F/P Yerine P/F Demek Daha Mantıklı Değil Mi?

Eğer sen fiyat ile performans arasındaki '/' işaretini bölme gibi düşünüp fiyatı perf.'a bölüyorsan zaten çok yanlış anlamışsın onu aklından çıkar. F/P demek uygun fiyata yüksek performans demektir.
Ben fiyat performans oranından bahsediyorum.

Matematik ile alakası yok konunun ancak anlatım tarzı yanlış olmuş arkadaşın ve ayrıca 3/2 mantığı ne alaka ben f/p- p/f sonuç olarak aynı şeye eşittir demek istedim yani f/p diyenler a ise p/f diyenler b ise ikisinin sonucu da birbirine eşittir a=b b=a dır anladın mı şimdi. :)
Sen yanlış gelmişsin.:) Fiyat 1 performans 2 olarak düşün. 1/2 ile 2/1 aynı mı? Arkadaşlar burada oran diyoruz bölmeyip ne yapacağız? Oran ne demek önce bunu kavrayalım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu anladık F/P derken neyi kastettiğinizi. Benim dediğim yanlış tabir kullanıyoruz. "F/P oranı yüksek bir ürün" dersek aslında kötü bir üründen bahsetmiş oluruz çünkü bu fiyatı yüksek, performansı düşük anlamına gelir. Daha da anlamıyorsanız Solgar ürünlerini tavsiye ederim zihin açıyor.
 
Arkadaşlar ben f/p ne demek biliyorum.:) Konu başından beri neden p/f demeyi önerdiğimi anlatmaya çalışıyorum. Beni sadece 2-3 kişi anladı.
 
Hangisi daha mantıklı;
Fiyatına göre iyi performans mı?
Performansa göre iyi fiyat mı?

Şahsen fiyatına göre iyi performans daha mantıklı.
 

Geri
Yukarı