Hareketsizlik sonucu çok kilo alınır mı?

Lise 1 de ne sağlık sorunu bekliyorsunuz zaten. Bu tür sağlık sorunları yaş ilerledikçe kendini belli eder.
Erkenden anlamak için kan tahlillerinin yapılması lazım.
Mesela demişsiniz ya bir oturuşta 3 tabak yemek yiyorum diye. Bu insulin direnci belirtisi olabilir. Örnek olarak veriyorum kesin öyle demiyorum ama insulin direncinin belirtilerinden biri hiç doymamak ve fazla yemek yeme isteği. Yeme düzenini değiştirmeyince de diyabete dönüyor.
Bu hastalıklar doğrudan kilo ile alakalı değil zaten. Nasıl kilo aldığına bağlı. Yani hep pilav, makarna ile kilo almak var karbonhidratı az tüketeker et ve balıkla kilo almak var.

Ben yazın Full şu an olduğum gibi PC başında olucağım ve hafta sonları aynen bu şekil olduğumdan günde maksimum 1000 adım atıyorum. Okul olan günlerde ise minimum 6500 adım. Yazın çok kg alır mıyım? Yeme düzenimin değişeceğini sanmıyorum. İsterseniz yeme düzenimden de bahsedebilirim.

Evet.

Lise 1 de ne sağlık sorunu bekliyorsunuz zaten. Bu tür sağlık sorunları yaş ilerledikçe kendini belli eder.
Erkenden anlamak için kan tahlillerinin yapılması lazım.
Mesela demişsiniz ya bir oturuşta 3 tabak yemek yiyorum diye. Bu insulin direnci belirtisi olabilir. Örnek olarak veriyorum kesin öyle demiyorum ama insulin direncinin belirtilerinden biri hiç doymamak ve fazla yemek yeme isteği. Yeme düzenini değiştirmeyince de diyabete dönüyor.
Ben şimdi azaltmaya çalışıcam. Bu şekil ayda 10 kg almaya devam edersem, 3 ayın sonunda 30 kg olurum. Bunu istemem.

geçen sene yazın 2 işte birden çalıştım sürekli ayaktaydım 15 16 saat ve 15 kilo verdim, günde 2 3 cornetto cola abur cubur yediğim halde. Kışın çalışmadım evdeydim bütün gün pc başında ve verdiğim bütün kiloları geri aldım :D hareketsizlik ölümdür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı