Evde spor yapılır mı?

Tabi ki gelir. Çok kötü beslenen birisi de uzun süre spor yapsa bir yerlere gelebilir.

Calisthenics ile belirli bir seviyeden sonra ilerleme olmuyor. Eğer kocaman vücutlar isteyen birisiyse arkadaş, calisthenics ona göre değil.
Haklısınız hocam, calisthenics sporcuları zaten bir süre yaptıktan sonra streetliftinge yöneliyor kolaylaşmasından ve gelişememekten ötürü.

Hocam yani calisthenics ile evde fit bir vücuda sahip olabilir miyiz kilomuzu koruyarak 4 ay gibi bir sürede yaz boyunca yani.
Kollarınız bu kadar büyük olmaz fakat buna benzer bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Yine de kollar için ağırlık şart. Göğüs için bir şey diyemem.

maxresdefault.jpg

Hocam yani calisthenics ile evde fit bir vücuda sahip olabilir miyiz kilomuzu koruyarak 4 ay gibi bir sürede yaz boyunca yani.
Olabilirsiniz. Ama bu sizin çalışma sıklığı ve yeme düzeninize göre değişir. Düzgün beslenir, düzgün antrenman yapar ve gerekli dinlenme günlerini koyarsanız bal gibi olur.

Bu arada ben soruyu yanlış okudum. 4 ayda bu kadar olamazsınız, calisthenics ile olabilirsiniz demek istedim.

4 ay böyle bir vücut için kısa bir süre.

Bu arada ben soruyu yanlış okudum. 4 ayda bu kadar olamazsınız, calisthenics ile olabilirsiniz demek istedim.

4 ay böyle bir vücut için kısa bir süre.

Bahsettiğim fit vücut plaj vücudu diye tabir edilen vücut eğer 4 ayda evde elde edebileceksem ki aşırı büyümek gibi bir amacım yok ev yeterli midir?

Bahsettiğim fit vücut plaj vücudu diye tabir edilen vücut eğer 4 ayda evde elde edebileceksem ki aşırı büyümek gibi bir amacım yok ev yeterli midir?
Maalesef 4 ayda fit bir vücudu bırakın, vücut yapmanız bile zor. 4 ayda sadece spor yaptığınız belli olur.

İlk 1 ay zaten ısınma dönemi olacak, ondan sonra yavaş yavaş ağırlık artıracaksınız. Kısacası, 4 ayda sadece vücudunuz spor yaptığınızı belli eder.

Vücut geliştirme amaçlı spor yapacaksanız. Şınav barfiks gibi hareketleri ağırlıklı yapmanız gerekecektir dediğim gibi sırt çantası bile olur. Ama amacınız kilo vermek ya da biraz daha fit olmaksa diyet ve @296181 in dedikleri yeterli olur.
Hocam amacım orantılı, güzel bir vücuda sahip olmak. Ancak kilom düşük olduğu için de. Kilo da almak istiyorum. (53)
Ev antrenmanlarında yapılacak en kolay bölgeler bacak ve karındır. Hiçbir ekipmana gerek duymadan bu bölgelerinizi çalışabilirsiniz. Göğüs, sırt, omuz ve kollar için ise dambıl seti (kaç kiloya kadar olacağınızı siz ve gücünüz belirler) ve bir adet barfiks demiri alabilirsiniz. Bunların yanına imkanınız olursa bir adet olimpik bar ve plakalara yönelebilirsiniz. Sehpa konusunda bir sehpa almanız işinize yarayacaktır. Protein tozu bedavaya gelecekse sorun yok fakat gerçekten kaliteli bir marka protein tozu almak akıl karı olmayabiliyor. Onun yerine tavuk-tavuk ciğeri gibi daha ucuz ve hayvansal olan protein kaynaklarına yönelebilirsiniz. Sorunuz olursa elimden geldiğince destek olacağım.
Teşekkür ederim. Hem Protein tozu içip, hemde protein değeri yüksek besinler yemem yanlış mı olur ?
@emircanunlts @Crexyyy Anladığım kadarıyla beslenmeme dikkat etmem gerekiyor. Peki ne yapmam gerekiyor. Protein değeri yüksek şeyleri yemem gerektiğini biliyorum. Tek dikkat edeceğim şey bu mu ?

Hocam amacım orantılı, güzel bir vücuda sahip olmak. Ancak kilom düşük olduğu için de. Kilo da almak istiyorum. (53)

Teşekkür ederim. Hem Protein tozu içip, hem de protein değeri yüksek besinler yemem yanlış mı olur?
@emircanunlts @Crexyyy Anladığım kadarıyla beslenmeme dikkat etmem gerekiyor. Peki ne yapmam gerekiyor. Protein değeri yüksek şeyleri yemem gerektiğini biliyorum. Tek dikkat edeceğim şey bu mu?

Protein ve karbonhidrat alımı çok önemli. Bunun yanında sağlıklı yağlara da önem göstermelisin. (Fıstık, yumurta, kabak çekirdeği vb.) Günlük kalori hesabı yapıp alman gereken kalorinin 300-500 fazlasını alırsan kilo alırsın. Hem protein tozu hem proteinli besinler yanlış değil ama şöyle düşün günlük 300gr tavuk yemen gerekiyorsa 200gr 150gra kadar düşürürsün çünkü zaten alman gereken proteinin birazını karşılamış bulundun.

Teşekkür ederim. Hem Protein tozu içip, hemde protein değeri yüksek besinler yemem yanlış mı olur ?
@emircanunlts @Crexyyy Anladığım kadarıyla beslenmeme dikkat etmem gerekiyor. Peki ne yapmam gerekiyor. Protein değeri yüksek şeyleri yemem gerektiğini biliyorum. Tek dikkat edeceğim şey bu mu ?
Protein tozu tek başına protein ihtiyacını karşılamaya yetersiz. Protein tozuyla beraber başka yemeklerle protein ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Mümkünse ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanın. Karbonhidrat alımına dikkat edin, dengeli beslenin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı