Geceleri korkuyorum

Eğer seni rahatlatacağına inanıyorsan dua okuyabilirsin. Bir süre sonra geçer korkusu. Senin yaşındayken arkadaşlarla o tarz filmler çok izlerdik. Hala gece 3-4 gibi eve yürüme giderken nasıl korktuğumu hatırlıyorum. Eve gidince de bitmiyordu çilesi ama zamanla geçiyor merak etme. İleride sadece tatlı bir tebessüm ve ufak bir irkilti kalıyor. Gece uyurken arka planda hafif bir müzik, uyumadan önce içilen ılık bir süt ve göz bandı takviyesiyle kendi güvenli alanını yaratabilirsin.
 
Ağabeyim 2 gün önce Siccin filmini açtı. 10-15 dakikasını falan ayıp olmasın diye izledim sonra dayanamadığım için kapattırdım. Geceleri korkuyorum ışık açıkken bile gözümü kapattığımda kötü şeyler görüyorum. Dün gece tabiri caizse bayılana kadar uyanık kalıp uyudum (Yorgunluktan uyuduğum farkına dalmadan). 14 yaşında böyle korkmam normal mi? Nasıl korkumu yenebilirim?
Eğer geçmişinde kötü bir şey yaşadıysan ailenle paylaşıp, psikolojik destek alabilirsin. Ama saçma bir film yüzünden ise sana tavsiyem dua et ve sabret 1-2 haftaya korkun gider. 16-17 yaşına gelirsen eğer korku filmi izlemek istiyorsan arkadaşlarınla veya ailenle şansını dene bence.
 
Her şey kafanda biter. Bende aynı şekilde izlediğim bir şeyin etkisinde kaldım, evde hiç kimse olmamasına rağmen kafamı yastığa koyduğumda evden ayak sesleri geliyor. Kafanda fazla büyütme benim gibi olursun. Uyumak istiyorsan kitap okuyabilirsin. Dün akşam okuyordum uyuya kalmışım. :D.
 
Cin, peri gibi şeylerin sadece eski efsanelerde, masal kitaplarında geçen varlıklar olduğunu bilmelisin. Arkadaşların tavsiyesine uyup her korktuğunda dua okursan paranoyak olursun. Bende küçükken özellikle köyümdeyken yaşlıların anlattığı hikayeler yüzünden çok korkardım. Haç kolyem vardı bir tane onu takmadan karanlığa giremezdim. Yaşım büyüdükçe cesaret geldi, korkumun üzerine gittim. Karanlıkta beni öldürmek için bekleyen canavarlar olmadığına emin oldum :D
 
Ben de senin yaşındayım, ilk olarak öyle korkutucu şeyleri düşünüp bastırmayı deneme çünkü bir şeyi ne kadar bastırmaya çalışırsan o kadar üzerine gelir. Komik videolar izle, oyun oyna, ya zaten 2 haftaya geçer merak etme.
 
Ağabeyim 2 gün önce siccin filmini açtı. 10-15 dakikasını falan ayıp olmasın diye izledim sonra dayanamadığım için kapattırdım. Geceleri korkuyorum ışık açıkken bile gözümü kapattığımda kötü şeyler görüyorum. Dün gece tabiri caizse bayılana kadar uyanık kalıp uyudum (yorgunluktan uyuduğum farkına dalmadan). 14 yaşında böyle korkmam normal mi? Nasıl korkumu yenebilirim?

Geceleri bir şeyden korkman normal, fakat 14 yaşındasın ve Siccin'den korkuyorsun, anladım hocam, dabbe ve o yapım bana soracak olursan birini değil korkutmak filmle dalga geçmek için bile yeterli değil.
Çok önemseme sal, altı üstü paint kalitesinde görsel efektlerde yapılan ruhani varlık moruq (!) içeren bir yapım.
 

Geri
Yukarı