Evde vücut nasıl yapılır?

Daha fazla  
Merhaba başlıktaki gibi evde vücut yapmak istiyorum, eskiden 1-2 sene kickboksa gittim biraz da olsa spor geçmişim var sınavlardan bırakmak zorunda kaldım. 9. sınıfım ve liseye yeni başladım. Şu an elimde herhangi bir ekipman yok. Hangi programı kullansam bilmiyorum. Bir de nasıl bir beslenme programım olmalı bilmiyorum. Almam gereken ekipmanlar, beslenme programımı nasıl ayarlayacağımı ve hangi fitness programı kullanmalıyım? YouTube kanalı/video önerisi verirseniz sevinirim.
Boy: 174 cm.
Kilo: 71 kg.
Yağ oranı (tahmini): %18-19
Şu anki değerlerim bu.

Hocam şimdi dumbell ile ve beslenme programı ile evde vücut çok da güzel geliştirilir, ilk başlangıçta 10+10 ile başlayıp 40+40'a kadar ağırlık alarak takman gerekir. Protein karbonhidrat oranını da halledersin ama dikkat: Bir hareketi yanlış yapmaya başladığında sana dur diyecek bir antrenör olmayacak başında ve özellikle küçük kaslar, bağ dokular spora alışmamışken yapılan hareketler kalıcı sakatlıklara neden olabilir. Bence en azından ilk 6 ay salonda başlamalısın, yaşın da genç, çok daha iyi olur. Protein tozu içenden korkma, iğnesi hapı antin kuntin işler kurcalayan biriyle aynı salonda spor dahi yapma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı