Evrende düzen var mı?

Yaratılışçıların en çok kullandığı argümanlardan birisi de "tanrı yoksa bu evrendeki düzeni kim yarattı?" Ama nasıl bir düzen olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap verebildiklerini şahsen deneyimleyemedim. Böyle bir argümanı savunmalarına rağmen, neden savunduklarını bilmiyorlar. Bu düşünce de olanlar düşüncelerini din tartışmasına girmeden belirtirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canlılar için dünya çok düzenlidir. Uzay veya atom altı parçacıkların kaos olması bir düzensizlik olabilir ama dünyaya zarar vermiyor veya bir düzensizlik oluşturmuyor.

Meseal gök taşları dinazorlarına kafasına düştü veya yağdı lakin insanlar onların fosillerden petrol, doğal gaz elde etti. Başka başka fosillerden kömür elde etti falan filan. İnsanlar çok iyi faydalandı.

Anahtar, kilit misali oldu.

Gerçekten evrende düzen olmadığını kanıtlayan 1 tane argümanınız var mı ya

Termodinamigin ikinci yasasi.

Arguman degil, yasa.

Evrendeki duzensizligin zamanla arttigini, entropi ile zamanin ayni yonde oldugunu gosteren bulgu.

Evren ufalmaya ve sogumaya baslasaydi ( big crunch ) tam tersi olacakti, ancak malesef genisliyor.

Yercekimi her yerde var, o halde evren cok duzenlidir gibi cahil cikarimlarla degil, fiziksel olarak evrendeki entropinin azalma egiliminde olduguna dair argumanlarin varsa bekliyorum.

Evreni bir tarafa birak, Nazilli'deki hava durumunu tahmin edemiyor insanlar entropi yuzunden.

Evrendeki duzensizligin zamanla arttigini, entropi ile zamanin ayni yonde oldugunu gosteren bulgu.
Evrendeki düzensizliğin zamanla arttığını kabul ediyorsan düzensizliğin düzenli bir biçimde arttığını kabul etmek zorundasın. Entropi zamanla düzenli artmak zorunda ki düzensiz bir artışı olsaydı entropiden söz etmek olası olmazdı.

"Zaman, mutlak doğrulukta ve düzenli hareket ediyor." argümanı.
Hala geçerliliğini koruyor.

Termodinamigin ikinci yasasi.

Arguman degil, yasa.

Evren ufalmaya ve sogumaya baslasaydi ( big crunch ) tam tersi olacakti, ancak malesef genisliyor.

Yercekimi her yerde var, o halde evren cok duzenlidir gibi cahil cikarimlarla degil, fiziksel olarak evrendeki entropinin azalma egiliminde olduguna dair argumanlarin varsa bekliyorum.

Evreni bir tarafa birak, Nazilli'deki hava durumunu tahmin edemiyor insanlar entropi yuzunden.
Ya sen ne uğraşıyorsun hâlâ bu arkadaşlar ile? Onlara göre doğru oymuş. Zamanın sabit düzlemde olduğunu kabul eden bir zihniyet ile uğraşılmaz. Bu arkadaşlara yasalar işlemez. Ben uğraşıyorum, çünkü seviyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı