Egea 1.4 Fire 2023 yakıt bitti ve çalışmıyor

Egea 1.4 Fire 2023 yakıt bitti ve yolda kaldık. 7 LT yakıt koyduk araba çalışmıyor. Ne yapmalıyız?
Eğer borudaki tüm yakıtı bitirdiyseniz epey çevirmeniz lazım. Sıfırlamamak lazım yakıtı. Umarım akü bitmeden halledersiniz.

Havasını almanız gerekmiyor mu? Kimse dememiş kendimden şüphe ettim. Yanlış biliyorsam lütfen bilgilendirin. Tamamen bittikten sonra deponun havasının alınması gerekiyor diye biliyorum.
Gaz pedalına basıp motoru aç kapa yaparak halledilir. Ama aracın yakıtını sıfırlamak yapılacak en kötü şey. Tüm pislik tortu her şey motora doğru yönleniyor. Filtreler tıkanıyor.

Kesinlikle bi servise girmesi lazım çalışsa bile.

Eğer borudaki tüm yakıtı bitirdiyseniz epey çevirmeniz lazım. Sıfırlamamak lazım yakıtı. Umarım akü bitmeden halledersiniz.

Gaz pedalına basıp motoru aç kapa yaparak halledilir. Ama aracın yakıtını sıfırlamak yapılacak en kötü şey. Tüm pislik tortu her şey motora doğru yönleniyor. Filtreler tıkanıyor.

Kesinlikle bir servise girmesi lazım çalışsa bile.

Evet öyle. Bana kalırsa depo yarım deponun altına düşürülmemeli bile hatta. Dediğiniz gibi bütün pislik motoru tıkıyor. Sonuçta bugün değilse yarın yine yakıt alacaksınız. Her gün zam geliyor. Fulleyin gitsin. 1 ay önce aldığım Citroën berlingo aracımda 4500 km yaptım sıfır'dan. Hiç ışık yanmadı bile. Çoğunlukla yarım depo üzerinde tutuyorum. Türkiye'de yakıt gerçekten kalitesiz.

Evet öyle. Bana kalırsa depo yarım deponun altına düşürülmemeli bile hatta. Dediğiniz gibi bütün pislik motoru tıkıyor. Sonuçta bugün değilse yarın yine yakıt alacaksınız. Her gün zam geliyor. Fulleyin gitsin. 1 ay önce aldığım Citroën berlingo aracımda 4500 km yaptım sıfır'dan. Hiç ışık yanmadı bile. Çoğunlukla yarım depo üzerinde tutuyorum. Türkiye'de yakıt gerçekten kalitesiz.
Özellikle de yaz ayında çok sıkıntı çıkarıyor yakıtın çeyreğin altına düşmesi.

Yazım yanlışından ceza yedim onu bekliyordum. Biraz daha yakıt almaya gittik araba daha 2000 km de. Benzinli arabada hava oluyor mu ?

Kesinlikle bi servise girmesi lazım çalışsa bile.
Hocam arabadaysanız şuan marşa birkaç kez uzun basın olmuyorsa, yetkili servisi arayıp havayı boşaltmak için bilgi alın.

Yakıtı 20 litre kadar doldurduk çalıştı.

Son düzenleme:
Herkes ikinci el almak zorunda değil. Teneke olmasına rağmen yok satıyor. Maksat alınca uzun süre arıza çıkartmadan götürsün. Genelde sıfır prensibi bunun için konuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.3 2007 punto ile 1.4 Egea'ya ayar vermiştim ama şaka bir yana günümüzde Egea'nın fiyat olarak pek rakibi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı