Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, kesinlikle. Araba için yapılan batarya fabrikası başarılı olursa pazara etkimiz olabilir. Tabi yaşı olan arkadaşlar bilir 2012'de aynı şekilde araba üretilecekti.

Aynen. Din yüzünden bunlar. Dünya haçlı seferlerinden sonra din ile savaş yapmayı çoktan bıraktı ama siz benden daha bilgilisinizdir elbet.

Tabi ki değil. Zamanla artacağına da eminim. Fakat dediğimiz sorunlar şak diye çözülmese bile adım atılabilir. Mesela her yıl işe yaramayan ekonomi paketleri çıkarmayarak.
Keşke sizi yakından tanısaydım Dünya'daki sömürü sistemini anlatırdım dostum.
Biliyprum buradan yazınca yavan kalıyor. Şu videoyu izleyiniz.

Herkes siteminde haklı (küfür ve hakaret edenler hariç), ama bunun muhatabı maalesef mevcut hükümet değil. Bir başkası da gelse aynı olacak. Bence fazla ümit bağlamayın.

Saldırmanız gereken taraf kapitalismdir. İstediğin ülkeye git, amerikan dizilerinde getto mahalleleri izle. Kapitalizmden herkes çekiyor. Dünyanın her yerinde gelir adaletsizliği var.

Vicdansız mısın aklın mı kıt? Git bir markete bak fiyatlara bakalım.

Market fiyatları uçmuş. Bir de çıkmış diyor marketler fiyat arttırmış. Ceza kesilecek. Fiyatları arttıran sensin. Senin yüzünden fiyatlar artıyor. Marketlerin suçu yok. Kimden bahssettiğimi biliyorsunuz. Deprem oluyor para toplanır. Para niye toplanıyor. İzmir için para tonlarca var ama vermezler.

Herkes siteminde haklı (küfür ve hakaret edenler hariç), ama bunun muhatabı maalesef mevcut hükümet değil. Bir başkası da gelse aynı olacak. Bence fazla ümit bağlamayın.

Saldırmanız gereken taraf kapitalismdir. İstediğin ülkeye git, amerikan dizilerinde getto mahalleleri izle. Kapitalizmden herkes çekiyor. Dünyanın her yerinde gelir adaletsizliği var.

Sen akpli yandaşsın bu 1.Bizim dediğimiz şey gelir adaletsizliği değil. Türkiye de alım gücü olmaması.

Vicdansız mısın aklın mı kıt? Git bir markete bak fiyatlara bakalım.
Aklı kıt olan sensin. 7 kişilik bir aileyiz. Mutfak masrafımız 1500 TL-2000 TL arası. Şu an asgari ücret 2800 TL. Anne, baba ve çocuklu bir aile için her türlü yeter. Tabii 💩 çıkarmazsanız. Okudugunu anla 15 yaşında cocuksunuz burda ekonomi tartısıyorsunuz. Asgari ücretle aç kalmazsın ama o kadar, diyorum. Yani diğer her şey lüks olur.

Asgari ücretle kıt geçinirsin. Asgari ücretle çikolata falan alamazsın. Hobi edinemessin. Sorun burada. Bu yaşamak olmuyor.
Asgari ücretle istediğin kadar çikolota alırsın. 💩 Çıkarmadıgınız surece ac kalmazsınız.

Uçak kelimesini savaş olarak algılamak tam doğru bir bakış açısı değil bence.
Milletler caydırıcılık için silah üretmeli, silahı kullanacağı yönünde izlenim uyandırabilmek adına.
Kimse hadi silah üretelim savaşalım demiyordur herhalde.
Tabi ki. Uçak mühimmat silah ve askeri araçlar her zaman üretilmeli. Asker tatbikatları ve asker mesleği için önemli. Fakat bütçemizden çok gidiyor bu masraflar. Caydırma konusuna gelince.. Anlamı olduğunu düşünmüyorum şahsen.
@.I.N.И.A. Asgari ücret veren bir iş bul önce. Sonra İstanbul'da ortalama bir ev kirasına bak. Yumurta peynir zeytin market alışverişi falan yap. Kalan parayla ne yapabiliyorsun?
Mülk, araç sahibi olabilir misin?
Asgari ücret vasıfsız bir insanın alması gereken minimum maaştır. Türkiye 1 numara bu konuda.
Keşke sizi yakından tanısaydım Dünya'daki sömürü sistemini anlatırdım dostum.
Biliyprum buradan yazınca yavan kalıyor. Şu videoyu izleyiniz.
Dünya'da sömürü sistemi.. Bu video gerçekten bütün oyunu bozmuş. Çok özür dilerim size karşılık verdiğim için.

Aklı kıt olan sensin. 7 kişilik bir aileyiz. Mutfak masrafımız 1500 TL-2000 TL arası. Şu an asgari ücret 2800 TL. Anne, baba ve çocuklu bir aile için her türlü yeter. Tabii 💩 çıkarmazsanız. Okudugunu anla 15 yaşında çocuksunuz burada ekonomi tartısıyorsunuz. Asgari ücretle aç kalmazsın ama o kadar, diyorum. Yani diğer her şey lüks olur.

Asgari ücretle istediğin kadar çikolota alırsın. 💩 çıkarmadıgınız surece AC kalmazsınız.

Asgari ücretle nereye aç kalmıyorsun. Yoksulluk sınırı 10 bin TL'yi geçti. Açlık sınırı 3 bin TL üstünde. Asgari ücret 3500 TL falan 2800 TL alıyorsun gerisi devlete gidiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı