Eski Intel vs Yeni AMD

AMD şu sıra popüler evet. Çünkü hem fiyat politikası hem de ileriye dönük anakart destekli modelleri ile piyasada atak yapıyor. Fakat Intel seviyesine erişebilir mi... Sanmıyorum henüz.

Sadece Technopat sanmayalım. Çevredeki insanların "Çoğu" hala sadece "Abi bu i7 yav" demeyi biliyor. Bu yüzden hâla yeterince popüler olduğunu veya tam önyargıları kırdığını düşünmüyorum.

Eskiden Intel popülerdi çünkü AMD kötüydü. Şimdi AMD daha popüler, çünkü iyiler. F/P ve ileriye dönük işlemcilerle, Intel gibi her yıl soket değiştirmeyip kullanıcıya 3 yıl olanak sağlaması gibi güzel işlere girişti.

Gel gelelim ki fanboylar yine kabullenemiyor. Ryzen olmasaydı Intel hala 12 Nm'de fahiş fiyatlara işlemci satacaktı :)

Son düzenleme:
F/P açısından İntel'e çekirdek ekletirmek dışında çözüm bırakmayıp ev sistemleri için İntel'i bile zorladığı bir gerçek fakat İntel gibi iyi bir noktaya gelmesi için 4-5 yıl boyunca sürekli yenilik ve F/P olayını korumalı.

Zaten AMD mi İntel mi sorusundan çok benim ihtiyacıma en uygun ürün hangisi şeklinde yola çıkılmalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı