G-Sync teknolojisi hakkında soru

Haklısın. Oyunlarda 60 FPS altına düştüğümüzde örneğin 59 FPS aldık monitör HZ değerini 59'a sabitleyip o akıcılık kaybını önlüyor diye bir duyum aldım doğru mudur ?
 
Haklısın. Oyunlarda 60 FPS altına düştüğümüzde örneğin 59 FPS aldık monitör HZ değerini 59'a sabitleyip o akıcılık kaybını önlüyor diye bir duyum aldım doğru mudur?

Monitörün HZ değerinden yüksek FPS aldığınızda görüntüde oluşabilecek yırtılmaları önler. Ama olmazsa olmaz diyemem. Oyunlarda V-Sync ayarını açarak yırtılmaların önüne geçebilirsiniz. O ayar da fpsinizi monitörünüzün HZ değerine sabitler.
 
Haklısın. Oyunlarda 60 FPS altına düştüğümüzde örneğin 59 FPS aldık monitör HZ değerini 59'a sabitleyip o akıcılık kaybını önlüyor diye bir duyum aldım doğru mudur ?
Teknoloji yırtılmaları önlemek üzerine kurulu. Teknolojinin kendisi sabitleme görevi yapmıyor. Çoğu oyun zaten sizin monitörünüze göre ayarlama yapmayı mümkün kılıyor ve bu teknolojiye pek gerek olmuyor. Hiç olmadı V-Sync ile yine bunu başarabilirsiniz. Yani monitördeki teknoloji sizin görüntüdeki kötüleşmeyi önlemek üzerine kurulu. FPS sabitleme olayı oyunla ilgili bir ayar.
 
Zaten benim sorunum FPS sabitlemek değil. Oyun arayüzü veya V-sync ayarından monitörüm 60 HZ olduğu için 60 FPS'e sabitliyorum. Böylelikle yırtılma olmuyor. Benim merakım 60'dan 59'a düşünce akıcılık kaybını hissediyorum. Bu teknoloji bunu engeller mi ? Zira G-Sync , monitörü o anlık FPS'e eşitleyip akıcılık kaybını önlüyor diye okudum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı