Ekşi sözlük kullanıcılarının Technopat hakkında görüşleri

Dostlar, benim Türkce egitimim ilkokul 5'ten ibaret. Ilkokul bitti ve yurt disina, yani dogdugum ülkeye geri döndüm. Burada ise Türkce egitimi almadim. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Bu forumda binlerce mesaj yazmama ragmen bir kere bile olsun Türkce kurallarindan dolayi uyari almisligim yok. Türkiye'de yasadigi halde kendi ana dilini yazmayi beceremiyorsa o zaman oturup düsünmesi lazim.

Her ne sebepten dolayi olursa olsun, ben bu kurali her türlü destekliyorum. Insan kendi diline sahip cikip, mümkün oldukca düzgün bir sekilde kullanmali.

Technopat teknoloji üzerine kurulu bir forum olduğundan dolayı burada amacımız bu. Şu "Her bilgisayarla uğraşan asosyal" algısı ne zaman sona erecek merak ediyorum.

Çekemiyorlar bizi, ekşi bizi kıskanıyor.

Bunları yazanların durumu nasıl çok merak ediyorum. Bu site ülke halkının ne durumda olduğunu açıkça gösteriyor.

Demeyeyim demeyeyim diyorum ama bu sitedekilerde cidden kafa namına hiçbir şey yok.

Genel olarak oradaki entryleri okuduğumda pek de haksız sayılmazlar. Tabii genelleme yaptıkları için abartılı geliyor ama burada da yapılmış saçma sapan hareketler var. Bir de orada yazılanlar üyeleri değil de belli bir yaşa gelmesine rağmen ergenlerden beter davranan bazı kimseleri hedef alıyor gibi duruyor.

Burada takılmam için neden ezilmiş, asosyal, göbekli olmam gerekiyor ki?

Şu kafadan bir türlü kurtulamadılar. 60, 70, 80'liler öldükten sonra belki bu kafadan kurtuluruz.

Foruma üye olup acil bir yardım için konu açan birinin ban yemesi gerçekten saçma. Mesajını düzeltip ban atmadan uyarı verirsin ona göre dikkat eder. Bence bu tolerans üye kaybetmemek için gösterilmeli. Banlar can sıkıcı olsa bile buraya alıştıktan sonra bırakamıyorsun.

Sözlüğe gelirsek severek okuyorum. Çoğu konu hakkında bilgilendirici yazılar bulunuyor. Yazarların da çoğu +20-25 üstü olduğu için daha nezih bir ortam var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı