Galiba dolandırıldım ne yapabilirim?

Ne olursa olsun satış, alışveriş vb. ürün eline geçse bile 14 gün değişim iade falan yasal hakkın var diye biliyorum. Peşini bırakmazsan mutlaka alırsın paranı.
 
Garip olan elemanın ismi, soy ismi, fotoğrafı, telefon numarası filan her şey var. Yaşadığı yere kadar biliyorum. Facebook profilini bile buldum. Birisi paylaşımlarının altına dolandırıcıdır 180 liramı çaldı diye yorum yapmış. EFT Dekontu da duruyor. EFT Açıklamasına Egzoz bedeli yazmıştım. Egzoz aldım arkadaştan. Konuşmalar Whatsapp üzerinden gerçekleşti. En iyisi ben karakola başvurayım. Elimde tüm dökümanlar mevcut.
 
Ben çok ürün sattım. GET ile satış yaptığımda çok mağdur oldum. Hesabıma ücreti yatırıp kargo ile gönderdiğim çok sayıda satışım oldu. Adamın eline geçen üründe bilmediğim bir sorun çıktıysa bile geri alıp inceledikten sonra, hesabına geri ödemesini yaptığım arkadaşlar dahi oldu. Satıcı arkadaşın profilini paylaş bakalım. Bir ihtimal belki yardımcı olabiliriz. Bunun dışında banka ve alışveriş yaptığın platformun müşteri hizmetlerine durumu baskılı olarak anlatabilirsin. GET ile alışveriş yapın diye sizi uyaracaklar fakat, sarı site kullanıcılarının çoğu GET istemiyor. Haklılık payları oldukça yüksek. 100- 200 TL cebimde kalsın diye bu tarz alışverişler acı sonuçlar doğurabiliyor. 600 TL verin kafanız rahat etsin. Piyasası 1000 TL olan bir ürünün, 200-500 TL arasında satıldığını görünce atlamamak da lazım tabi. Genel konuşuyorum. Sizin ürünüz ile alakası yok yani. 400 TL için kimse kendini suçlu duruma düşürmek istemez. Ama bunu birden fazla insana yapıyorsa orda sorun var demektir. 180 TL parası giden arkadaşa da, 180 TL fiyatı ile anlaşma sağlamış demek. İyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hakkınızı yedirmeyin.
 

Geri
Yukarı