- Makaleler
- 1
Daha fazla
Salonda ki hoca yarışmaya hazırlanan ve seneler boyu sporla iç içe olan biri olduğundan dediklerine güvenmek istiyorum yoksa bende salon hocalarına güvenmiyorum pek. Serdar aktolga gibi bu işin piri olan insanlar seneler boyu tek bölge ile çalıştıkları ve bu şekilde geliştikleri için sorayım dedim. Tamam serdar aktolga gibi kişilerde çok fazla kas kütlesi olduğu için adam her türlü programda gelişim sağlıyor ama seneler boyu bu şekilde yapıyorsa vardır bir bildiği dedim. Haftada 6 gün bana gelmedi zaten orası kesin mental olarak başta zaten yormaya başladı ve gelişim de hissedemiyorum ilerletmek yerine geriletti kısaca. Programım yukarı da var ama yine de yazayım sırt-bacak, gögüs-omuz, biceps-triceps.Kasları haftada 1 kere çalışmanın bir mantığı yok hiçbir şekilde. Dinlenirken büyüyor iyi hoş da protein sentezi 48-72 saat sürüyor kalan 4-5 gün az da olsa atrofidesin ne anlamı kaldı? Tek bölgeden daha çok verim alamayacaksın elle tutulur bir yanı yok çünkü. Salondaki PT'ler de zaten hiçbiri nitelikli değil, antrenman bilimiyle alakaları yok. Dinlenecek kişiler onlar değil. 5 günlük PPLxUL yapabilirsin. Haftada gidilen gün sayısı tek başına bir şey ifade etmiyor. Haftada 3 gidip FB yapıp her kası haftada 3 kere de uyarabilirsin, haftada 5 gün gidip tek bölge yapıp kasları haftada 1 çalışıp en yavaş gelişimi de elde edebilirsin. 4 günlük UL ya da PPLxUL önerim.
Ağırlıkların artmıyorsa demek ki programlamanda sıkıntı var. Ya hacim yüksek ve kaslar toparlanamıyor ya da 6 gün gittiğin için sinir sistemi toparlanmaya fırsat bulamıyor. 6 gün gitmek için bir sebep yok kas gelişimi açısından bakacaksak. Adam keyif alıyor gidiyor eyvallah ama kas gelişimi için en iyisi bu değil.
Programın ne?