Evet dostum 2 defa format attım. Bi kere windows 8.1 diğeri windows 10 yükledim. Hala sorun aynı.
Dostum ona da dikkatlice baktım. Bütün oynadığım oyunlarda 7.3 GB'ı geçmedi.
Dostum çok güzel açıklamışsın sağ ol ama işte asıl sorun da kasma ve takılma. Mesela Archeage oyununda eski kartımda GPU kullanımı 99 idi genel olarak ama bazen 30 lara falan düştüğü oluyor ama fps' e hiç bir etkisi olmuyordu. FPS hep stabildi. Şimdi Gpu kullanımı yüzde 40 50 lerde doğal olarak fps 50 civarı oluyor ve aşırı drop oluyor. Bende neredeyse çıldırdım kartı kırsam mı dedim yani.
Ancak şöyle garip bir durum da var. Dün arkadaşımda gtx 1060 armor modeli kartı var ve benim pc' ye taktık. Gene aynı yani onda da GPU kullanımı düşük idi. Fakat youtube' da araştırdığım zaman adamların aynı kartta aynı ayarlarda yüksek GPU kullanımı aldığını görüyorum. Valla çok ilginç ve üzücü durum. Daha 3 ay önce ASUS rx 470 için bi o kadar servisle uğraştım, şimdi de servisle uğraşmak üzüyor doğrusu. Sanırım bugün kartı sökücem ve en yakın zamanda servise götüreceğim. Umarım servisi iyidir. Çok ilgili ve güzel olduğunu duydum.
Not: Diğer parçalarımda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü Rx 570 de böyle sorunlarım yoktu.