tumu
Hectopat
Nasıl yani hocam?
Üniversiteye gittiğinde lisenin hayat olmadığını anlayacaksın.
Nasıl yani hocam?
Üniversiteye gittiğinde lisenin hayat olmadığını anlayacaksın.
Asıl ortam, asıl eğlence, asıl hayat üniversitede. Daha çocuksun sen. Üniversitede cebin para görsün, ailenden uzak 5000 tane yaşıtınla aynı binada kal bak gör hayat ciddileşmiş mi ciddileşmemiş miNasıl yani hocam?
Üniversite sandığın gibi bir ortam değil. Çok daha rahat. Cebin para görürse hayatının en iyi dönemi bile olabilir. Ancak vaktinde benim gibi yapman gereken şeyi yapmazsan (ders çalışmak) o zaman okuduğun bölüm ve okuduğun üniversiteden ızdırap çekebilirsin. Ben üniversiteyi bırakıp tekrardan hazırlanıyorum. Mühendislik okuyordum, öğretmenliğe döndüm. Ancak şunu bilmeni isterim ki asıl eğlence üniversitede başlıyor.
İyi geceler dostlar. Gece gece düşünürken aklımdan geçenleri yazıp sizden de görüş almak istedim. Bu yaz 11. sınıf oluyorum, artık üniversite sınavı için hazırlık yapma zamanlarımız geliyor. Zaten sınavdan sonra ki hayat belli: Okul oku, mezun ol, iş bul ve 30 sene boyunca işe git ve gel. Belki de ciddiyetten en uzak, kafanın rahat olduğu dönemlerim artık bitmiştir. Seneye için de çok kaygılıyım, hem ders hem spor hem sosyal ilişkiler... Üstelik yaklaşık 2 sene boyunca sürekli olarak ders çalışma fikri, bu meselelerle stres olma fikri çok fena ürkütüyor. Yani daha süreç başlamadan ben sıkıldım ki, düşünmesi bile boğucu geliyor. Ama güzel bir denge oturtup devam etmek önemli sonuç olarak korktukça bu meselelerden uzaklasmıyorum. Tek odağım dersler ve spor olacak gibi. Siz ne dersiniz bu meseleler hakkında?
İş bul ve 30 sene boyunca işe git ve gel.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.