Forumda eleştiri yasak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uygun görülen başlık ile konu içeriğinin alakası 0. Raporda da belirttiğim gibi azıcık saksıyı çalıştıran bir kişi çok basit bir başlık ile sorunu çözebilirdi.
Kaçırdığınız nokta, moderatörlerin sadece mesajlarla ilgilenmediği kısım. Konunuzu onaylayan kişinin baktığı saatlerde gereksiz fazla yoğunluk oluyor Sosyal'de. Hangi birine yetişsinler?

Bu tür konuları belli aralıklarla anlaşıp mı açıyorsunuz? Merak ettiğiniz neredeyse tüm soruların cevabı önceki konularda verildi. Niye açıyorsunuz hala? Bak bu konuyu da kilitlemiyorum veya ceza aldın mı? Şaka veya ironi yapıyorsanız komik değil, baydı. Bir ton işimiz varken sizlerin bu tür konu açıp "sallaması" can sıkıyor. Şimdiye kadar da kimseye eleştiri yaptığı için ceza vermedik. Verdiysek o konuda yaptığı yazım hatasından vermişizdir. Sorun var mı başka?
Merhaba Berkay Bey. Forumda aynı konunun defalarca açılmasından bazen ben de rahatsız oluyorum. Ancak bu konular açılmadan önce moderatör onayından geçmiyor mu? Bu tür konuları onaylamama şansınız yok mu? Bence bununla ilgili bir düzenleme de gelmedi.

Şu konuda silinen mesajı yetkililer görebiliyor size bir şey söylememe gerek yok:
Sorunu daha iyi açıklar mısınız? :) Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, ceza atarken bana yaptığınız hiçbir şey umurumda olmuyor. O mesajınızı doğru ve objektif bir şekilde değerlendiriyorum. Öncesinde bana şunu demiş bunu demiş çok da umurumda olmuyor :)

Hayır Berkay hocam, her gün Akım korumalı priz konusu açılıyor ban yemiyorlar, sorusuna cevap bulamayan arkadaşımız Spam'dan ban yiyor? Nerede adalet?

O akım korumalı konusundan bir günde 3-4 tane açıldığını hatırlıyorum sanki.
Evet. Hadi bakalım, kanıt var. Peki bunun bahanesi nedir? :D
Mesajıma cevap vermediler. Neden acaba?

Merhaba Berkay Bey. Forumda aynı konunun defalarca açılmasından bazen ben de rahatsız oluyorum. Ancak bu konular açılmadan önce moderatör onayından geçmiyor mu? Bu tür konuları onaylamama şansınız yok mu? Bence bununla ilgili bir düzenleme de gelmedi.
Bu sefer de iş "niye konumu onaylamadınız, eleştiri konusu açıyorum onaylanmıyor" oluyor. İsteyen istediği konuyu açabildiği için bir şey yapmıyoruz. Buna boyum kaç veya 12 yaşında ereksiyon oluyorum gibi konularda dahil. Biz de çok istekli değiliz açıkçası :)

Kaçırdığınız nokta, moderatörlerin sadece mesajlarla ilgilenmediği kısım. Konunuzu onaylayan kişinin baktığı saatlerde gereksiz fazla yoğunluk oluyor Sosyal'de. Hangi birine yetişsinler?
Yoğunluk benim suçum o halde ve konunun cevapsız kalması da benim suçum. Başlığı aynı bırakmak yerine değiştirmek yoğunluk sorununu çözdü. Çok güzel bir açıklama. Sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Kolay gelsin.

Eleştiriden dolayı ban yiyene çok denk gelmedim, arada şahsi hesaplaşma varsa birkaç moderatör yetkilerini kötüye kullanabiliyor sadece. Bir de eleştirinin ne demek olduğunu forumda bilenlerin oranı %5 falandır. Eleştiri ile hakareti ya da saldırıyı karıştıran bu kadar büyük bir kitle olunca "eleştiri" sandığınız şeyden dolayı ban yemeniz de normal oluyor.

Bazen ban yemek ve yapmam gereken başka bir işimle ilgilenmek için konudan 1 saatlik de olsa uzaklaşmak için uğraşıyorum, epey bir linç kampanyası başlatıp birilerini hayattan bezdirdiğim çok oluyor hatta geçmişte moderatör linç ettiğim de oldu. Bazı tip konularda dokundurma tarzı yapılan hakaretler bile ban atılmadan geçiliyor. Benim anlamadığım şey şu; sizler ne yapıyorsunuz da bu kadar ban yiyebiliyorsunuz? Konudan uzaklaşmak için karşımdakine yüklenip ceza alayım diyorum, çoğu zaman ceza bile verilmiyor. :D

Söyleyeyim, benim moderasyonda olduğum ilk dönemimdeki ekip (Asım, Syper, İlker, Mikail'in formda olduğu zamanlar gibi) şu anda olsaydı hem cezalar 1 günden başlıyor olurdu hem de daha insafsızca banlanıyor olurdunuz. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı