GTX 970 vs R9 390

R9 390(X) acaba neden 5-6GB değil de 8 GB? Hepsi göz boyamak için. O kart 5 GB olsaydı yine aynı performansı verirdi ama GTX 970'i 5 GB olarak düşünsenize, muhteşem olurdu. GTX 980'in satılabilmesi için 3,5 GB sorununu bilerek yaptıklarını düşünüyorum.
8gb olayı ne kadar insanı düşündürse de, bir nesil eski olan kartlara bir daha bakmanızı tavsiye ederim. Nvidia GTX 760, 770 gibi kartları 2GB, GTX 780 gibi üst seviye kartları ise 3gb olarak çıkardı. AMD ise 4GB'a yöneldi. Çoğu kişi AMD'yi eleştirmişti çok iyi hatırlıyorum. Yok abartı, yok göz boyama vs. Ve durum ortada artık çoğu oyun 4GB Vram kullanmaya başladı. Şimdi AMD 8GB çıkardı diye herkez abartı diyor. GPU'dan felan bahsetmeyin bana. GTX 780Tİ GPU'su yeterince güçlü olmasına rağmen Vram yüzünden bazı yerlerde sorun çıkarabiliyor. İlerde 6GB Vram kullanan bir oyun çıktığında da R9 390x rahatça oynatabilecek o oyunu. Nvidia Pascal'ı çıkaracak seneye. 4GB Vram ile mi geleceğini sandınız. Tamam orta seviye kartlar öyle olabilir fakat üst seviyede 6GB kullanacak. Nvidia da mı abartıyor?

İlerde 6GB Vram kullanan bir oyun çıktığında da R9 390x rahatça oynatabilecek o oyunu.
İşte bu çok yanlış. O oyun optimizasyon özürlü değil ise, yani gerçekten 6 GB VRAM kullanabilecek grafiklere sahipse R9 390'ın onu oynatabilmesi mümkün değil. R9 390'ın GPU'su o kadar güçlü değil. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Onun dışında yazdığınız diğer şeylere katılıyorum.

Son düzenleme:
İçinde "vs" olan konularda bir insanın düşüncesini değiştiremezsiniz. Boşuna konuşmayın. HBM teknolojisi başarısızlıkla sonuçlandı. Tüm inceleme siteleri ( Technopat dahil ) bunu kabul etti ama bir akıllı çıkmış bunu söylüyor. Bu sadece AMD fanboyları için bir örnekti. GTX 970 savunanlar O.C. imkanını söylüyor, Nvidia oyunlar için daha fazla destek sunuyor falan filan. Ama o kalın kafalar anlamıyor ki bir ekran kartının alınırken ismine cismine değil, sizin işinize yarayan pozitif yönde özelliklerinin olduğuna bakmayı. Kaliteli bir marka seçeceksiniz öncelikle. Sonra daha fazla Vram mi istiyorsunuz, güç tüketimi az olsun mu istiyorsunuz, Vram sorunu olmayan bir kart mı olmalı diye sorun kendinize. Eğer daha fazla Vram ve biraz daha uzun ömür için, güç tüketimi, geniş O.C. imkanı ve Game Ready Driver' lardan fedakarlık ederek R9 390 alın. Benim için önemli olan kullanılabilirlik olduğundan GTX 970 seçerim. Konuyu açan arkadaş ise bunları göz önünde bulundurarak alsın birini. Diyelim ki R9 390 aldı. GTX 970 önerenler olarak ne yapacaz kesecek miyiz adamı? Ya da GTX 970 aldı, R9 390 önerenler 3.5 diye dalga geçip, R9 390 8 gb falan mı diyecekler? Lütfen kendinizi kanıtlamaya değil yardımcı olmaya çalışın.

Bence de sonuçta güncelleme ile çözülecek bir durum
O sorun güncelleme ile kolayca çözülebilecek bir şey değil ama çok fazla performans kaybettiren bir sorunda değil.

İşte bu çok yanlış. O oyun optimizasyon özürlü değil ise, yani gerçekten 6 GB VRAM kullanabilecek grafiklere sahipse R9 390'ın onu oynatabilmesi mümkün değil. R9 390'ın GPU'su o kadar güçlü değil. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Onun dışında yazdığınız diğer şeylere katılıyorum.
En basitinden Shadow Of Mordor'a bakın.

En basitinden Shadow Of Mordor'a bakın.
Bu konuda haklısınız. Bazı oyunlar hem grafik hem de mekanik detayından dolayı çok fazla Vram kullanıyor. İşte GTX 970' in Vram sorunu burada baş gösterebilir. Çok yüksek ayarlarda R9 390 iyi bir performans verir. Ama normal ayarlarda pek de önemli bir fark olacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı