GTX 970 vs R9 390

GTX 980'i geçebilen kart, R9 390'ı da geçer. Oyundan oyuna fark vardır ama genel olarak GTX 980'i geçen kart R9 390'ı da geçer.
Arkadaşım Özel soğutmalı bir GTX 970'i O.C yaptığında ancak referans GTX 980'i geçebiliyor. Yani özel soğutmalı bir GTX 980'i geçebilecek bir GTX 970 yok.
Eğer bu resim doğru ise dikkat et biraz. Gigabyte, GTX 970 kartına zaten kendisi bir fabrika çıkışlı O.C uygulamış. Üstüne birde kullanıcı O.C yapmış. Fakat Referans GTX 980'i ancak zar zor geçebilmiş.
Screenshot_2015-09-23-15-04-32.png

GTX 970'i daha fazla savunmayacağım. Yoksa "NVidia fanboyu" falan dersiniz. R9 390 daha performanslıdır bunu zaten kabul ediyorum ama GTX 970 O.C ile bazı oyunlarda R9 390'ı geçebilir. Ben R9 390'ı sadece eleştirdim, "GTX 970 daha performanslıdır" demedim. Serkan Doğan kardeşim doğru söylüyorsun. Zaten GTX970 basit bir O.C ile GTX980'i geçebilseydi kimse GTX980 almazdı. Ben sadece O.C için çok üst düzey GTX970'lere ihtiyaç duyulmadığını kanıtlamak için o fotoğrafı gösterdim.

Şuan ki Oyunlar zaten ileri nesil baya ve artık daha ne kadar ileri götürürler bilmiyorum ama bildiğim tek şey artık gpu'dan çok cpu'ya iş düşeceği benim tavsiyem intel hd 530 ile idare edip pascal gpu almanızdır bu iki kart'da sizi uzun süre götürmez çünkü gtx 970 3.5gb sorunu var artık şuan ki oyunlarda her ayarı son açtığımızda 3.9gb gibi bir bellek harcıyor 1080p'de r9 390 da önermem çünkü Mustafa K. Dediği gibi vram göz boyamak için koymuşlar o kadar şöyle düşün 32 gb ram'in var işlemcin g3258 istediğin performansı alamıyorsun ya bir alt versiyonu r9 380 veya bir üst versiyonu r9 390x bunları önermemin sebebi' de daha güncel ve daha fazla dx12 desteklemesi donanımsal olarak.

Bazı cahiller demiş ki 1300 MHz OC vs.vs. En ucuz GTX 970'lerden Gigabyte G1 Gaming ile 1580 MHz civarına kadar voltaj vermeden overclock edebilmiştim. Şuan kullandığım Asus GTX 970 STRIX ise aynı şekilde voltaj vermeden 1520 MHz saat hızına ulaştı. Bırak R9 390'ı çoğu oyunda R9 390X'i geçen performans alıyorum. FPS artışı ekran kartının gücünü kullanabilen oyunlarda 15-20 arasında değişiyor.

Ek olarak VRAM sıkıntısı yok. Bu konuda sayfalarca yazı yazıldı. 8 GB VRAM, AMD'nin klasik göz boyama numaralarından bir tanesi. Yok efendim 5012 bit ekran kartı yaptık, 8231234 GB VRAM koyduk. R9 Fury'leri de görüyoruz, her klasmanda NVIDA tokatlıyor. 1000 TL altı ekran kartlarında ucuzluk sebebiyle AMD tercih edilir fakat daha üstünde hiçbir mantığı yok.

İlla şimdi alacam diyorsanız GTX 970 alın. Sebebini uzunca anlatmayacağım arkadaşlar halletmiş zaten. Ama sonrada alırım derseniz biraz idare edip Pascal mimari bekleyin.
aynen güç tüketimi ve ısınma sorunu var ama gelecek sene AMD büyük atılım yapacak gibi duruyor 400 serisi 14nm çıkacak pascal 16nm çıkacak Artık 32nm Den 14nm' ye nasıl zıpladı orasına bilemeyeceğim.

Fanboyluk yapmayın, tarafsız olun. İşine geldiğinizde vay efendim Nvidia Maxwell mimarisi kullanıyor diyorsunuz. AMD Fury serisi ile birlikte HBM teknolojisini kullanıyor ama hiçbiriniz bu mimariden bahsetmiyorsunuz.

R9 390(X) acaba neden 5-6GB değil de 8 GB? Hepsi göz boyamak için. O kart 5 GB olsaydı yine aynı performansı verirdi ama GTX 970'i 5 GB olarak düşünsenize, muhteşem olurdu. GTX 980'in satılabilmesi için 3,5 GB sorununu bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı