Fitness çalışma programı

Doktor ne diyorsa onu yap dostum, her şey sağlıktan daha önemlidir. Dikkat et, dediğim gibi bir kası haftada en az 2 kere çalıştırmamız lazım sakın bir günde tek bir bölge çalışma. Ağırsağlam kanalı ve Fırat Balkaya kanallarına göz gezdir, bilgilendirici ve doğru bilgiler var.

Üst gövde için; hareketleri 3,4 set 5 tekrar yapmaya bak ve 20 kilo takıp 10 tekrar yapacağına, 30 kilo tak 5-6 tekrar yap emin ol daha çabuk güçlenirsin. En azından Compound yani Temel egzersizleri bu şekilde yap.

Temel egzersizler; Göğüs için; Bench press, Sırt için row(Barbell row, Dumbell Row), Omuz için; Overhead press ya da Dumbell Shoulder press,

Bacak için ise, Squat ya da Leg Press.

Asistan egzersizlerde ise tekrar biraz daha fazla tutabilirsin.

Doktor ne diyorsa onu yap dostum, her şey sağlıktan daha önemlidir. Dikkat et, dediğim gibi bir kası haftada en az 2 kere çalıştırmamız lazım sakın bir günde tek bir bölge çalışma. Ağırsağlam kanalı ve Fırat Balkaya kanallarına göz gezdir, bilgilendirici ve doğru bilgiler var.

Üst gövde için; hareketleri 3,4 set 5 tekrar yapmaya bak ve 20 kilo takıp 10 tekrar yapacağına, 30 kilo tak 5-6 tekrar yap emin ol daha çabuk güçlenirsin. En azından Compound yani Temel egzersizleri bu şekilde yap.

Temel egzersizler; Göğüs için; Bench press, Sırt için row(Barbell row, Dumbell Row), Omuz için; Overhead press ya da Dumbell Shoulder press,

Bacak için ise, Squat ya da Leg Press.

Asistan egzersizlerde ise tekrar biraz daha fazla tutabilirsin.

Tamamdır dostum bakalım 3 ay senin dediğine uymayı düşünüyorum çok sağolasın :)

Birde 1.85 boyum 78 kilom yağ analizinde bütün yağlar göbekte dedi bana ve üzdü yani açıkçası çabucak eritmenin bir yolunu biliyor musun beslenme felan önerilerin var mdıır başka :)

Şeker, un, gazlı içecekler ve hazır gıdalar. Kısacası zararlı olan şeyleri tüketmemeye özen göstermelisin. Ayrıca ağırlık antrenman'ına önem vermelisin. Protein ve Karbonhidrat'ı ihtiyacın kadar almalısın. Spor yapıyorsan, beslenmene önem vermen gerekiyor yemen lazım. Yağsız ya da az yağlı pilav aynı şekilde Makarna. Et olarak ise tavuk göğsü, balık, hindi vesaire yemen lazım, yeşillik yemen lazım. Hazır gıdalar yerine, evde annemizin yaptığı yemeklerden yemeliyiz mesela.

Full Body'e yönelmelisiniz bırakın split diyenleri. Daha 6 ay spora gitmiş bir insanı hemen split'e geçirirseniz gelişmesi gözle görünür düzeyde yavaşlar. Ege Fitness yazın ve oradaki programlara bakın cidden güzel programlardır sizi çok hızlı geliştirir.
6 ay düzenli full body yaptıktan sonra splite geçmesinden doğal bir şey olamaz :D bana kalırsa 6 ay çok bile ancak spor yapacak olan kişinin gideceği gün sayısı ve nasıl antreman yapmak istediği önemli bence.

6 ay düzenli full body yaptıktan sonra splite geçmesinden doğal bir şey olamaz :D bana kalırsa 6 ay çok bile ancak spor yapacak olan kişinin gideceği gün sayısı ve nasıl antreman yapmak istediği önemli bence.
Steroid kullanmıyorsan veya profesyonel bir sporcu değilsen 6 aydan sonra geçilen split kas gelişimini yavaşlatır. Yıllardır yapıyorum bu sporu spora başlayıp 6 ay sonra splite geçenleri gördük. Full body her zaman splitten daha fazla geliştirir. Split sadece mikro kas grupları için daha iyi olur.

Steroid kullanmıyorsan veya profesyonel bir sporcu değilsen 6 aydan sonra geçilen split kas gelişimini yavaşlatır. Yıllardır yapıyorum bu sporu spora başlayıp 6 ay sonra splite geçenleri gördük. Full body her zaman splitten daha fazla geliştirir. Split sadece mikro kas grupları için daha iyi olur.
:D 5 yıldır bu sporun içindeyim full body hiçbir zaman yaramadı bana. Sadece bacak gününde bile en az 7 hareket yapan biri olarak tüm bölgeleri tek günde hakkıyla çalışmak benim için imkansız. İnsanlar işin kolayına kaçıp bu adam steroidli bu adam kür kullanıyor gibi yorumlarda bulunup işin kolayına kaçıyorlar sadece.

:D 5 yıldır bu sporun içindeyim full body hiçbir zaman yaramadı bana. Sadece bacak gününde bile en az 7 hareket yapan biri olarak tüm bölgeleri tek günde hakkıyla çalışmak benim için imkansız. İnsanlar işin kolayına kaçıp bu adam steroidli bu adam kür kullanıyor gibi yorumlarda bulunup işin kolayına kaçıyorlar sadece.
Senin için imkansızdır. Bin tane bilimsel makale atabilirim ya da video full body'nin splitten daha iyi olduğu ile alakalı. Arkadaş kendi araştırıp kendi karar versin ben bir şey demiyorum pek.

Senin için imkansızdır. Bin tane bilimsel makale atabilirim ya da video full body'nin splitten daha iyi olduğu ile alakalı. Arkadaş kendi araştırıp kendi karar versin ben bir şey demiyorum pek.
Atar mısın bilimsel makale bununla ilgili ? Türkçe İngilizce farketmez. Merak ettiğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın şimdiden teşekkür ederim bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı