Far Cry 3 Takılma ve Kasma

AnewAge

Hectopat
Katılım
27 Mart 2012
Mesajlar
171
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba arkadaşlar... Ben Far Cry 3 Reloaded versiyonunu indirdim ve oyun takılıp kasıyor... En kötü ayarlarda; DX9 ve 1024x768 de bile 40 FPS ancak oluyor ki 40 FPSakıcı değil. Hele DX 11 açınca kaliteyi en kötüye alsam bile 20 fps. Sorun ne arkadaşlar?

Minimum sistem gereksinimlerine de baktım; bayağı az istiyor fakat minimum seviyede bile 60 fps'yi geçemiyorum. DirectX güncel , güncelleştirmeler yüklü , AMD Catalyst 12.11 yani son sürüm.. Aynı zamanda CAP 2 versiyonunu da indirdim performans artışı var diye. Oyunun 1.02 sürümü kurulu.

Bir şey eklemek istiyorum en azından 40-45 FPS'de oynarım ama oyun 2 saniyede bir böyle milisaniyelik takılma yapıyor.. Yani rahat hissediliyor.. 5 saniye koşuyorum takılıyor, koşuyorum takılıyor. Milisaniyelik bir takılma olsa da çok çabuk fark ediliyor ve oyun zevkimi baltalıyor.. Çözümü var mı bunların?

Son bir şey daha... Update 1.02 indirince Co-op ve Multi kısmı gitti menüden; artık giremiyorum. Neden böyle oldu ?

Herkese şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beta 11 yükledim... Yaklaşık DX9'da 10-15 FPS arttı ancak DX 11'de hala 20-25 FPS'i geçmiyor... Hele sinematiklerde 10 FPS'ye bile düşüyor ve hala koşarken, etrafa bakınırken, nişan alırken, araba sürerken filan milisaniyelik takılmalar devam ediyor. GTA 4'te Windows Olay Günlüğünü kapatınca kasma ve donmaların çoğu azalıyordu. Acaba bunda da onun gibi bir çözüm var mıdır? Biliyorum ekran kartım çok iyi değil ama düşük ayarlar ve düşük çözünürlükte de DX 11'de oynayamayacaksam?
biggrin.png
 
Texture High yaptın mı olay bitti zaten :) Senin ekran kartının kaldıracağını sanmıyorum yüksek doku kalitesini...


Recep Abi Texture Medium yada Low yaparım yapmasına da ben denemiştim. Galiba oyunla alakalı bu kasmalar.(AC 3'de de ilk 3 bölüm gemide geçiyorken 70 FPS idi sonra Boston'a gelince 30-40 FPS'ye düştü) ... Çünkü 800x600 ve her şeyi Low almama rağmen bazı bölgelerde halen 40 FPS olmakta ve milisaniyelik takılmalar geçmiyordu.

Ama ben alıştım FPS'ye fakat o ms'lik takılmalar hala can sıkıcı.. Anlamadım ki neden oluyor...:) Sadece şunu sorayım;

Ekran kartıma overclock yapsam etkisi olur mu? Yoksa hiç uğraşmayım mı?

- - - Güncellendi - - -

DirectX 11'de tüm ayarları medium olarak ayarla.

Yaptım... Ortalama 25 FPS 1024x768 çözünürlükte :(
 
Biraz daha geniş çaplı bir araştırma yaptım da herkeste var bu performans sorunu. Biraz beklemek gerekecek. Ubisoft'un oyunu güncellemesini bekliyor insanlar. Steam forumlarından herkes isyan ediyor.

OC fark ettirir. Kartın da OC için elverişli. Ama bilmiyorsan epey bir bilgi edinmeden başlama.
 
OC yapıp kartı bozma ihtimalin var. Bu yüzden yapmadan önce USB belleğe HP USB Disk Storage Format Tool ile FAT32 formatında MS-Dos'u yazdır. Son olarak diskin içine ATIFlash programının dosyalarını ve VGA BIOS Collection'dan çektiğin orijinal BIOS dosyasını at. Kartı OC yapıp bozduğunu farzedelim. Tek yapman gereken USB'yi takıp sistemi USB'den başlatmak, sonra da dir komutu girip flash yazıp enter'lamak işlemden sonra kart eski haline gelecektir.
OC yapmak içinse RBE Tool'u kullan ve BIOS dosyasını ATI Winflash ile Windows üzerinden flashla, bozarsan önceden hazırlamış olduğun USB'yi dediğim şekilde kullanarak Dos üzerinden eski haline getir.
Dediğim şekilde yaparsan günlerce 2.cil ekran kartı aramazsın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı