GTX 1060 GPU Kullanım Sorunu

Mehmet Ali Kaba

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2016
Mesajlar
1.289
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün daha yeni MSİ GTX 1060 GamingX 6G model erkan kartı aldım.

Ancak sevincimi kursağımda bırakan sorun çıktı. GTA 5 hariç çoğu oyunda GPU kullanımı yüzde 40 yüzde 50' lerde geziniyor. İşlemci dar boğazı bir tek GTA 5' de oluyor ve ona rağmen GPU Kullanımı yüzde 80 90 civarında. İşletim sistemim Windows 10. Bütün her şey güncel. Her şey normal. (Sıcaklık, RAM kullanımı vs.) Çok üzüldüm doğrusu. Daha önceki kartlarda böyle olmuyordu. (RX 570). Yardıma ihtiyacım var. Sistemimi yazacağım teşekkürler.

(1080p.'de ve ultra ayarlarda açıyorum oyunları. Rust gibi ağır bir oyunda ve bunun gibi oyunlarda maalesef oluyor.)
  • ASUS B150M Pro Gaming
  • i5 6500
  • Kingston Hyperx Fury 8 GB 2133 Mhz.
  • Kingston Hyperx Fury 120 GB.
  • Seagate Barrucuda 1 Tb. 7200 Rpm.
  • Corsair Vs Series 650W. (80+ Sertifikalı)
ArcheAge 06.17.2017 - 22.58.39.01.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i5 6500'ün o karta darboğaz yapacağını hiç sanmıyorum. Belki olursa da çok çok az bir miktar olur. Birde şu var illa her GPU kullanımı %99-100 olacak diye bir şey yok. AMD ve NVIDIA kartlar arasında FPS'de fark tabii ki olur. Onun sebebi de AMD driver konusunda o oyunda öndeyse o daha çok performans verir. Burada ya driver'da sorun var yeni update bekleyceksiniz yada oyun biraz optimizasyon sıkıntısı olabilir NVIDIA kartlarda tam çalışmıyor olabilir o yüzden tamamını kullanmıyor olabilir. Birde GPU kullanımı tam olmaması ama 60 FPS civarı almanda sorun yok. Bazı sahnelerde GPU'nun tam gücü lazım olurken bazı sahnelerde tam gücünü kullanmadan sağlayabilir. Bence bu kadar stres yapmayın eğer oyununuzda takılmalar, kasma sorunları olmuyorsa keyfini çıkartın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende RX 470'i satıp MSI GTX 1060 3 GB O.C aldım. Sizin kartınız benden çok daha iyi fakat bende bir sorun yok valla. Eski ekran kartınızdan kalan driverı sildiniz mi?
Evet dostum 2 defa format attım. Bi kere windows 8.1 diğeri windows 10 yükledim. Hala sorun aynı.

Msi afterburner den ram kullanımına bak, 8 gb ram ultrada bazı oyunlara yetmiyor.
Dostum ona da dikkatlice baktım. Bütün oynadığım oyunlarda 7.3 GB'ı geçmedi.

i5 6500'ün o karta darboğaz yapacağını hiç sanmıyorum. Belki olursa da çok çok az bir miktar olur. Birde şu var illa her GPU kullanımı %99-100 olacak diye bir şey yok. AMD ve NVIDIA kartlar arasında FPS'de fark tabii ki olur. Onun sebebide AMD driver konusunda o oyunda öndeyse o daha çok performans verir. Burada ya driver'da sorun var yeni update bekleyceksiniz yada oyun biraz optimizasyon sıkıntısı olabilir NVIDIA kartlarda tam çalışmıyor olabilir o yüzden tamamını kullanmıyor olabilir. Birde GPU kullanımı tam olmaması ama 60 FPS civarı almanda sorun yok. Bazı sahnelerde GPU'nun tam gücü lazım olurken bazı sahnelerde tam gücünü kullanmadan sağlayabilir. Bence bu kadar stres yapmayın eğer oyununuzda takılmalar, kasma sorunları olmuyorsa keyfini çıkartın.
Dostum çok güzel açıklamışsın sağ ol ama işte asıl sorun da kasma ve takılma. Mesela Archeage oyununda eski kartımda GPU kullanımı 99 idi genel olarak ama bazen 30 lara falan düştüğü oluyor ama FPS'e hiç bir etkisi olmuyordu. FPS hep stabildi. Şimdi GPU kullanımı yüzde 40 50'lerde doğal olarak FPS 50 civarı oluyor ve aşırı drop oluyor. Bende neredeyse çıldırdım kartı kırsam mı dedim yani.

Ancak şöyle garip bir durum da var. Dün arkadaşımda GTX 1060 armor modeli kartı var ve benim PC'ye taktık. Gene aynı yani onda da GPU kullanımı düşük idi. Fakat youtube' da araştırdığım zaman adamların aynı kartta aynı ayarlarda yüksek GPU kullanımı aldığını görüyorum. Valla çok ilginç ve üzücü durum. Daha 3 ay önce ASUS RX 470 için bir o kadar servisle uğraştım, şimdi de servisle uğraşmak üzüyor doğrusu. Sanırım bugün kartı sökeceğim ve en yakın zamanda servise götüreceğim. Umarım servisi iyidir. Çok ilgili ve güzel olduğunu duydum.

Not: Diğer parçalarımda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü RX 570 de böyle sorunlarım yoktu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dostum 2 defa format attım. Bi kere windows 8.1 diğeri windows 10 yükledim. Hala sorun aynı.


Dostum ona da dikkatlice baktım. Bütün oynadığım oyunlarda 7.3 GB'ı geçmedi.


Dostum çok güzel açıklamışsın sağ ol ama işte asıl sorun da kasma ve takılma. Mesela Archeage oyununda eski kartımda GPU kullanımı 99 idi genel olarak ama bazen 30 lara falan düştüğü oluyor ama fps' e hiç bir etkisi olmuyordu. FPS hep stabildi. Şimdi Gpu kullanımı yüzde 40 50 lerde doğal olarak fps 50 civarı oluyor ve aşırı drop oluyor. Bende neredeyse çıldırdım kartı kırsam mı dedim yani.

Ancak şöyle garip bir durum da var. Dün arkadaşımda gtx 1060 armor modeli kartı var ve benim pc' ye taktık. Gene aynı yani onda da GPU kullanımı düşük idi. Fakat youtube' da araştırdığım zaman adamların aynı kartta aynı ayarlarda yüksek GPU kullanımı aldığını görüyorum. Valla çok ilginç ve üzücü durum. Daha 3 ay önce ASUS rx 470 için bi o kadar servisle uğraştım, şimdi de servisle uğraşmak üzüyor doğrusu. Sanırım bugün kartı sökücem ve en yakın zamanda servise götüreceğim. Umarım servisi iyidir. Çok ilgili ve güzel olduğunu duydum.

Not: Diğer parçalarımda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü Rx 570 de böyle sorunlarım yoktu.

Eğer arkadaşınızın kartını sizin sisteme takıp yine aynı sonucu elde ettiyseniz sorununuz ekran kartında değil demektir. Çünkü ekran kartında olsa arkadaşınızın kartında aynı sonuçları elde etmezdiniz. Sorununuz ya anakartta olabilir yada eğer tek 8 GB'lık RAM takılı değil 2x4 GB takılıysa Dual çalışmıyor olabilirler. Buda performans düşüklüğü yapar bu durumu bi kontrol edin. İkinci sorun Harddisk diyeceğim fakat FPS'niz sıfırlara düşüyorsa göz önünde bulundurun bu durumu. Üçüncü olarak güç kaynağınızda sorun olabilir eğer sisteminizi tam olarak besleyemiyorsa (PSU'nuzun yeterli olup olmaması değil bir sorunu olması) bu gibi durumlar olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer arkadaşınızın kartını sizin sisteme takıp yine aynı sonucu elde ettiyseniz sorununuz ekran kartında değil demektir. Çünkü ekran kartında olsa arkadaşınızın kartında aynı sonuçları elde etmezdiniz. Sorununuz ya anakartta olabilir yada eğer tek 8 Gb'lık RAM takılı değil 2x4 GB takılıysa Dual çalışmıyor olabilirler. Buda performans düşüklüğü yapar bu durumu bi kontrol edin. İkinci sorun Hard disk diyeceğim fakat FPS'niz sıfırlara düşüyorsa göz önünde bulundurun bu durumu. Üçüncü olarak güç kaynağınızda sorun olabilir eğer sisteminizi tam olarak besleyemiyorsa (PSU'nuzun yeterli olup olmaması değil bir sorunu olması) bu gibi durumlar olabilir.
Ama dostum şunu da söylemem gerekir. Bunu almadan önce Sapphire rx 570 4 gb modeli vardı. Bunda hiç öyle sorunlar olmadı ? Bunu nasıl açıklayabiliriz.
 
Ben de R9 270x model ekran kartımı R9 380 ile değiştirdiğimde aynı sorunlar olmuştu. Kasayı komple Vatan'da ki teknisyene verdim teknisyen ise ekran kartında sıkıntı olduğunu söyledir servise yolladılar.
 
Ama dostum şunu da söylemem gerekir. Bunu almadan önce Sapphire rx 570 4 gb modeli vardı. Bunda hiç öyle sorunlar olmadı ? Bunu nasıl açıklayabiliriz.

İkisi arasındaki fark güç tüketimleri olabilir. Birisi daha az bir güce ihtiyaç duyarken diğeri daha az duyuyor olabilir. Şunu belirteyim eğer başka ekran kartı takıp arkadaşınızın 1060'ını onda da aynı sorunlar var ise sorun ya işletim sisteminizde ya yanlış driver falan yada beslemede bir sıkıntı var. Temiz bir format atıp tüm driverleri elle kurun driver bulucu kullanmadan. Çünkü ekran kartında problem olsa arkadaşınızın kartını taktığınızda bu bahsettiğiniz sorunlar olmazdı. Anlatmak istediğim nokta bu. Eğer arkadaşınızın ki normal çalışsa bu sorunlar olmasaydı bahsettiğiniz gibi kartınız sorunlu diyebilirdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beslemede sıkıntı olacağını sanmıyorum RX 570'in en yüksek kullanım değeri 150W. Fakat GTX 1060'ın aynı şekilde en yüksek kullanım değeri 120W.
 
İkisi arasındaki fark güç tüketimleri olabilir. Birisi daha az bi güce ihtiyaç duyarken diğeri daha az duyuyor olabilir. Şunu belirteyim eğer başka ekran kartı takıp arkadaşınızın 1060'ını onda da aynı sorunlar var ise sorun ya işletim sisteminizde ya yanlış driver falan yada beslemede bir sıkıntı var. Temiz bir format atıp tüm driverleri elle kurun driver bulucu kullanmadan. Çünkü ekran kartında problem olsa arkadaşınızın kartını taktığınızda bu bahsettiğiniz sorunlar olmazdı. Anlatmak istediğim nokta bu. Eğer arkadaşınızın ki normal çalışsa bu sorunlar olmasaydı bahsettiğiniz gibi kartınız sorunlu diyebilirdim.
Neyse artık bende yedekte Zalman'ın 600 Watt güç kaynağı var. Belki güç kaynağında sorun vardır ama sanmıyorum. Güç kaynağını değiştirdim ve benchmark ve oyun testleri yapacağım. Sonuçları atarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum ama benim işlemci i5 6402p. Oyunlarda FPS düşüklüğü var ama hiçbir donanım tamamen kullanılmıyor mesela oyunda 50 FPS alıyorum ama GPU 50-60 CPU 70-80 kullanılıyor.
 
Hocam aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum ama benim işlemci i5 6402p. Oyunlarda FPS düşüklüğü var ama hiçbir donanım tamamen kullanılmıyor mesela oyunda 50 FPS alıyorum ama GPU 50-60 CPU 70-80 kullanılıyor.
Bence bu sorun Nvidia sürücüleriyle alakalı olabilir. Belki yeni güncelleme gereklidir. Bilemiyorum.
-----------------------
Bu arada güç kaynağında herhangi bir sorun da yokmuş. Şuan ki PSU ile de aynı olayı yaşıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı