Gentoo kurulumu sonrasında Unknown file system hatası

Makaleler
5
Gentoo kurulumu bittikten sonra reboot komutunu girdiğimde sistem sorunsuz açılıyor ama sistemi poweroff komutuyla kapatıp geri açmaya çalıştığımda Unknown file system Grub rescue> yazısı çıkıyor ekranda. Bunu nasıl çözerim?

Sistem bilgilerim:
  • B450M S2H
  • AMD Ryzen 3200G
  • 8 GB RAM
  • 1 TB HDD

Tam emin değilim ama sanırım BIOS menüsünde ilk baştaki disk ile Linux'un önyükleyicisinin olduğu disk aynı değil. Onu değiştirip deneyebilir misiniz?
2 seçenek oluyor BIOS'ta:
  • Toshiba HWD101(?)
  • UEFI: Windows Boot Manager

İkinci seçeneği seçince Windows açılıyor, ilk seçeneği seçince grub rescue açılıyor. CSM'i kapatınca sadece Windows açılıyor.
O zaman Grub kurtarma için diğer hocalara bırakayım bu konuyu. Grub kurtarma işi yapmadım pek. Küçük bazı ayarlarla kurtarılabilir diye düşünüyorum.

@Kayseri Mantısı hocam, bir bu yöntemi deneyebilir misiniz?

Tekrar Linux kurabilirsiniz veya bana göre daha riskli bir yöntem olan Windows kurulum USB'si üzerindeki tamir seçeneğinden CMD'ye erişip bootrec /fixmbr daha sonra bootrec /fixboot yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatiyorum ama, ext4 harici bir FS sectiysen stage3'te e2fsprogs harici baska bir FS yonetimi icin paket gelmiyor. Yuksek ihtimalle o yuzden, chrootlayip diskinde olan FS'in aracini indirseydin bu sorun cozulebilirdi.
Ama ilk acilista sorunsuz boot edebiliyordum sonraki acilislarda sorun oluyordu. Ext4 kullanmistim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı