Hangi Supplement'i almalıyım?

Yusuf Kiraz 38

Decapat
Katılım
20 Mart 2021
Mesajlar
255
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Spora başlayalı daha 4 ay oldu ve supplement almaya karar verdim sizlere 4 sorum olacak.

1 supplementleri kaç günde bir kullanmalıyız ve ne zaman(spordan önce spordan sonra) kullanmalıyız?
2 bulk döneminde hangi supplementleri kullanmalıyız?
3 definasyon döneminde hangi supplementleri kullanmalıyız?
4 500 TL gibi bir bütçem var sizce hangi supplementi almaya öncelik göstermeliyim? Çünkü en az 4 5 ay sonra 2. supplementimi alabilirim. (en önemli soru bu)
 
Supplementleri kaç günde bir kullanmalıyız ve ne zaman(spordan önce spordan sonra) kullanmalıyız?
Her supplement için farklılık gösterir. Alacağın supplementi belirledikten sonra internet üzerinden araştırabilirsin.
Bulk döneminde hangi supplementleri kullanmalıyız?
Bulk'u kolaylaştırması için gainer olabilir, ancak genel olarak hem bulk hem cut döneminde protein tozu ve kreatin de alınabilir.
Definasyon döneminde hangi supplementleri kullanmalıyız?
Kas yıkımını önlemek ve ağrıları azaltmak için BCAA kullanabilirsin definasyonda.
500 TL gibi bir bütçem var sizce hangi supplementi almaya öncelik göstermeliyim? Çünkü en az 4 5 ay sonra 2. supplementimi alabilirim.
Kreatin Monohidrat alabilirsin. Saç dökülmen genetik olarak varsa veya sende mevcutsa bu konuda sıkıntı yaşatabilir. Yoksa ekonomiklik ve fayda açısından en iyisi Kreatin olabilir bu ekonomide. Temmuz ayında yine supplementlere zam gelecek, ayrıca Kreatin stokları bitiyor ve fiyatlar uçmaya başladı Kreatin için. Alacaksan 400 500 Gr'lık bir ürün al, bir kaç ay sonra o fiyata bulamazsın. Orta seviye bir marka alman yeterli olur, keatinlerin genelde hammaddesi aynı oluyor çoğu markada.
 
Her supplement için farklılık gösterir. Alacağın supplementi belirledikten sonra internet üzerinden araştırabilirsin.

Bulk'u kolaylaştırması için gainer olabilir, ancak genel olarak hem bulk hem cut döneminde protein tozu ve kreatin de alınabilir.

Kas yıkımını önlemek ve ağrıları azaltmak için bcaa kullanabilirsin definasyonda.

Kreatin monohidrat alabilirsin. Saç dökülmen genetik olarak varsa veya sende mevcutsa bu konuda sıkıntı yaşatabilir. Yoksa ekonomiklik ve fayda açısından en iyisi kreatin olabilir bu ekonomide. Temmuz ayında yine supplementlere zam gelecek, ayrıca kreatin stokları bitiyor ve fiyatlar uçmaya başladı kreatin için. Alacaksan 400 500 Gr'lık bir ürün al, birkaç ay sonra o fiyata bulamazsın. Orta seviye bir marka alman yeterli olur, keatinlerin genelde hammaddesi aynı oluyor çoğu markada.

Tamam çok teşekkürler cevaplar için sizce bu marka güzel mi? https://www.ciceksepeti.com/creatine-ultimate-700-gr-bogurtlen-aromali-kc5547724
 
2 arkadaşım Ronic kullanıyor ama Ronic firması bilgileri pek paylaşmıyor. Pek bilgim yok Ronic ile alakalı. West Nutrition var, daha bilindik bir marka şahsen tercihim o olurdu ancak Ronic'in de çok kötü olacağını zannetmiyorum. Kreatinde marka pek fark etmiyor dediğim gibi, Ronic de alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı