Formula 1 | Leclerc ve Vettel Çarpışması

Vettel ve Leclerc uyumlu 2 sürücü olsalardı ve takım iyi yönetim gösterseydi Ferrari sadece 3 galibiyet mi alırdı yoksa daha fazla mı?
Aynı galibiyette kalırlardı. İkiliden kaynaklanan kaçırılan bir galibiyet yok.

En az birkaç yarışı daha birlikte kazanabileceklerken bir tarafta Ferrari'nin yönetim beceriksizliği diğer tarafta Vettel'in egosu nedeniyle kontrolü kaybetmesi yüzünden çok fazla şansı kaçırdılar.
Örnek ver hangi yarış mesela? Kanada yarışındaki galibiyet elinden alındı onu saymıyorum. Bahreyn GP de ise Leclerc motor sorunu yaşadı. Bunlar dışında Sochi de Vettel yarış dışı kalmasaydı ve yerini vermeseydi bir ihtimal galibiyet alabilirdi. Diğer hiçbir yarışta ikili yüzünden kaybedilmiş bir galibiyet yok. SF90H modelinin yarış temposu, sıralama turlarına göre çok kötüydü ve de bildiğin gibi motor gücünün önemli olduğu pistler dışında SF90H rekabetçi değildi. İşi Vettel'in egosuna getireceksen SPA da Vettel'in Hamilton'u 2-3 tur arkasında tutması Leclerc'e yarışı kazandırdı, 1-2 tur daha olsaydı buna rağmen yine yarışı HAM kazanacaktı. Bu yarıştan bir sonraki yarış Monza da Leclerc, Vettel'e hava koridoru sağlamadı bunu da pas geçmeyelim, Monza da ilk haklarında Vettel, Leclerc'e hava koridoru sağlamıştı. Brezilya GP de kazadaki büyük sorunlu Vettel idi, Leclerc'te temastan kaçınabilirdi, %100 Vettel hatası değildi bunları da görmek lazım.

@SideWinder Uyumlu 2 Ferrari sürücüsünün geçen yıl Brezilya'da Max'i araya alarak (ya da kovalayıp hataya zorlayarak) kazanma şansı da vardı. O yarışta Mercedes'lerden biri yarışı bitiremedi, biri de gerilerde bitirmişti. Hangisi bitiremedi hatırlayamadım şimdi.
Bottas yolda kaldı, Ham çizgiyi 3. olarak geçse de Albon'la teması yüzünden ceza aldı ve 5. oldu.

Evet, sürücüler uyumlu olunca birbirlerine tampon olabiliyorlar, lakin ciddi bir yönetim lazım bunu için. Ya da 88 sezonu gibi, iki sürücüne de gridin en canavar aracını vereceksin, birbirlerini yerken 16 yarışın 15'ini kazanacaklar. İlk dediğim günümüzde daha uygun gibi.

Uyumlu 2 Ferrari sürücüsünün geçen yıl Brezilya'da Max'i araya alarak (ya da kovalayıp hataya zorlayarak) kazanma şansı da vardı.
Yarışı hatırlamıyorsun herhalde, Ferrari'nin Brezilya da yarışı kazanma şansı hiç yoktu. Tempo olarak Verstappen ve Mercedes daha iyiydi.

Hangisi bitiremedi hatırlayamadım şimdi.
Bottas idi yarış dışı kalan, Leclerc'in muazzam savunması karşısında Mercedes motoru dayanamayıp patladı.

Yarışı hatırlamıyorsun herhalde, Ferrari'nin Brezilya da yarışı kazanma şansı hiç yoktu.

Evet o yarışta Verstappen Hamiltonu 2 ya da 3 kere geçti, SC startlarında. Bayağı güçlüydü Max. Yine de podyumda olabilirlerdi bir ihtimal

Yine de podyumda olabilirlerdi bir ihtimal.
Bir zahmet podyum alsınlar zaten. Bottas yarış dışıydı, diğer pilotta Albon idi. Bu koşullarda maksimum podyum alırlardı zaten.

Yarışı hatırlamıyorsun herhalde, Ferrari'nin Brezilya da yarışı kazanma şansı hiç yoktu.
Yarış sırasında sürekli not aldığım için sahnelerden çok kaydettiğim şeyler aklımda kalıyor. Leclerc ve Vettel'in mücadele ederken birbirlerini yavaşlattığını yazdığımı hatırlıyorum o yarış için. Bahsettiğim not şekli bu, yalnız hızlıca alındığı için Türkçe kurallarına pek uymuyorum. İşin üzücü tarafı ise sürekli yeni yarışlar için notları ayrı kaydetmek yerine sürekli üstüne yazıyorum. Eski bir alışkanlık diyelim.

Screenshot_1.png

Not: Bunun için ban atılmaz umarım.

Vettel'in egosuna getireceksen SPA da Vettel'in Hamilton'u 2-3 tur arkasında tutması Leclerc'e yarışı kazandırdı
Konuyu sadece Vettel'in egosuna getirmedim, daha önce de hep dediğim gibi kontrolü kaybetmeye meyilli bir psikolojisi olduğunu söyledim. Kariyerinde başlarda olan bir sürücüye karşı ego sorunu yaşamış olması gayet normal. Spa'daki durum için bir savunmam yok, orada yapması gerekeni yaptı

Son düzenleme:
daha önce de hep dediğim gibi kontrolü kaybetmeye meyilli bir psikolojisi olduğunu söyledim. Konu kariyerinde başlarda olan bir sürücüye karşı ego sorunu yaşamış olması gayet normal.
Bunlara katılıyorum zaten.

Yarış sırasında sürekli not aldığım için sahnelerden çok kaydettiğim şeyler aklımda kalıyor.
Hatırlamayabilirsin normal. O gün kesinlikle SF90H yarışı kazanacak tempoya sahip değildi.

Leclerc ve Vettel'in mücadele ederken birbirlerini yavaşlattığını yazdığımı hatırlıyorum o yarış için
Yavaşlatmadılar, Leclerc 10 sıra grid cezası vardı yarışa 14. sıradan başladı zaten yeni motora geçmişti, Vettel ise eski motora sahipti. Güvenlik aracından sonra 2 Ferrari pilotu mücadeleye girdiler o mücadele de kısa sürdü.

Yavaşlatmadılar, Leclerc 10 sıra grid cezası vardı yarışa 14. sıradan başladı zaten yeni motora geçmişti, Vettel ise eski motora sahipti.
Leclerc yarış dışı kaldığında RBR'nin arkasındalardı Vettel ile birlikte diye hatırlıyorum. O RBR Gasly'nin aracı mıydı yoksa Verstappen'in mi? Eğer Gasly ise dediğine katılıyorum ama Verstappen'in RBR'si ise kovalama şansları varmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı