Hangi internet tarayıcısı daha iyi?

Firefox ve Opera gayet hızlıdır ama bence stabil, güvenli bir şey istiyorsan Chrome. Hepsi bilgi çalıyor aslında, o sizi dinleyip ona göre reklamları değiştiriyor. Pentagon'da siz konuşulmuyorsunuz merak etmeyin. Kameranınızı, mikrofonunuzu lazım değilse çıkarın. Her tarayıcıda yapılan bir şey bu.
Onu Google dinliyor. Artı olarak Chrome fazla RAM tüketiyor ve güvenlik gibi şeyleri çok uygulamıyor. Bana sorarsan en kolay virüs bulaşacak tarayıcıdır bence.

Windows 10'da en stabil çalışanı Microsoft Edge.

Edge kullanmaya çalıştım, arama motorunu Google yapmaya çalıştım ama olmadı. Her şey oldu ama son şey, yeni sayfada hep Bing geliyor. Onu bir türlü düzeltemedim ve bıraktım.

Google Chrome der geçerim.

Chrome kullanıcısıydım ve bazı şeyleri öğrenince değiştirmek istiyorum, o yüzden bu konuyu açtım.

Opera GX kullanıyorum, idare ediyor güzel. Pek çok özellik barındırıyor, ana sayfasını falan sevdim.

Ben de beğendim. Ama sıkıntısı Firefox gibi değil. Mesela Firefox kendi kodlarını kullanıyor ve Opera kullanmıyor. Normal Google'ınkini kullanıyorum. Bir tek Opera değil, her tarayıcı kullanıyor. Sadece Edge ve Firefox kullanmıyor. O yüzden kafam karışık tam olarak.

Bilgisayarda Brave, mobilde safari kullanıyorum ve bu ikiliyi tercih ederim o seçeneklerin arasından.

Sen Apple kullanıcısısın tabii :) Sana fark etmez. :)

Aklınıza gelebilecek, herkesin direkt sayabileceği tarayıcıların hepsini kullandım açıkçası. En rahatı Firefox gibi geldi ve uzun zamandır kullanıyorum.

Sana katılıyorum şu an. Her tarayıcı indirdim deniyorum, hangisi daha iyi konusunda hâlâ bir sonuca varamadım. Tamam, Firefox'un kendine özel güzelliği var ama diğer tarayıcıların da var.

Tüm hepsini kullandım neredeyse en iyisi Opera GX.

Nedenleri:
Çok fazla sistemden yemiyor, istersen kullanacağı bellek ve interneti kendi ayarlayabiliyorsun.
Whatsapp Web, Messenger, Twitch için özel eklentisi var, kullanım açısından çok iyi.
Kendi VPN, Adblocker sistemi var.
Arayüzü ve kullanımı çok rahat.

Sana bir şey diyeyim mi? Şimdi Firefox ve Opera GX'i denedim. Neredeyse aynı RAM'ı tüketiyorlar. Mesela Firefox'da 5 siteye girdim 600 MB, Opera'da aynı sitelere girdim ve 600 MB gitti. Yani bana göre onlar aldatmaca. Ama güncellemeler olursa belki de iyi bir tarayıcı olur.

Benim için Mozilla. Yıllardır kullanıyorum, alışkanlık boyutu da var. Bir sorun da olmadığı için kullanmaya devam ediyorum.

Zaten ben de kullanmaya başladım ama hâlâ karışık. Hangisini seçmeliyim diye, yani o yüzden 1 ay kullanacağım. Sonra diğer tarayıcılara bakacağım. (Eskiden ben de çok kullanıyordum.)

Edge kullanmaya çalıştım, arama motorunu Google yapmaya çalıştım ama olmadı. Her şey oldu ama son şey, yeni sayfada hep Bing geliyor. Onu bir türlü düzeltemedim ve bıraktım.

Edge Chromium tabanlı kararlı sürümü yayınlandığı zaman Technopat bunun haberini yapıp haberin gönderisini Sosyal'de paylaşmıştı. Oradan yardım alarak bu söylediğiniz ayara benzer birkaç ayar ile oynadım ve çok memnunum şu anda. Buyurun konu linki:
Alttaki mesajlardan yararlanmalısınız özellikle.

Sana bir şey diyeyim mi? Şimdi Firefox ve Opera GX'i denedim. Neredeyse aynı RAM'ı tüketiyorlar. Mesela Firefox'da 5 siteye girdim 600 MB, Opera'da aynı sitelere girdim ve 600 MB gitti. Yani bana göre onlar aldatmaca. Ama güncellemeler olursa belki de iyi bir tarayıcı olur.

Normalde zaten öyle oluyor ancak çok fazla sekmeyle uğraşıyorsan GX'deki RAM limiter olayı işine yarayabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı