Çözüldü Excalibur G770 touchpad fare donuyor

• Konuyu başlatan Tarks
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.183
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tarks

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G770
GTX1650
İntel Core İ5 12. Nesil
8GB RAM
Meslek
Öğrenci
Bundan yaklaşık 6-7 ay önce Excalibur G770 model laptop aldım. Eski bilgisayarımdan kalan fareyi bağladım ara ara donma sorunları yaşıyordum. Kablosu da deforme olmuştu yeni fareye geçtim. Lenovo Legion M300s fakat bunda da yaklaşık 1 ay sonra donma takılma sorunu gözlemledim. Bugün ise Star Wars izliyordum touchpadi kullandım fakat ara ara donduğunu ve hareket etmediğini fark ettim. Daha önceden de kullanmıştım yine touchpadte takılma olmuştu şimdi ise yeni bir fareye geçeceğim. Logitech'in kablosuz bir versiyonu fakat korkum şu eğer laptopta böyle bir sorun varsa paramın boşa gitmesi. Sizce ne yapayım garantiye mi göndereyim yoksa yeni fare mi alayım?

Çözüm
hocam direk garantiye göndersem olur mu? kendileri takar mı yoksa benimde not düşmem gerekir mi?
Garanti RAM fiyatından daha fazla para alır, gerek yok kendiniz açmayı bilmiyosanız bir bilgisayarcıya taktırın ben mesela 200 liraya taktırdım 8 GB RAM daha, garanti 1.250 TL istemişti benden. ( RAM dahil değil sadece takma için.)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-02 201646.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-02 201646.png
    168,6 KB · Görüntüleme: 26
Normalde oyun modunda kullanıyorum bu arada

Şurada "Ofis Modu" seçili ondan söyledim.

1727889605565.png

MUX Switch yok cihazda maalesef :/, çünkü diğer NVIDIA ayarları gözükmüyor. MUX Switch olan cihaz da NVIDIA Ayarları böyle gözüküyor.

1727889654526.png

Bu bilgileri isteme nedenim Ekran kartı ve sistem kaynaklı olabileceği içindi. Otomatik Seç yerine GTX 1650'yi seçin o ayardan.

Şurada "Ofis Modu" seçili ondan söyledim.

Eki Görüntüle 2321366

MUX Switch yok cihazda maalesef :/, çünkü diğer NVIDIA ayarları gözükmüyor. MUX Switch olan cihaz da NVIDIA Ayarları böyle gözüküyor.

Eki Görüntüle 2321368

Bu bilgileri isteme nedenim Ekran kartı ve sistem kaynaklı olabileceği içindi. Otomatik Seç yerine GTX 1650'yi seçin o ayardan.
seçtim hocam ne yapmalıyım?

Normalde oyun modunda kullanıyorum bu arada.

Şimdi dediğim şeyleri yapıp sorun hala çözülmediyse, 2 yol var. Ya 8 GB RAM sisteminize yetmiyor yetmediği için fare takılıyor ışınlanıyor. Onu 16 GB RAM yapmanız lazım 8 çok yetersiz. Eğer 16 yapıp da düzelmiyorsa bilin ki sorun kronik çünkü birçok G770 kullanan bu sorundan muzdarip görünüyor.

1727889825092.png

1727889834906.png

Seçtim hocam ne yapmalıyım?

Şimdi seçtikten sonra ekran UHD Graphics birimine mi bağlı gözüküyor GTX 1650'ye mi?

Şimdi dediğim şeyleri yapıp sorun hala çözülmediyse, 2 yol var. Ya 8 GB RAM sisteminize yetmiyor yetmediği için fare takılıyor ışınlanıyor. Onu 16 GB RAM yapmanız lazım 8 çok yetersiz. Eğer 16 yapıp da düzelmiyorsa bilin ki sorun kronik çünkü birçok G770 kullanan bu sorundan muzdarip görünüyor.

Eki Görüntüle 2321372

Eki Görüntüle 2321373

Şimdi seçtikten sonra ekran UHD Graphics birimine mi bağlı gözüküyor GTX 1650'ye mi?
şimdi bir oyun girip test edicem hocam size geri dönüş yapıcam

Eki Görüntüle 2321372

Eki Görüntüle 2321373

gtx 1650 hocam

Eki Görüntüle 2321372

Eki Görüntüle 2321373

hocam oyun girdim sorun devam ediyor

O PhysX kısmını tekrar SS atar mısınız, eğer GTX 1650 bağlı gözüküyorsa şu an cihaz dGPU moduna geçmiş demektir, GTX 1650 seçince anlık ekran gidip geldi mi?
bir simge geldi renkli klavye gibi sanırsam siyah oldu bi ekran

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-02 203055.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-02 203055.png
    122,9 KB · Görüntüleme: 23
Hocam oyun girdim sorun devam ediyor.

PhysX kısmını tekrar atın GTX 1650 seçtikten sonra.

hocam oyun girdim sorun devam ediyor

bir simge geldi renkli klavye gibi sanırsam siyah oldu bi ekran
Yok dGPU moduna geçmemiş, yeşil ekran GTX 1650'ye bağlanması gerekirdi, Dahili Grafik birimine bağlı cihaz ve mux switch olmadığından değiştiremiyoruz maalesef. Öyleyse 8 GB RAM daha takma yolu kaldı geriye, 8 ram daha takın %90 çözülecektir.

PhysX kısmını tekrar atın GTX 1650 seçtikten sonra.

Yok dGPU moduna geçmemiş, yeşil ekran GTX 1650'ye bağlanması gerekirdi, Dahili Grafik birimine bağlı cihaz ve mux switch olmadığından değiştiremiyoruz maalesef. Öyleyse 8 GB RAM daha takma yolu kaldı geriye, 8 ram daha takın %90 çözülecektir.
hocam direk garantiye göndersem olur mu? kendileri takar mı yoksa benimde not düşmem gerekir mi?

Garanti RAM fiyatından daha fazla para alır, gerek yok kendiniz açmayı bilmiyosanız bir bilgisayarcıya taktırın ben mesela 200 liraya taktırdım 8 GB RAM daha, garanti 1.250 TL istemişti benden. ( RAM dahil değil sadece takma için.)

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı