Hayat çok kotü

Gidenlere para gökten mi yağıyor?

Yaşamasını bilene.
Her gün peynir ekmek yemeye bile razıyım. Eğer bu duruma düştüysem benim bir hatam vardır demek zorundayım. Zengin bir insana "onun babası zengin, torpil geçildi ona, o şans bende olsa" demek yerine onun yaptıklarına baksak aslında her insan biraz bilgilenir. Ama kime neyi anlatacaksın.

Okunuyor sanki. Eğitim var, sistem yok bu ülkede. Kim ne olacak? Geçen sene üniversiteye gideceğim diyen kuzen bırakmayı, babasının yanında çalışmayı düşünüyor ve zeki bir çocuktu, ortalaması yüksekti ama bu ülkede harcanıyor herkes. Sizin gibilere hayat hoş, zenginsinizdir. Benim gibi her saniye gelecek kaygısı çekmiyorsunuzdur. 15 yaşındayım, çalışayım, harçlık çıkartayım diyorum, bazıları yaştan dolayı kabul etmiyor, bazıları da 12 saatten bile fazla çalıştırıp, 40 TL veririm diyor. Bırakın bu işleri, rahat rahat hayat dersi vermeyin. Burada yaşayan anlıyor zaten ne olduğunu!
Hocam siz elinizden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakın gelecek kaygısı içinde olmayın.Yani demek istediğim tevekkül edin.

Her gün peynir ekmek yemeye bile razıyım. Eğer bu duruma düştüysem benim bir hatam vardır demek zorundayım. Zengin bir insana "onun babası zengin, torpil geçildi ona, o şans bende olsa" demek yerine onun yaptıklarına baksak aslında her insan biraz bilgilenir. Ama kime neyi anlatacaksın.
Tamam bende ekonomiden şikayetçiyim fakat çoğu kişi hazıra konmak istiyor. Hiçbir uğraç vermeden bu durumun düzelmesini bekliyorlar. Çok beklerler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı