Hatay'da 6.4 deprem oldu

Bilindiği üzere büyük depremlerin ardından ilk 6 ay içerisinde o depremin 1 numara küçüğüne ulaşabilecek büyüklükte artçılar beklenir. Bu deprem ile beraber daha büyük bir deprem olma olasılığı iyice düştü ki AFAD zaten 3 gün kadar önce bölgedeki depremlerin garipleştiğini farklı 6 üzeri deprem bekledikleri konusunda halkı uyarmıştı bu güzel oldu çünkü insanların tekrar evlerine dönmelerini bir nebze engelledi.

Bölgeden aldığım haberlere göre zaten virane hale gelen bazı evler yıkılmış haricinde can kaybı var mı bilgim yok. Hepimize geçmiş olsun.
 
Çok kızgınım arkadaş, ben bu olan biteni kabullenemiyorum. Koskoca bir il tek bir depremde dümdüz oldu, Hatay kocaman bir arazi artık.

Bu evleri yapan veya buna izin veren tüm kişi veya kurumlar katildir bu kadar söylüyorum. Umarım Türk halkı yaşanan diğer olaylar gibi bunu da unutmaz. Hadi deprem tehlikesi olmayan şehirlerde evler böyle olur anlarım, onu bile anlarım ya ama deprem tehlikesi bu kadar yüksek olan şehirlerde nasıl evler böyle olabiliyor arkadaş?!
 
İnşallah enkaz altında kimse yoktur.

Enkaz altında birisi olduğunu zannetmiyorum. Şu ana kadar eğer mutfak gibi yerlerde hayak kafesinde sıkışan birisi yoksa ki bu lakayıtlık ile onlar da üzerlerinden geçen ekskavatör yüzünden ölmezler ise bir şekilde yaşayanların bile böbrek iflasları gerçekleşmiştir. Ben Elbistan'lıyım bölgede mücize diye çıkarılanlar hastanede genelde ölüyor adam 5 gündür toz yutuyor susuz yerin 5 metre altında. 3 gün su kuralını boşa öğretmediler pratikte 4'e kadar çıktığı oluyor ancak moloz altında bu zamanlar imkansız. İç organlar için susuz bu süreler ağızdan çıktığı kadar kolay değil. Travmalara karşı çok dayanıksız bir canlı türüyüz buna yönelik hareket edilmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı