GTA 6 için PS5 alınır mı?

Haliyle öyle olacak tabii ki ayarlarla oynayabildiğiniz için bilgisayar kaldırırsa daha iyi görsellikle oynarsınız. PS5'te de gayet iyi duruyor oyunlar GTA da duracaktır.

5060 Ti Low ayarlarda oynatmaz bence öyle bir sistem çoğu kişide yok. Fragmandaki kadar iyi görüntüyle oynamayacağız zaten çoğumuz o yüzden daha düşük kartlar da işe yarar. 1080p bu kartlarla oynansa 1440p için minimum 5080 gerekirdi.

Hocam açıkçası çok rahat oynatacağını düşünüyorum grafikler hemen hemen RDR2 ve Watch Dogs 2 ile aynı neredeyse PS5 Pro'nun 60 FPS yüksek ayarlar oynatacağını ele alıp PS5 parçaları PC'ye göre entegre edersek neredeyse 3000 serilerine denk geliyor ve rocktar Games gibi büyük optimizasyonu çok iyi yapan bir şirketten bahsediyoruz 2, 4K Ultra ayarlarda çok rahat 3070 Ti bile minimum 20, 30, 60 FPS oynatabilecek bunun hakkında birçok argüman, kanıtlı sızıntı mevcut 5070 ya da 5070 Ti gibi ekran kartları ise çok rahat 4K Ultra ayarlarda 60FPS'in altında inmeden cayır cayır oynatır bunu ilk PC'ye geleceği zamanlar söylemiyorum tabii bunun altını çizeyim ilk PC portu geldiği zaman optimizasyonun iyi olacağını zannetmiyorum ama en fazla PC portu geldikten 3 ay ya da 1 yıl sonra sorunsuz bir şekilde dediğim kartlarda rahat bir şekilde oynatır evet grafikler çok güzel fakat halihazırda RDR2 gibi ya da başka diğer oyunlar gibi teknloloji olarak 5 kat 10 kat atlamış bir grafik teknolojisi olmayacak çoğu sıkı takipçiler bile enb + grafik modlu RDR2 oyunundan bile kötü gözükeceğini söylüyor ki kulağa böyle gelince çok mantıklı oluyor dediğim gibi evet grafikler çok güzel ama yeni bir teknoloji ya da öyle bütün kartları alev alev yakacak kadar bir oyun olmayacağı açık rocktar gamesten bahsediyoruz daha fazla para kazanmak için optimizasyonu o kadar iyi yaparlar ki...

PS5 Pro'nun donanım bileşenlerinin PC sistemine entegresi:

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 5700X, Ryzen 7 5800x3D, Ryzen 7 7700X.
Ekran kartı: RX 6800+, RX 7700 XT+, RTX 3070+

Yazdığım sistem gereksinimleri çok rahat 1080p ultrada 60FPS'in altına inmeleri 100%0 ihtimal.

Hocam açıkçası çok rahat oynatacağını düşünüyorum grafikler hemen hemen RDR2 ve Watch Dogs 2 ile aynı neredeyse PS5 Pro'nun 60 FPS yüksek ayarlar oynatacağını ele alıp PS5 parçaları PC'ye göre entegre edersek neredeyse 3000 serilerine denk geliyor ve rocktar Games gibi büyük optimizasyonu çok iyi yapan bir şirketten bahsediyoruz 2, 4K Ultra ayarlarda çok rahat 3070 Ti bile minimum 20, 30, 60 FPS oynatabilecek bunun hakkında birçok argüman, kanıtlı sızıntı mevcut 5070 ya da 5070 Ti gibi ekran kartları ise çok rahat 4K Ultra ayarlarda 60FPS'in altında inmeden cayır cayır oynatır bunu ilk PC'ye geleceği zamanlar söylemiyorum tabii bunun altını çizeyim ilk PC portu geldiği zaman optimizasyonun iyi olacağını zannetmiyorum ama en fazla PC portu geldikten 3 ay ya da 1 yıl sonra sorunsuz bir şekilde dediğim kartlarda rahat bir şekilde oynatır evet grafikler çok güzel fakat halihazırda RDR2 gibi ya da başka diğer oyunlar gibi teknloloji olarak 5 kat 10 kat atlamış bir grafik teknolojisi olmayacak çoğu sıkı takipçiler bile enb + grafik modlu RDR2 oyunundan bile kötü gözükeceğini söylüyor ki kulağa böyle gelince çok mantıklı oluyor dediğim gibi evet grafikler çok güzel ama yeni bir teknoloji ya da öyle bütün kartları alev alev yakacak kadar bir oyun olmayacağı açık rocktar gamesten bahsediyoruz daha fazla para kazanmak için optimizasyonu o kadar iyi yaparlar ki...

Yazdığım sistem gereksinimleri çok rahat 1080p ultrada 60FPS'in altına inmeleri 100%0 ihtimal.
2k 4k ayarlarda 3070 Ti o kadar performans alamaz imkanı yok ama dediğiniz diğer kısma katılıyorum standart PS5 de bu oyunu 60 Fps açacak zaten 1080p'de. Aşağı yukarı medium high ayarlar karışık ayarlarda oynatıyor performans modu bu da özel optimize cart curt ile 60 Fps almasına yeter zaten. Zaten çok saçma olurdu düşünsenize performansta da oyun kasıyor kalite modunda da kasıyor biri 30 biri 10 Fps olacak değil herhalde yine 30 60 şeklinde olacak. PS5 Pro'nun yazdığınız işlemciler kadar gücü yok bu arada hocam. Diğerlerini bilmem de R7 7700X ve 5800x3d baya güçlü PS5 Pro standart PS5 ile aynı işlemciyi kullanıyor sadece ekran kartı daha güçlü belki o dediğiniz kısım doğru olabilir.

Hocam 5070 ile 4K'da yüksek ayarlarda 60FPS verme ihtimali yok diyebilirim. 5070 en optimum 2K'da olacak GTA6 için.

5070 şu an GTA 5 Enhanced 4K Ultra ayarlarda AVG 48 FPS veriyor offline playde.

Son düzenleme:
Bunu neye dayanarak söylüyorsun hani bir kanıtın var mı?

PS5 dediğin cihazın eti budu belli. Ortalama GTX 1080 Ti denginde grafik yongası var. Bu kadar kaliteli bir oyunu GTX 1080 Ti gibi düşük bir kartta Ultra 4K'da port edemezsin. 4K 60 FPS diyecekler, çamur gibi kırpılmış grafikleri sunacaklar. Siz de yiyeceksiniz. Afiyet olsun. 😳

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şimdiden GTA 6 için alınmalı mı? Oyunu kesin oynayacağım fakat bilgisayarım orta ayarlarda falan açar büyük ihtimal ki PC'ye gelmesi vakit alacak. PS5 ihtiyacım yok. Çok mantıksız bir şey olur mu? Şu an alacak bütçem var fakat zam falan gelirse ileride alamayabilirim diye düşünüyorum.
Eğer ki PS özel oyunlarını da oynarım diyorsan çok mantıklı olur. GTA 6 gelene kadar, GoW, TLOU, Uncharted gibi serileri oynarsın, GTA 6 gelince onu oynayıp satarsın. Memnun kalırsan da kullanmaya devam edersin. PS cihazları da iPhone gibi. Çok zarar olmadan satabilirsin.

@DeSeRT_TR Hiç bir şey bilmeden konuşuyorsun bu arada. Oyun oynadığından, her şeyinden şüpheliyim. PS5 gayet güçlü bir alet. Çoğu oyunu çok güzel oynatıyor. Konsol sahibi değilim ancak mis gibi optimizasyon geliyor adamlara.

PC vs Konsol diye sidik yarıştıracağına şu optimizasyon işlerini konuşalım.

PS5 dediğin cihazın eti budu belli. Ortalama GTX 1080 Ti denginde grafik yongası var. Bu kadar kaliteli bir oyunu GTX 1080 Ti gibi düşük bir kartta Ultra 4K'da port edemezsin. 4K 60 FPS diyecekler, çamur gibi kırpılmış grafikleri sunacaklar. Siz de yiyeceksiniz. Afiyet olsun. 😳
Yediğin hahaha'ların haddi hesabı yok herkesin alay konususun konuda hala PC fanboyluğuna devam ediyor :D

Her zaman olduğu gibi konsollarda grafikler kırpılmış, düşük çözünürlükte render edilmiş halde sunulacak. Yoksa oyunun PS 5 gibi çöp bir konsolda çalışması imkansız. Grafikleri görmedin mi ? O oyunu o grafikte oynatacak tek cihaz RTX 5080 veya RTX 5090 canavar bir sistem.
Bilmeden konuşmanız çok saçma. Gördüğünüz fragman bile "Captured On PS5" neye dayanarak çamur oluyormuş? 😃

Kanka kim konuya yazmış 4k için en iyi alet PS5 diye. Elbette Upscale etmeden 4k native çözünürlük veremez imkanı yok. Herkes o cihazı alıp 4k oynamayacak. Benim içerde 1080p televizyonum var mesela 1080p'de bal gibi de oynatacaktır Gta'yı ona göre optimize ediliyor. Bilgisayarda oyun korkunç bir optimize ile çıkabilir bunu denetleyen firmanın kendisi hariç kimse yok. PS Xbox gibi konsollarda Sony veya Microsoft bu oyunu yayınlamadan önce kendisi test ediyor kabul edilebilir şartlarda ise yayınlıyor oyunu. İstisnalar olmuyor değil ama binde bir. Sen sanıyor musun ki şuanda fragmanda gördüğün şeyi oynayacaksın? O görüntü 1080p falan değil çıkaran şirket Rockstar da olsa oyunun o grafikle çıkacağı da belli değil ama çıkacağını varsayarak söylüyorum ki sen o görüntüde oynamayacaksın. 4k yüksek ayarlarda kaldıracak bilgisayarı olan azınlık o görsellikte görecek oyunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı