Hangi Linux dağıtımını tercih ediyorsunuz?

Hangi Linux dağıtımını tercih ediyorsunuz ?


  • Oy verenlerin toplamı
    73
  • Anket kapandı .
Pop!_OS daha çok oyun dostu.
Pop!_OS oyun dostudur Arch daha oyun dostudur ama çok fazla güncelleme geliyor Mint ise 5 yılda bir güncelleniyor bunu dikkate alarak kurarsan sevinirim birazdaha araştır tam anlatamamış olabilirim.
 
RPM tabanını merak ediyorsan mageia deneyebilirsin, en azından Fedora gibi rhel test bildirim amaçlı bir sistem yerine topluluk tabanlı bir dağıtım kurmuş olursun. Yine topluluk tabanlı pclinuxos var, yılların dağıtımı. Bu ikisi Mandriva'nın çatalı ve devamı gibidir. Debian tabanını merak ediyorsan, lmde, sparky ya da MX'i deneyebilirsin. Genel kullanım amacıyla Linux Mint en uygun dağıtımlardan birisi, macera aramıyorsan kullanmaya devam edebilirsin.

Yorumun için teşekkürler <3
Pop! _os daha çok oyun dostu.
Pop! _os oyun dostudur Arch daha oyun dostudur ama çok fazla güncelleme geliyor Mint ise 5 yılda bir güncelleniyor bunu dikkate alarak kurarsan sevinirim birazdaha araştır tam anlatamamış olabilirim.

Pop!_OS ve Mint arasındayım.
 
Pop!_OS daha çok oyun dostu.
Pop!_OS oyun dostudur Arch daha oyun dostudur ama çok fazla güncelleme geliyor Mint ise 5 yılda bir güncelleniyor bunu dikkate alarak kurarsan sevinirim birazdaha araştır tam anlatamamış olabilirim.

Linux Mint 5 yılda bir güncellenmiyor, sürümleri 5 yıl destekli. 2 yılda bir ana sürüm, her ana sürüm için 4 ara sürüm çıkartıyor ve bu ara sürümlerde LTS tabanlı olduğu için, hemen her Ubuntu tabanlı dağıtımdan daha iyi bir sürüm çizgisine sahip. PopOS'un neden oyun ile ilişkilendirildiğini anlamıyorum, Linux Mint'te de PopOS'da bulunan Vulkan desteği ve gamemode gibi yazılımlar varsayılan olarak geliyor, bu açıdan herhangi bir fark yok. Hatta Linux Mint'te güncel Nvidia kartlar için daha iyi destek var.
 
Linux Mint 5 yılda bir güncellenmiyor, sürümleri 5 yıl destekli. 2 yılda bir ana sürüm, her ana sürüm için 4 ara sürüm çıkartıyor ve bu ara sürümlerde LTS tabanlı olduğu için, hemen her Ubuntu tabanlı dağıtımdan daha iyi bir sürüm çizgisine sahip. Pop! _os'un neden oyun ile ilişkilendirildiğini anlamıyorum, Linux Mint'te de pop! _os'da bulunan Vulkan desteği ve gamemode gibi yazılımlar varsayılan olarak geliyor, bu açıdan herhangi bir fark yok. Hatta Linux Mint'te güncel NVIDIA kartlar için daha iyi destek var.

Pop! _os'u internette okumuştum birçok kişi oyun bakımından daha iyi diyor sanırım güncellemeler daha sık geldiği için.
Bir tek Minecraft oynuyorum genellikle web de falan geziniyorum.

Hangisini daha beğeniyorsan onu seç.
 
Son düzenleme:
Pop! _os'u internette okumuştum birçok kişi oyun bakımından daha iyi diyor sanırım güncellemeler daha sık geldiği için.

PopOS da Ubuntu tabanlı, sistem ana ögeleri ile ilgili tüm güncellemeleri tabandan alıyor. Oyun için bir fark oluşturan ögeler açısından, Linux Mint ve Pop OS arasında bir fark yok. Fark olan bir öge varsa, bunu da herhangi bir dağıtıma kolayca kurarsın zaten. Arada temel fark masaüstü ortamı, bu açıdan Cinnamon oyun için daha iyi bir ortam olabilir, çünkü kolay biçimde tam pencereler için görüntü birleştirme (compositing) ve Vsync kapatılabiliyor. Bunlar da performansa olumlu etki eden faktörler.

cinnamon-vsync-compositing.png
 
@Alperen İsa Nalbant iyi de başlıkla alakası ne? Başlıkta kendi tercihimizi sormuş, konuda "Hangi dağıtımı kurmalıyım" yazmış. Aradaki bağı çözemedim.
Debian'ı tercih ettiğimi belirtmiştim. Ne demek istediğinizi anlamadım. "Linux işletim sistemi değildir" mesajımdan bahsediyorsanız:
Evet, fakat birçok kişi onu "İşletim sistemi" olarak anıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı