İnceleme God of War (2005)

  • Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 830
Hikayesinden midir oynanışından mıdır bilmiyorum ama çok sevilmesine anlam veremiyorum. Piyasada çok daha nitelikli dövüş sistemine, derin hikaye anlatımına sahip oyun varken çok da adı anılmaması gereken bir seri bana göre. Kaliteli film algısı polisiye türü ile sınırlı bir kitlenin sayıları çok olması sebebiyle olduğundan daha değerli gösterdiği oyun gibi.
Bu oyunu oynayan tayfa hardcore hack and slash oyuncusundan oluşmuyor. Hack and slash türüyle çok ilgisi olmayan ama bu türden hikaye değil iyi bir oynanış beklemesi gerektiğini bilerek giriyor çoğu kişi. O açıdan degerlendirince hikaye kısmını direkt umursamıyorsun zaten. Oynanış tarafında ise yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi hack and slash türü içerisinde degerlendireceksek kötü fakat genel anlamda baktığında keyifli bir oynanış var bence.
 
Zamanın oyuncuları da artık bir garip. Adam "GoW iyi bir hack & slash oyunu değildir" diyor. Ve bunu beğenen insanlar oluyor. Nasıl bir oyun algısı, nasıl bir oyun deneyimi, nasıl bir bakış açısı çözemedim.

Bu "Half Life kötü bir fps oyunudur" demek gibi bir şey. Beğenmeyen insana sonuna kadar saygı duyarım ama kafasına göre belli sınıflandırmalar yapmak gerçekten ilginç, yada çok sevilen bir oyuna eleştiri yaparak farklılaşma çabası gibi bir şey herhalde. Yeni nesil oyunculuk beni her gün daha da şaşırtıyor. Neyse, herkese hayırlı günler dilerim.
 
@Bruz Güzel bir incdleme olmuş. Yazın tüm seriyi oynamak istiyorum bende.

Oynamaya değer bir seri.

Hikayesinden midir oynanışından mıdır bilmiyorum ama çok sevilmesine anlam veremiyorum. Piyasada çok daha nitelikli dövüş sistemine, derin hikaye anlatımına sahip oyun varken çok da adı anılmaması gereken bir seri bana göre. Kaliteli film algısı polisiye türü ile sınırlı bir kitlenin sayıları çok olması sebebiyle olduğundan daha değerli gösterdiği oyun gibi.

Beğenmediğiniz serinin oyunu 2018 '' yılın en iyi oyunu '' ödülüne sahip oldu. Ayriyeten seri çok anlamlı bir hikaye anlatımına da sahip. Oynanışından bahsetmiyorum zira bu seri oyun piyasasına zincirli kılıçları sokup çoğu dövüş oyununa ilham kaynağı oldu. :)
 
Son düzenleme:
GoW 3 Remastered nasıldır?

İlk oyun fazla eski hissetirebilir ama 3. oyun rahat oynanır şu anda özellikle boss savaşlarına ayrı bayılıyorum.

GoW keşke Hack and Slash olarak kalsaydı. Muazzam bir oyun bu oyun, oynanabiliyorsa kesinlikle oynanmalı.

Şu anki hali de iyi bence. Hack&Slash günümüzde pek tutan bir tür değil. Böyle olması daha iyi bence şu anda. Hikaye anlamında da Kratos'un Ragnarok'un bazı bölümlerinde fazla duygusallaşması dışında çok iyi devam ettirilmiş bence.
 
İlk oyun fazla eski hissetirebilir ama 3. oyun rahat oynanır şu anda özellikle boss savaşlarına ayrı bayılıyorum.



Şu anki hali de iyi bence. Hack&Slash günümüzde pek tutan bir tür değil. Böyle olması daha iyi bence şu anda. Hikaye anlamında da Kratos'un Ragnarok'un bazı bölümlerinde fazla duygusallaşması dışında çok iyi devam ettirilmiş bence.

God of War Ascension'a da hak verilmeli bence. Boss savaşları pek iyi değil lakin kombolar çok efektif 3'e göre.
 
Yıl 22 Mart 2005; efsanenin doğuşu, oyun firmasına öfkeyi lanse ederek insanların içindeki öfkeyi dışarıya atmasını sağlayan; insanlara, sevdiği insanları kaybeden bir adamın neler yapabileceğini gösteren o oyunun doğumuna sebebiyet veren yıldır 2005.. Yunan tanrılarına karşı öfkesiyle dolu bir savaşçı olan Kratos'un destansı intikam yolculuğuna hoş geldiniz. Bu rehberimde size ilk oyunun hikayesini, silahlarını, büyülerini yahut izlemlerim de olmak üzere önemli olabilecek etkenleri sunup oyunu teorik olarak kavramanızı sağlayacağım. İyi okumalar.

Eki Görüntüle 2157757


Hikaye

Yıllar boyu Yunan tanrılarının hizmetinde olan Sparta generali Kratos, her zamanki gibi yine kendini boş ve yerine getirilmeyen vaatlerle ödüllendirilmiş bir görevde buluyor. Savaş tanrısı Ares, büyük bir hışımla Atina şehrini yakıp kavuruyor, kardeşi Athena'nın şehrine öfkesini kusuyordu. Babası Zeus'un Olimpos'a olan hükümdarlığına son verip kendi otoritesini yaymak istiyordu. Tanrılar Kralı Zeus, binlerce yıl önce yaşanan Titan-Tanrı savaşlarındaki o büyük kaos ortamının tekrardan yaşanmaması için oğlu ile yüzleşmek yerine kendi hizmetkarı olan Kratos'u, Savaş Tanrısı Ares ile yüzleşmek maksadıyla görevlendirmiştir. Daha önce böylesine zor bir görevle yüzleşmeyen Kratos büyük savaş tanrısına karşı ne yapabilirdi ki...

Silahlar

Blade of Chaos (Kaos'un Kılıçları)

Ares'in emriyle Hephaestus tarafından Tartarus Çukurları'nda dövülmüş, Kratos'a geçmişte yaptığı zalimlikleri her daim diri tutan ölümcül silah, karakterimiz olan Kratos'un ana silahıdır.

Eki Görüntüle 2157758

Seviye yükseltme bedelleri
Seviye 1 - N/A

Eki Görüntüle 2157759

Seviye 2 - 1,500 kırmızı küre

Eki Görüntüle 2157760

Seviye 3 - 2,250 kırmızı küre

Eki Görüntüle 2157761

Seviye 4 - 3,750 kırmızı küre

Eki Görüntüle 2157762

Seviye 5 - 9,000 kırmızı küre

Eki Görüntüle 2157763

Blade of Artemis (Artemis'in Kılıcı)

Bu kılıç, Tanrıça Artemis tarafından Kratos'a verilen büyük, kavisli, hantal bir kılıçtır. Gerçekten de yavaş bir silahtır lakin kaosun bıçaklarından daha fazla güce sahiptir.

Eki Görüntüle 2157764


Blade of the Gods (Tanrıların Kılıcı)

Atina şehrinin sembolu olan, Kratos'un savaş tanrısı Ares ile birebir tutuşmasına yardımcı olan büyük kılıç.

Eki Görüntüle 2157765

Büyüler


Poseidon's Rage (Poseidon'un Öfkesi)

Eki Görüntüle 2157766

Poseidon'un Kratos'a verdiği bir büyüdür. Birden fazla düşmanın üzerine yıldırım yaymasına olanak sağlar.

Eki Görüntüle 2157767


Medusa's Gaze (Medusa'nın Bakışı)

Eki Görüntüle 2157768

Tanrıça Afrodit için Medusa'yı öldüren Kratos, Gorgon kraliçesinin kafasını keser ve bu silahla yoluna düşen düşmanları taşa çevirir.

Eki Görüntüle 2157769



Zeus' Fury (Zeus'un Hiddeti)

Eki Görüntüle 2157770

Tanrılar kralı Zeus tarafından Kratos'a bahşedilen güç. Kratos'un uzaktaki düşmanlara şimşek fırlatmasına olanak tanır.

Eki Görüntüle 2157771



Army of Hades (Hades'in Ordusu)

Eki Görüntüle 2157772

Pandora Tapınağı'nda Hades tarafından Kratos'a bahşedilir, bu güç sayesinde Kratos, yeraltındaki günahkar ruhları çağırıp düşmanlarının ölümüne sebebiyet verir.

Eki Görüntüle 2157773



Patronlar

Hydra


Devasa, çok başlı bir deniz yılanıdır. Poseidon tarafından Kratos, Gemileri yok eden ve denizcileri öldürerek denizlere terör estiren bu yaratığı öldürmekle görevlendirilir. Ana serinin ilk bossu olduğundan dolayı seride boss savaşları geleneğini başlatan ilk düşman olarak nitelendirilir.

Eki Görüntüle 2157774


Medusa

Gorgonların kraliçesi Medusa, Atina'yı kuşatan Ares'in ordusunda yer alır. Tanrıça Afrodit ondan iğrendiği için Kratos'tan onu öldürmesini ister. Kratos tanrıçaya itaat ederek onun istediğini yerine getirir. Serinin bu oyunundaki Medusa, serinin diğer oyunundaki gorgonların atası olduğu için Medusa öldüğü andan itibaren gorgonlar ve Kratos arasında kan davası başlar.

Eki Görüntüle 2157775


Pandora's Guardian (Pandora'nın Gardiyanı)

Yirmi (20) fit uzunluğunda, neredeyse delinmez bir zırh giyen ölümsüz bir minotor. Pandora'nın Kutusu'nu ele geçirmek amacıyla tapınağa herkese son bir test olarak karşıya çıkarak Pandora'nın kutusuna layık olup olmayanları sınamakla mükelleftir.

Eki Görüntüle 2157776


Ares

Savaş Tanrısı'nın ta kendisidir. Kratos'a gücünü, Kaosun Kılıçlarını ve deliliğini veren ve Kratos'un ailesinin ölümünden sorumlu olan kişidir. Alev saçlı, koyu kırmızı zırh giyen Ares, devasa bir insan olarak görünüyor. Bire bir savaşta Ares, sırtından kılıca benzer altı dokunaçlar çıkarır.

Eki Görüntüle 2157777


İzlem
" The Gods of Olympus have abandoned me. Now there is no hope " sözleriyle başlayıp, zamanında insanlara defalarca kendisini oynatıp stres atmasına sebebiyet veren serinin doğumu olan o oyun karşınızda. Oyun o kadar sarıyor ki daha demin RPCS3 üzerinden nostalji yapıp bitirdim. 11-12 yaşlarında ilk defa dedemin hediye olarak aldığı PS2 üzerinden oynamıştım. Tabii o zamanlar cahildik, Memory Card nedir bilmezdik. Oyun save yapamayınca o bücür halimle sabahtan akşama kadar oynar bitirirdim. God of War'ın ( 2005 ) bendeki yeri hep ayrı olduğundan her yıl mutlaka 1 defa oynar bitiririm emulatör ile. Oyunun bazı + ve -'lerini saymak da mümkün elbette.

Artılar

  • Kültürü tamamen senkronize eden çeşitli soundtracke sahip olması.
  • Kendi zamanına göre çok iyi bir dövüş sistemine sahip olması.
  • Çeşitli büyülerle oyun tarzını çeşitlendirmeyi başarabilmesi
  • Çeşitli bölüm tasarımlarıyla oyuncuyu sıkmaması.
Eksileri
  • Her ne kadar kendi zamanına göre çok iyi bir şekilde çıkış sağlasa da düşman çeşitliliğinin az olması ve bunun yanında düşman atraksiyonlarının kısıtlı olması

PUANIM: 10 / 8

Eki Görüntüle 2157778
Bence bu serinin en iyi oyunu 3. oyunu. Her ne kadar GoW serisini sevsem de fanı değilim. 3. oyunu da sevme sebebim hikayesi ve boss savaşları. Doğruya doğru bi kutu içinde hadi bakalım bunları kes, sonra bir sonra ki seviyeye sonra da boss'a hadi koçum hadi diyor gibi oyun.
 

Geri
Yukarı