Hamilton - Toto Wolff - George Russel

Ben Bottas'a gerçekten sinir olmaya başladım. Bir insan bu kadar loser olabilir sanırım, altında gridin en hızlı arabası var buna rağmen orta sıralarda yarışmayı başarabiliyor. Daha hayatında ilk 10'a girmemiş Russel W11'i altına adlığı an Bottas'ı yedi bitirdi. Bottas sezon boyunca kaybetmekten başka bir şey yapmadı. Bence F1'de yarşımayı hak etmeyen bir pilot.
 
Ferrari takım olarak da Mercedes den epeyi geride. Sürücülerin tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı 3-5 saniyeyi, yaptıkları yavaş pitlerle çöpe atıyorlar. Yani yarış stratejisi de aynı araç gibi epeyi iyileştirme gerektiriyor.
Ferrari'de bir sürücü başarı kazandığı zaman Ferrariye rağmen kazanmış diyorum
Mercedes'de bir sürücü başarı kazandığı zaman ''zaten başka bir seçeneği yoktu'' diyebiliyorum 🙂
 
Son düzenleme:
Mercedes'in şu anki dominasyonuyla zaten başka bir takımın şansı olması için Mercedes koltuğunda Latifi ya da Giovinazzi (ve Bottas) olması lazım. :D

Hamilton'ı hiç sevmediğimi burada sizler iyi biliyorsunuz ancak o adamın sahip olduğu adaptasyon ve analiz yeteneği sayesinde 2017/2018 Ferrari'si ile şampiyon olabileceğine dair çok güveniyorum. Mental açıdan kusursuz, adaptasyon açısından kusursuz, analiz konusunda en iyisi.

Sorun şu aslında, Hamilton bu mental açıdan kusursuzluğunu arkasında sağlam bir takım ve sağlam bir strateji ekibi varken sergiledi. Yani iki mükemmel çalışan bir sistemin birleşimi gibi.

2017'de zaten Vettel şampiyon olamadıysa başka bir pilotun olacağını zannetmiyorum. VEttel'in en zirve sürüşlerinden birisiydi, aynı zamanda Ferrari aracı özellikle 2. yarıda Mercedes kadar hızlı değildi.

Mesela şampiyonluk savaşının son dönemlerinde, Japonya 2017'de, Vettel basit bir buji sorunundan dolayı ne sıralamalarda boy gösterebilmiş ne de yarışabilmişti. Bu gibi bir çok profesyonellik dışı etmen var Ferrari'de, şampiyonluğu engelleyen.
Ferrari takım olarak da Mercedes den epeyi geride. Sürcülerin tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı 3-5 saniyeyi, yaptıkları yavaş pitlerle çöpe atıyorlar. Yani yarış stratejisi de aynı araç gibi epeyi iyileştirme gerektiriyor.

Kesinlikle. Mesela bu sene Imola'da Vettel'in tüm çabasını çöpe attılar, yine bir kaç yarış pit faciası yaşandı. Yani daha lastik takamayan bir takımdan bahsediyoruz... :D Monza'da Vettel'in frenlerinin patlamasını saymıyorum bile, başka bir Grosjean kazası görebilirdik.
 
@Baturs Kötü bir sürücü olmadığını düşünüyorum. Yeterince motive değil gibi görünüyor ve tabiki bunlarla beraber şansızlıkları da(pist üzerinde bir parçanın üzerinden geçiyor araç tabanı hasar alıyor/ lastik patlatıyor) üstüne koyunca ortaya bugünkü Bottas çıkıyor.😕

@SideWinder Frenlerim tutmuyor diyen Vettel e pit duvarının ''Understood, stop the car'' demesi Ferrari'nin özeti.
 
Son düzenleme:
2017'de zaten Vettel şampiyon olamadıysa başka bir pilotun olacağını zannetmiyorum. Vettel'in en zirve sürüşlerinden birisiydi...
O sezonun ilk yarısı öyleydi, 2. yarısı için aynı fikirde değilim. Mental açıdan sürekliliği daha iyi olan bir sürücü (Hamilton - Alonso - şimdiki Max) o sezonun diğer yarısında koltukta olsaydı kazanabilirdi.

Hamilton'ın mental açıdan en büyük şansı Lauda oldu, Lauda'nın desteğini Vettel alsaydı belki durum değişirdi bilemeyiz. Vettel'in sorunu yetenek değil, en az diğer 1. düzey sürücüler kadar yetenekli ama mental olarak o sınıfın en zayıflarından birisi ne yazık ki.

Bence F1'de yarşımayı hak etmeyen bir pilot.
O kadar değil de, zamanında o Williams'dayken ona verdiğimiz değeri hak etmediğini gösterdi maalesef.
 
Hamilton 7. dünya şampiyonluğundan sonra asla ona bir şey yapamazlar.
Aslında yapmak isteseler yaparlar da bunu Russell ile yapmazlar. :D Mercedes takım olarak sürücülerine önem veren ve koruyan bir yapıya sahip. Eski sürücüye karşı daha sadık bir takım, Hamilton gibi bu alanın en iyilerinden birine karşı sırf Nico daha eski sürücüleri olduğu için yedirmediler. 3 sezon birbirleriyle kapışmalarına izin verip birini kayırmaktan uzak durmaya çalıştılar, sonuç olarak Hamilton'ın süngüsünü düşüren asıl olay olan Nico'nun 2016'daki şampiyonluğuna engel olmadılar.

Aslında öyle bir niyetleri olsa Vettel'i alıp ortalığı karıştırabilirler, 2 sürücünün ölümüne kavgalarına göz yumup Hamilton'ı bezdirme yoluna gidebilirlerdi.

Ferrari olsa... Schumacher'i Raikkönen'e satmış bir takım onlar, en son Vettel'i Charles'a yedirdiler. :D

Ahhh ah, Nico'nun değerini bilemedik zamanında. Oysa emeklilikten dönmüş bile olsa birlikte yarıştığı 3 sezon Schumacher'den daha başarılı oldu, Hamilton gibi birine karşı hiç sakınmadan sonuna kadar mücadele etti ve tarihin en yıpratıcı (süreç olarak) şampiyonluklarından birini hakkıyla kazandı.
 
Son düzenleme:
@Yararsız Üye Kimi'ye lafım yok ama ben 2007 şampiyonluğunda Schumacher'i görmek isterdim. 2006'da ucu ucuna kaçtı. Ama 2006'da 2005'e göre çok daha gelişmişlerdi. 2007 ile bunu devam ettireceklerdi. Tabii 2006'da iyi bir şekilde yollamadı takım Schumacher'i, sanki suçlu gibi davrandılar. 2006'da, Monza yarışını kazandığı esnada, daha takım mühendisi (ya da menajeriydi) haberi yokken açıklamışlardı.

Ne oldu, Schumacher ve ekibinin geliştirdiği araba ile Ferrari 2007'de çifte şampiyonluk, 2008'de ise takımlar şampiyonluğunu aldı. 2009'daki kural değişikliğinden sonra dibi gördü ve bir daha da eskisi gibi olamadı.

Alonso ve Vettel'i yediği gibi Leclerc'i de yiyecektir Ferrari. Leclerc'in Mercedes'te olmasını çok isterdim. Ferrari'den bir şey olmaz artık. Siyasi savaş var takımda bir kere, üst yönetimin koltuk savaşı...

Ahhh ah, Nico'nun değerini bilemedik zamanında. Oysa emeklilikten dönmüş bile olsa birlikte yarıştığı 3 sezon Schumacher'den daha başarılı oldu, Hamilton gibi birine karşı hiç sakınmadan sonuna kadar mücadele etti ve tarihin en yıpratıcı (süreç olarak) şampiyonluklarından birini hakkıyla kazandı.

Senna ve Prost sonrası hem pilot, hem de takım bazında en yıpratıcı şampiyonluklardan biriydi bence 2016.
 
Schumacher'in takım içi rekabete karşı olması Ferrari tarafında bir zaaf olarak görüldü. 5 yıl arka arkaya şampiyon olan bir sürücü o dönemde kendisine rakip olarak görebileceği genç bir sürücüyü takımda isteyemeyebilir tabii ama bunun ne kadarı çekindiği içindir bilmiyorum. Ferrari zaaf gösteren sürücüyü cidden affetmiyor, tarihleri boyunca öyle oldular. Şimdiki isimlerini en çok borçlu oldukları 2 sürücüyü de haksızca ezdiler. Önce Lauda, sonra Schumacher...

Senna ve Prost farklı stillere sahip ancak birbirleriyle aynı düzeydeki sürücülerdi. Senna hız olarak daha iyi olsa da Prost süreklilik bakımından avantajlıydı. Çok uzun vadede (10 yıl gibi) birlikte görsek %40 (Prost) - %60 (Senna) dağılımda görürdük "bence" şampiyonlukları. Tabii bu tamamen hissi bir çıkarım, sadece o dönemki kısa sürede olan kıyaslamalara göre bu hissiyatım var. O dönemde takım ve sponsorlar tarafından Prost'un mobbing'e maruz kaldığını unutmamak da lazım.

Nico ise aslında Hamilton'dan bir kademe aşağıda görünen bir sürücüydü oysa bu konudaki fikrim artık değişti. Sadece şampiyonluk yaşama şansı olan 3 sezonu oldu aracından dolayı, Hamilton'a karşı 1 tanesini de kazanmayı başardı. Bence o düzeyin sınırındaymış diye düşünüyorum. Hamilton gibi devam etseydi 1-2 şampiyonluk daha alma ihtimali de olabilirdi ancak erken emekliliği tercih etti. Mercedes de takım olarak o 3 yıllık süreçte neler çektiyse tekrarlamaması için memur sürücü tercih ettiler Nico gidince. :D

Gelecekteki hayalim birbirlerine denk 3 takımda Max, Charles ve Lando/George (ikisi de olur) üçlüsünün kapışmasını izlemek. Muhtemelen Max biraz daha baskın çıkacak ancak başta Charles olmak üzere 1-2 sürücünün daha zorlamasını görmek keyifli olur. Pierre de arada bir sürprizler yaparsa keyifle takip ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı