Daha fazla
Google Chrome der geçerim.
Onu Google dinliyor. Artı olarak Chrome fazla RAM tüketiyor ve güvenlik gibi şeyleri çok uygulamıyor. Bana sorarsan en kolay virüs bulaşacak tarayıcıdır bence.Firefox ve Opera gayet hızlıdır ama bence stabil, güvenli bir şey istiyorsan Chrome. Hepsi bilgi çalıyor aslında, o sizi dinleyip ona göre reklamları değiştiriyor. Pentagon'da siz konuşulmuyorsunuz merak etmeyin. Kameranınızı, mikrofonunuzu lazım değilse çıkarın. Her tarayıcıda yapılan bir şey bu.
Windows 10'da en stabil çalışanı Microsoft Edge.
Google Chrome der geçerim.
Opera GX kullanıyorum, idare ediyor güzel. Pek çok özellik barındırıyor, ana sayfasını falan sevdim.
Bilgisayarda Brave, mobilde safari kullanıyorum ve bu ikiliyi tercih ederim o seçeneklerin arasından.
Aklınıza gelebilecek, herkesin direkt sayabileceği tarayıcıların hepsini kullandım açıkçası. En rahatı Firefox gibi geldi ve uzun zamandır kullanıyorum.
Tüm hepsini kullandım neredeyse en iyisi Opera GX.
Nedenleri:
Çok fazla sistemden yemiyor, istersen kullanacağı bellek ve interneti kendi ayarlayabiliyorsun.
Whatsapp Web, Messenger, Twitch için özel eklentisi var, kullanım açısından çok iyi.
Kendi VPN, Adblocker sistemi var.
Arayüzü ve kullanımı çok rahat.
Benim için Mozilla. Yıllardır kullanıyorum, alışkanlık boyutu da var. Bir sorun da olmadığı için kullanmaya devam ediyorum.
Edge kullanmaya çalıştım, arama motorunu Google yapmaya çalıştım ama olmadı. Her şey oldu ama son şey, yeni sayfada hep Bing geliyor. Onu bir türlü düzeltemedim ve bıraktım.
Sana bir şey diyeyim mi? Şimdi Firefox ve Opera GX'i denedim. Neredeyse aynı RAM'ı tüketiyorlar. Mesela Firefox'da 5 siteye girdim 600 MB, Opera'da aynı sitelere girdim ve 600 MB gitti. Yani bana göre onlar aldatmaca. Ama güncellemeler olursa belki de iyi bir tarayıcı olur.
Neyse sağ ol. Ben yeniden 6 tane tarayıcı indirdim. Hepsini 1 ay kullanacağım. Bakayım hangisi bana göre.Normalde zaten öyle oluyor ancak çok fazla sekmeyle uğraşıyorsan GX'deki RAM limiter olayı işine yarayabiliyor.
Aynen.Firefox. Açık kaynak kodlu olması, sizden topladığı verileri gösteren, şeffaf bir tarayıcı. Eklenti olarak (reklam engelleyici) AdGuard kullanıyorum. Özellikle "Quantum" güncellemesi çok iyi oldu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.