GTX 970 vs R9 390

@Hakan Turan Kime fanboy diyorsun? Senin Nvidia fanboyu olduğunu herkes biliyor. Kendin fanboysun millete de fanboy deme.

@Mustafa K. Sen onu boşver, onu bilen biliyor. İşi gücü fanboyluk.
Öncelikle @Mustafa K. onu sana söylemedim. Ve @BERWAR fanboy derken seni de kastetmedim. Sen üstüne alındın ve yazımın tamamını okumadan bana fanboy diyorsun. Ben kimin ihtiyacı ne ise onu alsın diyorum sen hala bana laf atmaya çalışıyorsun. Üstelik kart önerilerinde resmen AMD al yeter mantığıyla ( Nasıl bir mantıksa artık ) yorum atan birisin. Sana cevap yazmaktan bıktım artık. Ben @xert58x gibi, Nvidia' nın Game Ready Driver politikasından bahsettim. Nvidia PC oyun sektörünün en üst kademede olan şirketi. Böyle bir özellik mi yoksa sadece performans mı? Çoğu oyun Nvidia' ya özel özellikler barındırıyor. Örneğin AC Syndicate Nvidia ekran kartların daha yüksek grafiklerde çalışacak. Bunlar gibi özelliklerden bahsediyorum ben. Ama dediğim gibi isteyen istediğini alsın. 8 GB' a ihtiyacın varsa GTX 970 alma zaten. Bu konularda karşılaştırma değil kullanım amacı önemlidir. Oyun için alınacaksa R9 390 alınabilir, GTX 970' te alınabilir. İkisi aynı cümle olsa da arada büyük fark var. GTX 970 daha güçsüz olduğu halde daha iyi bir oyun optimizasyonuna sahip olduğundan, amaç oyun oldukça GTX serisine yönlenmek mantıklıdır. Bu tamamen tercih meselesidir. Üstelik AMD fanboyu derken başka birini kastettiğim halde üstüne alınıyorsan bu durumu kabul etmişsin demektir.

AMD al yeter mantığıyla kimseye öneri de bulunmuyorum, sallama istersen. 8 GB VRAM göz boyama o kadar VRAM boşuna zaten. Fanboy değilim, beni sinirlendiren şeye gelirsek AMD öneren kişilere genel olarak fanboy ve kalın kafalı diyorsun. Bu doğru bir kavram değil. AMD ve Nvidia'yı körüne körüne savunmak yanlış bize hiçbir yararı yok.

Ben körü körüne savunmadığımı söylüyorum. Kalın kafalı demek bu işte. Ne söylersem söyleyeyim anlatamam derdimi. @Mustafa K. haklı daha fazla çatışmayalım. @BERWAR kardeşim seninle de bir alıp veremediğim yok. Sadece ikimizin anlayış ve anlatış şekli farklı. Ben sana göre laftan anlamaz biriyim, sen de bana göre laftan anlamaz birsin. Çünkü yorumları baştan okursan neredeyse aynı şeyi anlatmak istediğimizi anlarsın. Benim kalın kafalı dediğim kişiler gerçek AMD fanboylarıdır. Ben sana fanboy diyorsam seninle her zaman farklı tarafta ( Tamamen doğru ne zaman aynı konuda olsak böyle yorumlar geçiyor :) ) olmamızdır. Ben de bu durumda bir Nvidia fanboyu gibi duruyorum, bunu kabul ediyorum. Ama dışarıdan bakıldığında ne sen AMD fanboyusun ne de ben Nvidia fanboyuyum. Konuya geri dönersek tüm özellikler göz önünde bulundurulduğunda, hangi amaç için ( 3. baskı ) kullanılacaksa ona uygun bir kart alınmalıdır. Hangi kart kime uyar bu tamamen kişisel. Ve lütfen bir kere olsun bir konuyu, farklı fikirlerde olsak da huzurlu ve sorunsuz bir şekilde kapatalım. :)

AMD 14nm Glofo İle anlaştı 400 serisi için Nvidia Pascal İçin TSMC 16nm anlaştılar bilginiz olsun.

fanboy ne ya sadece biri o ürünü kullanıyor diye o ürün her zaman hepsinden iyi olacak diye bir şey yok sonuçta sen ne nvidia dan ne AMD den para alıyorsun technopat youtube kanalına bakıyorum halen nvidia amd ayrımı yapanlar var ekran kartı alırken fiyatına performansına ve dayanıklılığına bakacaksınız hangisi seni daha uzun süre daha az masrafla daha performanslı götürüyorsa o senin 1.tercihindir bu kadar basit .

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı