Geceleri korkudan uyuyamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim komik gelecek ama önce Euzu Besmele, daha sonra da Felak ve Nas surelerini oku. Allah'ın adını an ve rahatlayana kadar sürekli "Allah beni koruyor" de. Daha sonra da kapıyı kitle ve yanına daha da çok rahatlamak için bıçak sopa tarzı bir şey koy.
Kardeş ben işin nirvasını gördüm yalan yok 3 tabanca 2 pompalı 1 minik tabanca cephane kutuları ( Karadeniz'de gayet normal ).

Çocukken benzeri şeyleri çok yaşadım. Benim durumum seninkinden biraz daha farklı. Gece gözümü açtığımda odanın içinde insanlar görüyordum. Muhtemelen fiziken uyanıyordum ama beynim rüyaya devam ettiği için gördüğüm şeylerin odanın içinde gerçekten gezindiğine kendimi inandırmıştım. Odada salıncakta sallanan çocuk bile gördüm öyle söyleyeyim. Bazen uyanırdım yanımda biri yatıyor, dolabın üstünde oturuyor olurdu. Abimle aynı odada uyuduğum halde uzun süre bu böyle gitti ve korkudan uyuyamaz ve uyandığımda sağa sola bakamaz olmuştum. Bir yerden sonra dayanamayıp buna bir son vermem gerektiğini düşündüm, daha doğrusu abim üniversiteye gitti ve tek başıma kaldım, bu sorunu kesin çözmeliydim. Gece uyurken kendimi ne olursa olsun yorgana gömmemeye ve tedirgin olduğumda arkamı dönüp yatmak yerine gözümü açıp sağı solu incelemeye şartladım. Gece uykudan uyanınca gözümü açamazken özellikle uyandığım anda direkt gözümü açıp korkarak da olsa sağa sola bakmaya başladım. Hala bir şeyler görmeye devam ediyordum ancak gözümü açıp baktığımda bana bir zararı olmuyordu, aksine gördüğüm şeylerin rüyaların izi olduğunu anladım. 1-2 dakika içinde kendiliğinden eski haline dönüyordu her şey. 25 yaşıma geldim şu an bile hala gözümü açtığımda bir şeyler görürüm ancak sadece bakıp geçiyorum. Özetle biraz üstüne gitmen ve diğer insanların rahat rahat yataklarında uyuduğunu ve başlarına bir şey gelmediğini, senin de gelmeyeceğini anlaman ve kendine bunu sık sık tekrarlaman gerek.

Geceleri çok korkuyorum. Sürekli eve biri girecek ve beni öldürecek gibi hissediyorum. Hep bilgisayar başında sabahlardım 2 hafta kadar önce dışarıdan harbi bir patlama sesi geldi ve o günden beri bilgisayar başında yine korkumdan sabahlayamıyorum. Yattığım odayı değiştirdim ama yok yine uyuyamıyorum. Elim telefonda sabaha kadar bekliyorum arada bir telefonun ışığıyla kapıya bakıyorum (kapım hep kapalı olur). Hava hafif hafif aydınlanmaya başladığında (05:30 gibi) artık farkında olmadan uyumuş oluyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim? Ne yaptıysam beceremedim korkmamayı. Genelde yaz/kış fark etmeksizin üstümü örter de uyurum ama yazın o da olmuyor çok sıcak. Üstümü örtmeyince de tedirgin oluyorum. Ve bir şekilde istemsizce fokuslanıp her tıkırtıyı ve garip sesi dinliyorum, e tabii daha çok korkuyorum o sesleri duyunca. Sonuca gelirsek birçok korkum var ve bunları nasıl yeneceğimi bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)

Dostum korkunun üzerine git al eline kendini savunacak birşeyi ve bütün evi gez korktuğunda aynı sorun bende de var genellikle geceleri video izleyerek yatıyorum sende bunu deniyebilirsin (sevdiğin eğlenerek izlediğin bir YouTuber izlersen rahatlama işin daha çok artacak tabii ki de nas felak okuyarakta rahatlayabilirsiniz.

İlk olarak psikolog derim ama yaşın çok büyük değilse zamanla da geçebilen bir durum bence. Senelerce karanlıktan ve tek yatmaktan korkan biriydim ama artık kapımı kapatıp üzerime bir şey örtmeden uyuyabiliyorum.

Geceleri çok korkuyorum. Sürekli eve biri girecek ve beni öldürecek gibi hissediyorum. Hep bilgisayar başında sabahlardım 2 hafta kadar önce dışarıdan harbi bir patlama sesi geldi ve o günden beri bilgisayar başında yine korkumdan sabahlayamıyorum. Yattığım odayı değiştirdim ama yok yine uyuyamıyorum. Elim telefonda sabaha kadar bekliyorum arada bir telefonun ışığıyla kapıya bakıyorum (kapım hep kapalı olur). Hava hafif hafif aydınlanmaya başladığında (05:30 gibi) artık farkında olmadan uyumuş oluyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim? Ne yaptıysam beceremedim korkmamayı. Genelde yaz/kış fark etmeksizin üstümü örter de uyurum ama yazın o da olmuyor çok sıcak. Üstümü örtmeyince de tedirgin oluyorum. Ve bir şekilde istemsizce fokuslanıp her tıkırtıyı ve garip sesi dinliyorum, e tabii daha çok korkuyorum o sesleri duyunca. Sonuca gelirsek birçok korkum var ve bunları nasıl yeneceğimi bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)

Reis yataktayken paso plan yap, ben hep öyle yapıyorum, içeri biri girdiğinde onu nasıl defeat edebileceğini planla, en kötü yastığının altına içeri girebilen elemanı bayıltabileceğin bir şey koy, ben bazen sopa filan koyuyordum, sinirlenebiliyor isen zaten korkmazsın da, birinin seni öldüreceğine inandıysan zaten sen mi büyüksün ben mi lan diye gazla kendini, ölümüne savaş içeri giren elemanla, aileni öldürmüş gibi saldır, ya hep ya hiç kardeşim. Onun haricinde korkmana gerek yok

Hocam, bende öyleydim. Bu senin kafanda biten bir şey. Psikolağa defalarca gittim emin ol boşuna para verirsin tabii özele gidersen. Ben kendi kendime çözdüm. Biraz korkunun üstüne gitmeyi dene. Seni bu duyguya iten şeylerden uzak dur. Yenge falan varsa onunla bir konuş ona da anlat. Emin ol bunları düzenli yaparsan birşeycik kalmaz. Eğer kalırsada sendeki sorun çok başka bir hal almış demek ki.

PC başında kalmaktan delirmişsin hayal ile gerçeği ayırt edemez hale gelmişsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı