FX 8320 sistem tarayıcıda gezerken PC kitleniyor

Yılmaz1903

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2017
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi forumlar konu başlıkta belirttiğim gibi PC sadece tarayıcıdan internette sörf yaparken kilitlenip kalıyor 5-6 dk. sonra kendine geliyor. Normal masaüstünde gezerken (müzik,pdf vs. donmuyor) veya 8-9 saat GTA Online, CS:GO atıyorum bi kere bile donmuyor. Fakat tarayıcıdan geziyim diyorum daha dk 1 PC kitleniyor. 2 kere format attım 3-4 tarayıcı değiştirip denedim sorun aynı ve 5 aydır çözemedim bilen varsa yardım edebilirse çok teşekkür ederim.

Sistem gerekli mi bilmiyorum ama yine de yazayım:

  • İşlemci: AMD FX 8320 (OC yok)
  • RAM: G.Skill 8 GB
  • Anakart: Msi 970A-G46
  • Ekran Kartı: Msi R9 380
  • HDD: WD 1TB
  • SSD: Samsung 120 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit

Not: HDD'den kaynaklanıyor sanıp değiştirildi sorun devam edince SSD aldım ama hala yazdığım gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Girdiğin herhangi bir siteden, tarayıcı eklentilerinden, kullandığın Java veya Adobe sürümlerinden kaynaklı olabilir. Firefox tarayıcıda alınan hataların kodunu ve ismini çıkaran bir eklenti vardı ama ismini anımsayamadım, belki iş görebilir. Bir de tarayıcıda gezmeyi güvenli mod ile dene istersen.
 
Aynı sorun bende de vardı ama kitlendimi kendine gelmiyordu ve herhangi bir an olabiliyordu gerçekten baş belası bir durum işlemcilerimiz de aynı zaten. Ben anakartı ve işlemciyi servise verdim işlemcinin tek çekirdeği arızalıymış değişim yaptılar ama anakart tamamen çöp olmuş. Anakartın kuzey köprüsü güney köprüsü bios çipi değiştirildi. Eğer yazılımsal sorun bulamadıysan donanıma yönelmeni tavsiye ederim.
 
Kusura bakmayın daha yeni üye oldum ve ban yedim. Opera, Microsoft Edge, Chrome hepsini denedim hepsinde aynı olay olay oluyor ve format attım hala devam ediyor dediğim gibi eklenti vs. zaten yok.
Eğer donanımsal olsaydı yani anakart işlemci çekirdek sorunu oyunda da donar diye düşünüyorum.
 
Donanımsal olmadığını düşünüyorsanız kurulu driverlardan da şüphelenebilirsiniz. Bilgisayarı formatlayıp driver kurmadan tarayıcıya girdiğinizde donuyor mu?
 
Donanımsal olmadığını düşünüyorsanız kurulu driverlardan da şüphelenebilirsiniz. Bilgisayarı formatlayıp driver kurmadan tarayıcıya girdiğinizde donuyor mu?
Hiç aklıma gelmedi öyle denemek fakat şöyle söyleyeyim. Mesela masa üstünde müzik dinliyorum, dosyaları vs. düzenliyorum bu şekilde 2-3 saat dolana biliyorum fakat bu şekilde bir donma olmuyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı