Et yemek cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslanlar ölsün o zaman. Cinayet işliyorlar, hapse atalım hepsini. Gerçi hayvanat bahçelerine ömürleri boyunca hapsediyoruz. Neyse konumuz bu değil. İnsan da özünde hayvan değil midir? Biz de yaşamak için doğadan faydalanmıyor muyuz diğer hayvanlar gibi? Biz de doğaya mahkum değil miyiz? Etoburlardan ne farkımız var ki bizim etobur olmamız cinayet sayılsın? Sadece zekamız sayesinde piramidin en üstündeyiz o kadar (bence).
 
Et yiyorum, lakin hiçbir kişi bana et yemenin normal bir şey olduğunu ispatlayamadı. Bir canlıyı yemek için katletmek garip yani. Yiyecek mi yok?

Yine konu hortlamış, ama ben de sözümü söyleyeyim. Sen önce biyolojide besin zinciri ve piramidini öğren, sonra brada katillikten konuş. Zaten "veganım" diye bağıran 300 IQ (!)'lülerin de tek bahanesi bu. Sorsan biyolojide zenciri sayamazlar, orada burada miletin kafasını şişiriyorlar eylemlerle.

Ve evet, yiyecek yok. Evrim ve insanda olan metabolizmaya göre insana hayvani protein lazım. İstersen 500 kilogram baklagil ürünü ye, yine de insan vücuduna o proteini veremezsin.
 
Birde ben konuyu hortlatayım bakalım.
Katliam mıdır bilemem ama doğanın işleyişi böyle değil mi? Büyük balık küçük balığı yer. Burada ne biz büyük balığız nede onlar küçük balık. Biz avcı onlar av.
Yalnız avcılığı da usüllerine göre yapmak lazım, hayvanı can çekiştirmeden kesmek lazım. Ancak günümüz dünyasında buna tam anlamıyla uyulduğu söylenemez. Ama bunları biliyorum ve et yiyorum.
Korona geçse gitse sucuklu yumurtaya beraber ekmek sallasak fena mı? 😂
 
Yeşil bir dünya deyip ıspanak yemek nasıl bu ideale zıt düşmüyorsa, et yemekte de aynı durum geçerli. Bir canlı, kendisinden daha zayıf bir canlıyı (bitki ya da hayvan) tüketerek yaşamını sürdürür. Bu gerçek biz insanlara her ne kadar acımasızca gelse de süregelmiş yaşam şartları her zaman böyleydi.

İnsanlar sürü halinde yaşayan hayvanlardır. Bu gerçeği anlayıp, sindirmemiz gerekiyor. Bitkilere sahip çıkıp, ıspanak yemek de aynı kefede yargılanması gereken bir cinayettir bu doğrultuda ilerlersek. Ki, yalan değildir, inkar edilemez.

Tozpembe bir dünyada yaşamıyoruz, bu gerçeği anlamalısınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı