Epic Games Epic Games Neden Sevilmiyor?

İlk zamanlar Ubisoft oyunlarını alıyordum. Ubisoft Connect ile oynuyordum epicle uğraşmadan. Epic Laucher yavaş yavaş düzeldi. İlk zamanlarına göre çok çok iyi. Şu an ben bir sıkıntı yaşamıyorum. Steamden daha yavaş olsa da yeterince hızlı açılıyor.
Ayrıca çok kaliteli oyunları bedava verdiler. Kuponlarla birsürü oyunu ucuza aldım. En son indirimlerde God of War 150 TL ye aldım. Şahsen benim gözümde Epic daha iyi. Şu an bir oyun alacaksam önce Epic e bakarım.
 
Amaç sadece oyun oynamaksa ki bu platformların amacı oyunu kullanıcıya güvenli bir şekilde ulaştırmak ve oynatmak, iki platform da aynı bu konuda. Oyun aynı oyun performans aynı performans. Ha yok ben oyun oynamak dışında başka etkileşimler de isterim diyorsan örneğin; atölye, mod, sosyal etkileşim, başarım, pazar, koleksiyon kartı, profil sergileme gibi o zaman Steam daha cazip gelecektir.

Şu Epic'ten oynayacağıma korsan oynarım diyenler bi noktayı kaçırıyor sanırım. Epic'te oynayınca oyun yapımcısına ücretini güvenli bir şekilde vermiş oluyorsun. Yok bu benim umurumda değil diyorsan direkt korsan oyna zaten Epic'le uğraşma.

Yaşları genç arkadaşlar oyun piyasasına yapısı oturmuş bir Steam ile girdikleri için onların kıstası böyle, yani alışmışlar Steam'in o arayüzüne ve imkanlarına bu yüzden Epic onlara göre çöp geliyor. Benim gibi yaşı 30 civarı olanlar için bu durumun pek bir önemi yok oyunu orijinal bir şekilde sorunsuz oynatsın yeterli.
 
İnsanlar neden Epic Games'i sevmiyor anlamıyorum. Adamlar her hafta düzenli bedavaya oyun veriyorlar. Daha yeni Steam'de 400 TL olan Wither 3'ü Epic'ten 15 TL'ye aldım. Özellikle Türk oyuncular için iyi bir oyun servisi olmasına rağmen insanlar sürekli küçümsüyor. Bunun nedenini bilen yazabilir mi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uygulaması hantal, pazarı yok, çok az detayı var, kart level gibi olayları yok, menüsü kötü ve ana sayfası tasarımı iğrenç.
 
Uygulaması akıcı çalışmıyor. Aslında ben nefret etmiyorum (hatta şu an arkada Epic Games'ten GTA 5 yükleniyor) fakat Steam varken neden Epic Games kullanayım ki? Steam bence sadece bir oyun satın alma platformu değil, bir sosyal medya, bir pazar.
 
Steam ile kıyaslanacak bir dijital oyun platformu değil öncelikle onu belirtmek lazım. Steam gerçekten çok gelişmiş durumda her yönüyle. Ben epici özellikle beğenmiyorum diye bir görüş içerisinde değilim, bana fiyat olarak hangisi daha uygun sunarsa ordan alışveriş yapıyorum. Ama açtığınız konu başlığında yazdığınız yorum mantıksız. Witcher 3 aylarca 10-15 lira bandında kaldı steam üzerinde. Aynı şekilde RDR2 98 liradan aylarca durdu, 100 lira vermeye çekinen adamlar daha da düşer mi diye konular açtı. Bir oyuna 100 lira vermeye eliniz gitmiyorsa ya oyun oynamayın ya da korsana devam edin bunun başka bir açıklaması yok. Zaten bunu yazıp çizenlerin çoğu henüz iş güç sahibi olmayan arkadaşlarımız. Steamde ki indirimler sonlanınca epic oyunları eski fiyattan satmaya başladı, bir nevi fırsatçılık diyelim. Steamden alan aldı zaten.
 

Geri
Yukarı