Et yemek cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cinayet değildir diyenler acaba gidip kedi veya köpek yiyor mu? Hani onlar da canlı. Onları neden yemiyorsunuz da gidip kuzu, dana kesiyorsunuz? Gidip bir sürü hayvanın yavrusunu yiyin, kuzunun daha yeni yetişenini, civcivin yeni olmuşunu yiyin. Bir gün kedi yavrusu yiyeni görürseniz olay çıkarırsınız. Tatlı su etçilleri. :)
Çünkü insanoğlu hayvanları çıkarları için kategorilere ayırmıştır. O hayvanlar vicdan yapılabilir kategorisine girmiyor.

Biri de çıkıp dese ki kardeşim ben hayvansever değilim. Böyle alıştım yapamıyorum vs. en azından daha dürüst gelir.

Geçen haberi çıktı. Yıllardır kedi yiyen kadın.

 

@Batina

Bence yorumları fazla ciddiye almamalısın kardeşim ve her yazılana cevap vermek zorunda değilsin.
 
Et yiyorum lakin hiçbir kişi bana et yemenin normal bir şey olduğunu ispatlayamadı. Bir canlıyı yemek için katletmek garip yani yiyecek mi yok?
Evet, başka yiyecek yok bütün yiyecekler hayvan ve ya hayvan gıdalarından yapılıyor ve bir canlıyı katletmeden yemek demek canlı canlı yemek demek sence bu daha mı iyi ?
 
Bitkilere yapılacak en büyük ayıp bu olsa gerek.

Canın ne istiyorsa onu ye. Tabi eti alırken hayvana ne kadar az acı çektirirsek o kadar iyi.

Tadı daha lezzetli, ayrıca kediden çok az et çıkıyor.
Bitkilere yapılacak en büyük ayıp hayvan yiyerek kat ve kat bitkiyi yok etmektir. Amacınızın bitkiler olmadığını çok iyi bildiğim için daha çok bitkiyi katletmenizin de sizin için hiçbir önemi yok.

Hayvanlarla empatiden çok uzak birisinin bitkilerle empati kuruyormuş gibi gözükmesindeki tek sebep, yaşadığı şeklin yanlış olmadığına kendisini ve başkalarını kandırmaya çalışarak ikna etmeye çabalamak. Bu yüzden gerçeklerin onun için hiçbir önemi yoktur.

Bir ağacın meyvesini keserken bir kuzuyu kesmekle eşdeğer olduğuna inanacak kadar bulundukları durumu değiştirmemek adına sığındıkları savunmalarının absürtlüğünün geldiği noktayı görebilirsiniz.

Dikkat edin meyveyi keserken az acı çekmesine özen gösterin. Yoksa vicdanınız sızlayabilir. Sonuçta sizler meyve seversiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı