Gigabyte RX 590 Siyah Ekran ve WattMan Sorunu

Tenzo97

Centipat
Selamlar, bu bilgisayarı 28 Ağustos'tan beri kullanıyorum çok karın ağırısı çektirdi ve şu son bir haftadır siyah ekran hatası alıyorum. Bazen 15 dk sonra bazen 3-4 saatlik bir oyun süresinin ardından monitör no signale düşüyor ve ekran kartı fanları coşuyor. Reset tuşundan reset atılmıyor, bilgisayarı kökten kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen bilgisayar tekrar açıldığında WattMan hatası diyor bazen demiyor anlamış değilim. Bilgisayar boştayken bu hata olmuyor sadece yük altındayken karşılaşıyorum, bütün driverlar vs. hepsi güncel. Bugün yeni formatladım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Watman 2'ye ayrılıyor biri donanımsal biri yazılımsal raskele sallayan kişiler var arada cumartesi gününden beri denediğim rx5700xt kartda en ufak bir sorun yaşamadım 65 derecede 2000mhz geçen bir kart kendisi onun için saklarken biraz daha bilgili sallayın.
Doğru diyorsun arkadaşın sorununu çöz hadi bekliyoruz.

O "her hangi bir sebepten dolayı çökme" nedense hep RX kartların başına geliyor biliyor musun. Sen burda NVIDIA alıpta 3 aylık sistem 15 dkda bir pert oluyor konusu gördün mü hiç? Sıkıntı ister kartta olsun ister sürücüde kullanamadıktan sonra verim alamadıktan sonra nerde olursa olsun. NVIDIA fanı değilim ben de 5700 almayı düşünüyordum ama kabul edeceksin abi alacaksan başta AMD GPU konusunda tam bir sürücü özürlüsü.
Evet gördüm, çokça. RTX 2080'lerin ilk çıktığında havaya uçma sorununu duymamışsın sanırım. Binlerce kart yandı, zorla iade alındı.
NVIDIA'nın da sürücü sorunları var, problemsiz değil.

Evet gördüm, çokça. RTX 2080'lerin ilk çıktığında havaya uçma sorununu duymamışsın sanırım. Binlerce kart yandı, zorla iade alındı.
NVIDIA'nın da sürücü sorunları var, problemsiz değil.
Dediğiniz olay kaç tane yaşandı Allah aşkına? Hem donanımsal bir problemmiş ve NVIDIA arkasında durmuş ürününün. AMD WattMan için kullanıcılarına ne çözüm sundu?

Dediğiniz olay kaç tane yaşandı Allah aşkına? Hem donanımsal bir problemmiş ve NVIDIA arkasında durmuş ürününün. AMD WattMan için kullanıcılarına ne çözüm sundu?
NVIDIA'nın arkasında durduğunu görmedim fakat kartları satan firmalar durdu. Ayrıca iyi yanan kartların sayısıda oldukça fazlaydı, azımsanacak bir değer değil. Donanımsal kaynaklı bir sorun olduğu ortaya çıktığında satılan kartlar geri toplanıp yerlerine yenileri konuldu. AMD, Wattman için tonlarca çözüm sundu ve sorunu yaşayanların büyük bir kısmını halletti. Hala da uğraşıyorlar.

Arkadaşlar büyük ihtimalle psu kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyoruz çünkü boşta ve düşük ayarlarda pc de kapanma olmuyor fakat oyun grafiklerini yükseltip sistemi zorlayınca pc kendini kapatıyor tabii kesin değil fakat yüksek ihtimalle 600W yetmiyor gibi.

Arkadaşlar büyük ihtimalle psu kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyoruz çünkü boşta ve düşük ayarlarda pc de kapanma olmuyor fakat oyun grafiklerini yükseltip sistemi zorlayınca pc kendini kapatıyor tabii kesin değil fakat yüksek ihtimalle 600W yetmiyor gibi.
600w yetmeme gibi bir durum söz konusu bile olamaz sorun yazılımsal değil donanımsal bir sorun bu kadar şeyden sonra hala olmadığına göre başka ihtimal kalmıyor.

Bence hiç PSU ile alakası yok ama siz bilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı