350-400 Nm arası tork mu yüksek? DSG de tork dayanım fakiri bir şanzıman ama 600 Nm dayanımı olan şanzımanı var, Tiguan'daki DQ380/381'de bu 420/430 Nm düzeylerinde.3.5 V6 Camryler o yüzden CVT şimdi anladım. CLS tokatladığı için güçsüz.
Markalar senin sevdiğin şanzımana göre tercih yapmıyor. Hangisinden en çok para kazanacaksa onu kullanıyor. Ayrıca ülke ülke de tercihler değişebiliyor. Örneğin Türkiye pazarında yakıt ve vergiler gereği daha ekonomik şanzımanlar kullanılır. Bu çok normal bir durum. Keyfe keder şanzıman takıp geçmiyorlar.3.5 V6 Camryler o yüzden CVT şimdi anladım. CLS tokatladığı için güçsüz.![]()
Oldu beyim. Sen bana kaba saba konuş ben gelip senden özür dileyeceğim.350-400 Nm arası tork mu yüksek? DSG de tork dayanım fakiri bir şanzıman ama 600 Nm dayanımı olan şanzımanı var.
Sen konuyu değiştireceğine açık açık şunları bir desene önce. "Afedersiniz, ben DSG şanzımanların modellerine hakim değilim, hangi şanzımanın da geçmişte sorunlu olduğunu bilmiyordum. Ayrıca yarı otomatik şanzıman çalışma mantığını da bilmiyorum, o yüzden yokuşta geri kaçırmasını sorun olarak zannettim."
Bunu desen zaten sen de rahatlayacaksın ve daha fazla rezil olmayacaksın. Biz de sana yüklenmeyeceğiz zaten. O kadar kötü insanlar değiliz, sadece bilmediğim konuda yorum yaptım, öğrendim şimdi demen yeterli.
E Türkiye'de öyle. Hatta eskilerde zincir değil kayışlı kullanılırdı ki o bile dayanırdı. Kullandın mı bilmiyorum ama CVT kadar zevksiz bir şanzıman yok. Yani konu DSG sorunları var mı yok mu ama sen DSG'yi kötüleyip diğerlerini arşa çıkarıyorsun. Her birinin avantajı ve dezavantajı var. Bunları listeleyip kişiler hangisini tercih ediyorsa ona göre tercih yapmalı. Objektif olunması gereken konu ise DSG'nin yarı otomatik olması sebebiyle arızaya açık olması ancak eskiye nazaran çok daha iyi çalışıp sorunlarından arındırılmış olmasıdır.@Akif sen de verdiğim örneği anlamayacak kadar olaya girmeye can atmışsın ustam. CVT sözde güçsüz motorlara kullanılıyormuş da ona dedim onu...
Benden özür dilemene gerek yok, bilmediğim bir şanzıman hakkında geçmişteki sorunlu modeli genel zannettim demen yeterli. Ayrıca ben sana şanzıman türlerini anlatıyorum, sen bana kalkıp da fanboy deme cürretini gösteriyorsun daha beni tanımadan. Nasıl tavır takınacaktım başka? Tam da olması gereken tavrı gösterdim, hiç pişman değilim. Ahkam kesip üstüne yanlışlanınca sen saldırmayacaktın saygılı bir üslup bekliyorsan.Oldu beyim. Sen bana kaba saba konuş ben gelip senden özür dileyeceğim.
Yanlış üslup, doğru sözün celladıdır.
Evet, CVT de DSG de tork dayanımı yüksek şanzımanlar değiller. DSG'de 600 Nm ve altı için kullanılabilecek dayanım var, CVT'de ise şu ana kadar bildiğim kadarıyla en yüksek "kullanılan" tork 350 Nm civarı. Gerçekten çok güçlü motora uygunmuş. Özel yapım olup seri üretim olmayan bir modeli de vardı sanırım 500 Nm kadar ama bir arabada kullanılmıyor.CVT sözde güçsüz motorlara kullanılıyormuş da ona dedim onu...
Merhaba, suv modellerine bakıyordum ve tiguan, karoq ve ateca modellerini de dsg kullandıkları için uzaktan bakıyordum. Dsg sorunları halen devam ediyor mu? Bu üç araçtan biri sorun yaşatır mı?
Tüm çift kavramalılarda mı buna benzer sorunlar var?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.