GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Hocam başlıkta da anlatıldığı gibi yorumluyoruz ve değerlendiriyoruz; yani birisi bir masaüstü paylaştığında birisinin ilgisini çekebilir, onun hakkındaki sorularını sorabilir veya tema önerisi isteyebilir. Konunun amacının da bu olduğunu düşünüyorum.
Senin dediğin de doğru aslında, benim kafamda birisi "GNU/Linuxta neler yapılabilir?" dedğinde göstermelik bir konu canlanmıştı. Ama bu şekilde de birbirimize yardımcı olabilir ya da yeni özellikler keşfedebiliriz. İkisi de iyi aslında ama sizin görüşünüz benim düşündüğüme göre daha yararlı gibi geldi bir daha düşününce.

Ben de kullanıyorum. :D yakın zamanda kullanmaya başladım ama günü kurtaracak kadar uğraştım sadece, pek vaktim olmuyor. Hallettikten sonra bu konuya ya da açıkacak olan yeni konuya -ki her hafta açılıyor genelde- atarım ben de. :)

Sağlıklı bir yöntem mi bilmiyorum fakat ben önce Aur'dan kurup sonra Dwm'in kendi sitesinden kurdum herhangi birini kaldırmadan. Şu anda hem her compile ettiğimde sonucu alabiliyorum hem de Lightdm'de çıkıyor karşıma, startx ile uğraşmama gerek kalmıyor. İllaki daha mantıklı bir şekilde Lightdm'e ekleme yöntemi vardır aslında ama hiç uğraşmama gerek kalmadı onunla.

Hocam sizden de bir rice bekleriz 🙂
Tavsiyem packet olarak değil direk siteden indirmen, patch'lemeyi daha kolay yaparsın(Bir kaç gün önce bana DWM'de yardım edene bunu demem acayip ironik farkındayım.)
Display Manager sessionları hızı düşürüyor(çok az, uzun vadede hissedilmez.) bence, startx daha rahat oluyor.
LightDm BLOATT!!!!(!)
Ben istediğim patchleri sitedeki dwm den yapamadım , dwm-flexipatch kurarak yaptım. Daha kolay oluyor böylelikle.
Ciddi anlamda bir retro severim. XP temasını kurup tekrar atacağım. Çok hoşuma gidiyor böyle temalar.

Eki Görüntüle 930332

XP temasının sadece WM, ve Uygulama teması varmış. Kurmaya değmez. :/
XP Temaları güzel olmuyor neyazıkki :/ Chicago95 bayağı güzel ama.
1616226786275.png

Benim bilgisayarda arada çok önemli bir fark çıkmamıştı doğrusu, sistemin gücünü emdiğini düşünmüyorum. :)
Ben kullanıyorum neden bilmiyorum ama sistemi ilk açtığımda 800MB olan RAM kullanımı bir tarayıcı açıp kapatınca vs. artıyor. 20 dk. sonra boşta ki RAM kullanımı ilk açıldığında olan RAM kullanımından fazla oluyor. Ama dediğiniz gibi fazla hir tük bindirmiyor sisteme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı