsten kurtulmadığınız sürece yeni yüklediğiniz dosyalar da şifrelene biliyor bilginiz olsun.
Sağolun... Virüs dosyaların uzantısını değiştirdikten sonra orijinal dosyaları siliyormuş diye okudum; fakat dosya kurtarma programı ile kurtardığım dosyalar arasında virüsün bozduğu dosyalar yok sanırım.. Bu da söz konusu iddianın yanlış olduğunu gösteriyor.... Virüsten kurtulma işine gelince defalarca tarattırdım sistemi.. Çok emin olmasam da temiz diye düşünüyorum... Fidye virüsünün bozduğu dosyaları içeren harddiski bir çözüm bulunana kadar rafa kaldırmayı düşünüyorum... Umarım ben görürüm o günleri...

Sağolun... Virüs dosyaların uzantısını değiştirdikten sonra orijinal dosyaları siliyormuş diye okudum; fakat dosya kurtarma programı ile kurtardığım dosyalar arasında virüsün bozduğu dosyalar yok sanırım.. Bu da söz konusu iddianın yanlış olduğunu gösteriyor.... Virüsten kurtulma işine gelince defalarca tarattırdım sistemi.. Çok emin olmasam da temiz diye düşünüyorum... Fidye virüsünün bozduğu dosyaları içeren harddiski bir çözüm bulunana kadar rafa kaldırmayı düşünüyorum... Umarım ben görürüm o günleri...
Onun yerine yedekleme yapabilirsiniz.

Yukarıda verilmiş zaten iki sefer.
Teşekkür ederim ilginiz için... Bahsettiğiniz rehberdeki maddeleri anlayabildiğim kadar uygulamaya çalıştım... Ama "belki gelecekte bir çözüm bulunur" iletisi aldım STOP Ransomware uygulamasından... Sanırım beklemem gerekecek bir çözüm bulunana kadar...

Sağ olun... Virüs dosyaların uzantısını değiştirdikten sonra orijinal dosyaları siliyormuş diye okudum; fakat dosya kurtarma programı ile kurtardığım dosyalar arasında virüsün bozduğu dosyalar yok sanırım.. Bu da söz konusu iddianın yanlış olduğunu gösteriyor.... Virüsten kurtulma işine gelince defalarca tarattırdım sistemi.. Çok emin olmasam da temiz diye düşünüyorum... Fidye virüsünün bozduğu dosyaları içeren hard diski bir çözüm bulunana kadar rafa kaldırmayı düşünüyorum... Umarım ben görürüm o günleri...
Zararlı dosya orj. kopyalarını silmez. Dosyaları şifreler okunmayacak şekilde sadece.
Teşekkür ederim ilginiz için... Bahsettiğiniz rehberdeki maddeleri anlayabildiğim kadar uygulamaya çalıştım... Ama "belki gelecekte bir çözüm bulunur" iletisi aldım STOP Ransomware uygulamasından... Sanırım beklemem gerekecek bir çözüm bulunana kadar...
Rehberde yazdığım gibi ileride çözümü mümkün durumunuz uygunsa.

Yok düzelmedi... Dediğim gibi kurtarmak istediğim birkaç dosya var onları da photorec ile hayata döndürmeye çalışıyorum; zira fidye virüsünün, dosya uzantılarını değiştirdikten sonra orijinallerini sildiğini okumuştum Sosyal'de.. Kurtaramazsam ileride (.gujd uzantılı dosyalarda) geçerli bir decrypter üretilirse, o zaman denemek üzere saklayacağım enfekte olan hard diski...

Çözüldü mü sorununuz?

Çözüldü mü sorununuz?
Bilmiyorum aslında... Bozulan dosyaların bulunduğu harddisk ne olduysa kitaplık rafında kendi kendine bozuldu sanırım ya da yeğenlerimden biri düşürmüş de olabilir... Bilgisayar algılamadı o yüzden peşini bıraktım.. Harici harddiskimde sağlam kalanlarla yetiniyorum şu anda.. İlerde müsait olur da bozulan harddiski canlandırabilirsem tekrar denerim şansımı...

İlginiz için teşekkürler...

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı