GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Duvar kağıdına bittim
Screenshot from 2023-01-14 02-04-23.png
:)

Neredeyse boşta 4.5 GB Ram kullanımı çok değil mi ya?
1673940483340.png

RAM kullanımı sahip olduğunuz RAM'e göre de değişiyor. 5GB RAM'in varken 1,2 GB kullanabilir. 32GB RAM'in varken 7GB kullanabilir. İşletim sistemini geç uygulamalar bile onlara ayrılan RAM miktarına göre davranabiliyormuş. Yani bence değil. Windows 11 pro kullandığım zaman bu 7GB'ı rahat görüyor. Bu arada benim GNOME, KDE Plasma'daki RAM kullanımından daha az RAM tüketiyor.

Eki Görüntüle 1635667
RAM kullanımı sahip olduğunuz RAM'e göre de değişiyor. 5GB RAM'in varken 1,2 GB kullanabilir. 32GB RAM'in varken 7GB kullanabilir. İşletim sistemini geç uygulamalar bile onlara ayrılan RAM miktarına göre davranabiliyormuş. Yani bence değil. Windows 11 pro kullandığım zaman bu 7GB'ı rahat görüyor.
Öyle bir şey yalan. Bu kullandığın dağıtımla alakalı. Kendi kullandığı uygulamalardan tut arka planda kullanmadığın uygulama ve işlem sayısına bağlı yani. İstersen PhyOS kullan. 450-500 arası Ram kullanımı olacaktır boşta.
Windows 11, 10'da da aynı durum geçerli. Arka planda çalışan işlem sayısı bir hayli fazla ve modifiye etmezsen kötü sisteminde kasar, güçlü sistemlerde de kasabilir ve en iyi verimi de alamayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı