Evrende düzen var mı?

Yaratılışçıların en çok kullandığı argümanlardan birisi de "tanrı yoksa bu evrendeki düzeni kim yarattı?" Ama nasıl bir düzen olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap verebildiklerini şahsen deneyimleyemedim. Böyle bir argümanı savunmalarına rağmen, neden savunduklarını bilmiyorlar. Bu düşünce de olanlar düşüncelerini din tartışmasına girmeden belirtirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evreni zaten matematiksel olarak aciklayamiyorsun, kara deligin yogunlugunun matematiksel karsiligi nedir mesela? Hilbert uzayi'na gore sonsuz tane kara deligi minik bir bozuk paranin evrende kapladigi hacme sigdirabilirsin.

Sacmaliyorsun sonuc olarak.
40000 sene önceki ispatlar ile bugünki ispatlae arasında farkı göremiyorsan; yasalar hakkında en ufak bilgin de yoksa; evet saçmalıyorum. Karadeliği açıklayamıyorsun diyorsun? Şaka mısın sen? Mesela antik kabileler atomu açıklayamıyordu. Bilgi seviyendeki kaliteyi kanıtladın tebrik ederim. Rezaletsin. Herhangi bir tartışma esnasında bunu deme ama. Biz yabancı değiliz. Başka bir ortamda bu tarz şeyler dersen hafif rezil olabilirsin dikkat et😂

Ortaokulda din kültürü dersinde hocamız eğer güneşe 1 metre yakın ya da uzak olsaydık yanar ve donardık derdi. Fen bilimleri dersinde ise hocamız güneşe uzaklaşıp yakınlaşmanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylemişti. Bence tamamen kusursuz olamaz.

Ortaokulda din kültürü dersinde hocamız eğer güneşe 1 metre yakın ya da uzak olsaydık yanar ve donardık derdi. Fen bilimleri dersinde ise hocamız güneşe uzaklaşıp yakınlaşmanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylemişti. Bence tamamen kusursuz olamaz.

Imam hatiplilerin sacmalamasi. Dunya 1 senelik yorunge suresince gunese 100.000 km'den daha fazla yakinlasip uzaklasabilir. Goldilocks zone diye bir kavram var.

Dincilerin hassas ayar argumanlarinin kurbani olmayin, %90'i neden bahsettigini bilmiyor.

@selimtti Bak cahil. Hadi fiziği bilmiyorsun, fiziği okumuyorsun... fiziği bileni dinle bari. Gelmiş 40 kişi sana anlatmaya çalışıyor; gözlerini, kulaklarını kapatıyorsun.

Bir de "düzeni" neden-sonuç ile karıştırmayalım. İkisi farklı şeyler.

:( Entropinin düzenli bir şekilde arttığı kanısına nereden ulaştınız acaba?
bana karşıt bir argüman sunmanız için şans tanıyorum, cahil diyorsun. E sen anlat o zaman? Sen niye anlatamıyorsun? Çünkü sende bilmiyorsun. Başkasına cahil demek seni de yükseltmez, karşıdakini de küçültmez. Kulağına küpe olması dileğiyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı