En sağlıklı laptop şarj yöntemi ?

Ekins

Kilopat
Katılım
11 Eylül 2014
Mesajlar
116
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 12650H - RTX 4070 Mobile - 16GB DDR5 - 1TB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Bataryası çıkmayan bir laptop aldım. Genelde prize takılı kullanıyorum. Çıkıyo olsa çıkartıp prize öyle takacağım ama öyle bir şansım yok. Bilgisayarda batarya dolunca sadece prizden elektrik alma gibi bir özellik de yok. Sürekli prize takılı olması bataryanın ömrünü azaltır mı ? İlk sorum bu.

Bir de eski laptobumun bataryasını hiç dikkat etmeden yarım yarım şarj ettim ve 2 senede bataryayı öldürdüm. Şuan bataryasını çıkarınca 1 dk sonra kapanıyor. Aynı şeyler buna da olsun istemiyorum. Genel olarak laptoplar nasıl şarj edilir ? Tamamen bitirip öyle mi şarja takmalıyım ?

İnternette görüyorum kimisi yarım yarım şarj edebilirsiniz ama ayda bir tamamen bitirdikten sonra tamamen fulleyin yazıyor. Kimisi hiç yarım şarj etmeyin, bitirip bitirip şarj edin diyor. Kimisi de hiç tamamen bitirip fullemeyin, bataryaların şarj ediliş sayacı var, siz her bitirip fullediğinizde o sayaç artıyor. O yüzden hep yarım yarım şarj edin diyor. Ama bence mantıksız yani bug ını bulmuş adam sayaç arttırmamanın :D Doğrusunu bilgililerden bekliyorum. Teşekkürler.
 
Fişten çıkarınca 1dk sonra kapanıyor diyecektim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı